Eplekake-Høstens deiligste fristelse

Lite smaker så godt som norske epler og nå er de å få både i hagen og på butikken. Det finnes en mengde oppskrifter på eplekake å velge mellom, men det enkle er ofte det beste. Det skal mye til for å ikke lykkes med en eplekake. Den trenger ikke å se perfekt ut så lenge smaken er som den skal. Eplekake med sukker og kanel lager en deilig duft i huset og passer perfekt som noe ekstra godt i høstmørket.

Du kan lage små og store porsjoner av eplekake, men lager du litt ekstra kan du fryse den ned og ta opp litt og litt. Med eplekake i fryseren har du alltid noe å servere hvis du skulle få uventet besøk.

Slik lager du deilig hjemmelaget eplekake

Det er som er så deilig med eplekake, foruten smaken, er at den er utrolig enkel å lage og krever så og si nesten ingen ferdigheter. Kaken skal ikke se spesielt flott ut, og den smaker nesten fantastisk uansett. For best resultat bør du bruke romtempererte egg.

Eplekake holder seg flere dager i kjøleskapet. Du kan også fryse ned eplekake og frys den gjerne ned i porsjonsstykker, så kan du ta opp det du trenger.

Dette trenger du:

  • 4 epler, gjerne syrlige
  • 5 ss sukker
  • 2 ss malt kanel
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 4 egg
  • 170 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss perlesukker (kan byttes ut med vanlig sukker)

Slik gjør du:

  1. Start med å sette ovnen på 180 grader, over-og undervarme.
  2. Skrell eplene og ta ut kjernehuset.
  3. Del eplene i tynne båter.
  4. Legg alle eplebåtene i en bolle eller en beholder med lokk. Ha over sukker og kanel og bland godt.
  5. Pisk smør og sukker luftig, gjerne i en kjøkkenmaskin eller med en håndmikser.
  6. Tilsett ett og ett egg av gangen og pisk godt mellom hvert egg.
  7. Sikt inn mel og bakepulver og vend det forsiktig inn i deigen.
  8. Smør en rund kakeform på 24 cm og ha røren i formen. Du kan også bruke en annen ildfast form. Ta det du har.
  9. Legg eplebåtene pent rundt på toppen av formen. Du kan også stikke noen ned i røren om du ønsker det.
  10. Strø over perlesukker.
  11. Stek midt i ovnen i ca 50 minutter.

For å være sikker på at kaken er gjennomstekt kan du stikke en trepinne eller en strikkepinne inn i midten av kaken. Kommer den ut med røre på må kaken steke lengre.

Eplekake bør alltid serveres lun og gjerne med pisket krem og/eller iskrem.

spot_img

The Zodiac Killer- Et mysterium som fortsatt lever

På slutten av 1960-tallet og begynnelsen av 1970-tallet ble det nordlige California terrorisert av en seriemorder som kalte seg The Zodiac Killer. Hans brutale...

Beste sminkekalender til advent og jul

Det nærmer seg jul og da er det ekstra koselig med en julekalender som kan brukes i adventstiden. Er du en av dem som...

Blåbærmuffins- enkelt og veldig godt

Blåbærmuffins er en deilig og enkel bakst som passer perfekt til både frokost og som en liten godbit gjennom dagen. De friske, saftige blåbærene...

Slik steller du en Monstera

En Monstera, ofte kjent som vindusbladplanten, trenger ikke å være veldig vanskelig å lykkes med, men den krever en kombinasjon av riktig lys, vanning...

Horoskop oktober 2024

Vi går nå inn i vektens sesong og den vil hjelpe oss med å holde balansen, men med alt av astrologiske hendelser som ligger...

Snarveien til egen bedrift – Start egen virksomhet og skap en ny inntektskilde med lavest mulig risiko

Drømmer du om å starte egen virksomhet? Bygge opp noe eget og få en mer fleksibel arbeidshverdag? Du er ikke alene om det, men...