Eplekake-Høstens deiligste fristelse

Lite smaker så godt som norske epler og nå er de å få både i hagen og på butikken. Det finnes en mengde oppskrifter på eplekake å velge mellom, men det enkle er ofte det beste. Det skal mye til for å ikke lykkes med en eplekake. Den trenger ikke å se perfekt ut så lenge smaken er som den skal. Eplekake med sukker og kanel lager en deilig duft i huset og passer perfekt som noe ekstra godt i høstmørket.

Du kan lage små og store porsjoner av eplekake, men lager du litt ekstra kan du fryse den ned og ta opp litt og litt. Med eplekake i fryseren har du alltid noe å servere hvis du skulle få uventet besøk.

Slik lager du deilig hjemmelaget eplekake

Det er som er så deilig med eplekake, foruten smaken, er at den er utrolig enkel å lage og krever så og si nesten ingen ferdigheter. Kaken skal ikke se spesielt flott ut, og den smaker nesten fantastisk uansett. For best resultat bør du bruke romtempererte egg.

Eplekake holder seg flere dager i kjøleskapet. Du kan også fryse ned eplekake og frys den gjerne ned i porsjonsstykker, så kan du ta opp det du trenger.

Dette trenger du:

  • 4 epler, gjerne syrlige
  • 5 ss sukker
  • 2 ss malt kanel
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 4 egg
  • 170 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss perlesukker (kan byttes ut med vanlig sukker)

Slik gjør du:

  1. Start med å sette ovnen på 180 grader, over-og undervarme.
  2. Skrell eplene og ta ut kjernehuset.
  3. Del eplene i tynne båter.
  4. Legg alle eplebåtene i en bolle eller en beholder med lokk. Ha over sukker og kanel og bland godt.
  5. Pisk smør og sukker luftig, gjerne i en kjøkkenmaskin eller med en håndmikser.
  6. Tilsett ett og ett egg av gangen og pisk godt mellom hvert egg.
  7. Sikt inn mel og bakepulver og vend det forsiktig inn i deigen.
  8. Smør en rund kakeform på 24 cm og ha røren i formen. Du kan også bruke en annen ildfast form. Ta det du har.
  9. Legg eplebåtene pent rundt på toppen av formen. Du kan også stikke noen ned i røren om du ønsker det.
  10. Strø over perlesukker.
  11. Stek midt i ovnen i ca 50 minutter.

For å være sikker på at kaken er gjennomstekt kan du stikke en trepinne eller en strikkepinne inn i midten av kaken. Kommer den ut med røre på må kaken steke lengre.

Eplekake bør alltid serveres lun og gjerne med pisket krem og/eller iskrem.

spot_img

Hvordan håndtere en narsissist?

Å håndtere en narsissist kan være utfordrende, spesielt fordi narsissister ofte har en oppblåst selvfølelse og mangler empati for andre. For deg som har...

Dette bør du vite om stjernetegnet Tvillingen

  Stjernetegnet Tvillingen er det tredje tegnet i dyrekretsen og er kjent for sin dobbelthet, allsidighet og nysgjerrighet. Tvillingene styres av planeten Merkur, som er...

Derfor bør du spise valnøtter hver dag

Det er en kjent sak at nøtter er bra for helsen, og det gjelder også for valnøtter. De har en fyldig smak og passer...

3 beste aperitiffer du kan servere hele året

Du har sikkert sett det på ulike TV-serier, og spesielt i seriene fra 80-tallet, serveringen av en aperitiff. Aperitiffer er alkoholholdige drikker som serveres før...

Hudpleierutine for voksen hud med akne

Voksen hud med akne kan føles vanskelig å få bukt med. Mange velger medisinske preparater hvis de er sterkt plaget, men du kan også...

Derfor bør alle sove i silke

  Det er lite som føles bedre enn å legge seg i en seng med nyvasket sengetøy, men har du forsøkt å sove med i...