Blåbærmuffins er en deilig og enkel bakst som passer perfekt til både frokost og som en liten godbit gjennom dagen. De friske, saftige blåbærene tilfører en herlig sødme og en touch av sommer. Denne oppskriften er ikke bare smakfull, men også enkel å lage, noe som gjør den til et enkelt valg når du ønsker å imponere familie og venner med minimal innsats. Blåbærmuffins kan fint fryses ned. Pakk dem enkeltvis slik at du kan ta opp èn og èn fra fryseren når du ønsker noe søtt og godt.
Disse holder seg også godt som en del av en lunsjniste. Ta en muffins ut av fryseren og ta den med skole eller jobb. Den er tint innen du skal spise lunsj.
Slik lager du blåbærmuffins
Muffins er i utgangspunktet ikke vanskelig å lage, men hvis du ønsker å spare deg selv for litt tid kan du bruke en muffinsmiks fra butikken. Da blir det hele enda enklere. Husk at du kan variere muffins i det uendelige. Tilsett ulike bærtyper, eller for eksempel revet gulrot. Du kan også toppe dem med glasur om du ønsker det.
Ikke frys ned muffinsene med glasur, men legg det på når de har tint. Da vil de se penere ut.
Dette trenger du:
- 6 dl hvetemel
- 3,5 dl sukker
- 1,5 dl smeltet smør
- 2,5 dl melk
- 2 store egg
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts natron
- 1/2 ts salt
- 3,5 dl ferske eller frosne blåbær
- 1 ts vaniljeekstrakt
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Sett muffinsformer i et muffinsbrett eller smør brettet godt.
- I en stor bolle blander du sammen hvetemel, sukker, bakepulver, natron, og salt. Sett til side.
- I en annen bolle visper du sammen smeltet smør, melk, egg, og vaniljeekstrakt til en jevn blanding.
- Hell den våte blandingen over de tørre ingrediensene og rør forsiktig til alt er lett blandet. Ikke overarbeid røren.
- Vend forsiktig inn blåbærene i røren, pass på at de ikke går i stykker.
- Fordel røren jevnt i muffinsformene, fyll dem omtrent 2/3 fulle.
- Sett muffinsbrettet i ovnen og stek i 18-22 minutter, eller til en tannpirker som stikkes inn i midten av en muffin kommer ut ren.
- La muffinsene avkjøles i brettet i noen minutter før du flytter dem til en rist for å avkjøles helt.
Lykke til !