10 beste Strendene i Verden

- Annonse-

Vi er nok mange som liker å reise til varmere strøk gjennom vinteren, og vi er nok mange som skulle ønske vi kunne gjort det i år også. Dessverre så er hele verden sterkt rammet av Covid så vi må nøye oss med å drømme oss bort til fjernere steder. Tripadviser har hatt nok en kåring av verdens beste strender i 2020 og vi har tatt frem ti av dem og drømmer om når covid kun er et tungt minne og vi endelig kan finne frem kofferten igjen og rusle rundt på kritthvite strender og skue utover asurblått hav.

1. Baia do Sancho

841-02715058
Baia do Sancho © robertharding

Denne stranden ranker som nr. 1 på listen til Tripadvisor og ligger i Brasil. Området er perfekt for dykking, vannet er krystallklart og sanden er kritthvit. Stranden er skjermet av høye fjell og det er, i følge de som har vært der, en liten turopplevelse i seg selv bare å komme seg dit. Du kan entre stranden enten via båt eller du kan klatre ned en bratt metallstige.

» En strabasiøs tur å komme seg frem til stranden med et godt stykke å gå, men det var absolutt verdt det når vi kom frem».

2. Grace Bay Beach

Grace Bay Beach
©Jo Ann Snover – stock.adobe.com

Grace Bay er kjent for sin myke sandstrand som strekker seg så langt øyet kan se, samt nydelig blått hav. Sanden er fri for stener og du kan spasere i myk sand hele dagen lang om du vil. Grace Bay ligger på Turks- og Caicosøyene, en øygruppe på utsiden av den Dominikanske Republikk.

«Glitrende hvit sand, varmt vakkert hav med farger som gir hjertet ditt et hopp av glede»

3. Playa Paraiso

Cuba, Isla de la Juventud, Cayo Largo De Sur, Playa Paraiso
@ Jane Sweeney/robertharding

Playa Pariso finner du på Cuba. En ettertraktet strand med krystallklart vann og glitrende hvit sand. Stort nærmere paradis kommer du ikke skal vi tro dem som har vært der.

«En av verdens vakreste strender, et sant paradis hvor du virkelig kan slappe av.»

4. Spiaggia dei Conigli

Spiaggia

Spiaggia dei Conigli ligger på Lampedusa, en Italiensk øy på utsiden av Tunisia. Øyas fristelser er frøst og fremst havet og strendene, men reiser du i august kan du også oppleve klekkingen av havskilpaddene på nettopp Conigli stranden.

«Hvis du ser etter en vakker og liten strand uten bølger i et krystallklart vann med eksotisk fisk, og med en varm og lun sandstrand på en vennlig Italiensk øy, så er dette plassen du bør dra til!»

5. Prainhas do Pontal do Atalaia

prainhas-pontal-do-atalaia kopi
Prainhas do Pontal do Atalaia

Prainhas do Pontal do Atalaia er faktisk en strand som er delt i to med steiner. Området er perfekt for både en svømmetur og dykking. Den beste måten å komme seg til stranden på er å reise fra Rio de Janeiro med enten buss eller bil. Bruker du bil tar det ca 2,5 timer mens det med buss vil ta rundt 3 timer. Ankommer du stranden ved hjelp av bil eller buss må du regne med å gå ned rundt 200 trappetrinn for å komme ned til stranden.

» Stranden Praia do Pontal er fantastisk vakker med nydelig utsikt til Cabo Frio. En tur hit er absolutt å anbefale»

6. Seven Mile Beach

The Renaissance, Seven MIle Beach
@Cayman Islands Sotheby’s International Realty

Seven mile beach ligger i Grand Cayman som er ei øy i Karibia. Øya ligger sør for Cuba og nordvest for Jamaica. Det sies at denne stranden er et lite stykke paradis. Vakker kritthvit strand med litt steinete områder hvor du kan snorkle og se mengder med eksotisk fisk. Området har flotte restauranter, små hytter og flere mil med strandlinje du kan spasere ved hver dag.

«Den vakreste stranden jeg noensinne har vært på. Denne stranden vil garantert ikke skuffe deg!»

7. Eagle Beach

beach-eagle-beach-aruba-caribbean_main
Eagle beach
Eagle beach er kåret til Arubas vakreste strand og har milevis med hvit og myk sandstrand. Stranden er åpne for alle, men ønsker du solstoler og litt skygge fra en parasoll må du regne med å betale for det. Men det er, uten tvil, vell verdt det.

«Arubas vakreste strand. Privat, stille og rolig!»

8. Flamenco Beach

flamenco-beach-puerto-rico-culebra-island-234s kopi
Flamenco Beach

Flamenco Beach er en offentlig strand på den karibiske øya Culebra i Puerto Rico. Flamenco Beach er kjent for sitt turkise vann, den hvite sanden og det langgrunne badeområdet. Stranden strekker seg en kilometer rundt en bukt som er formet som en hestesko. Det finnes flere flotte områder hvor man kan dykke og ellers holder det lenge å bade og kose seg.

» Vannet var så klart, blått og vakkert og med fjellet som den perfekte bakgrunn kan man umulig ende opp med dårlige bilder.

9.Varadero Beach

straw-umbrella-beach-varadero-cuba_136401-36
Varadero Beach

Nr. 9 på listen, Varadero Beach ligger også på Cuba og er absolutt verdt et besøk. Deilig myk sandbunn med krystallklart og rent vann. Varadero Beach er noe av det Cuba er aller mest kjent for. Området har flere hotell områder og er perfekt for en spasertur en tidlig morgen. I stille og rolige perioder er havet perfekt for turer med kajakk eller avslapning på en flytemadrass.

Det sies om denne stranden, kort og godt » Nydelig Strand!»

10. Kleftiko Beach

kleftiko-beach
Kleftiko Beach

Kleftiko Beach ligger på Milos, en Gresk øy. Klart, turkist vann med hvite fjell, spennende fjell-tuneller og grotter. Alle som har vært der forklarer plassen med ett ord, spektakulært! Det krever litt planlegging å komme seg til Kleftiko Beach, men det er vell verdt det når du kommer deg dit.

» Vakre farger med grotter og fjell, definitvt verdt et besøk. En dagstur med båt i vakre omgivelser, med en god porsjon historie om flere av områdene som inkluderer historier om pirater, veldig interessant.»

 

Drøm deg bort og gled deg til når dagene blir normale igjen. Når vi kan reise til alle stedene vi så sårt har savnet dette siste året.

 

- Annonse-

Pesta Core- Dette trender nå

Det er ingen tvil om sosiale medier er med på å sette i gang trender, og denne trenden er intet unntak. Pesta Core regjerer...

Horoskop- Februar 2024

Da var vi i gang med en ny måned, februar 2024. Historien for 2024 har så vidt begynt, og ditt månedlige horoskop for februar...

True Crime- Vampyren i Sacramento

Av og til et virkeligheten mer brutal enn fantasien. True Crime saken om Richard Trenton Chase er kanskje verre enn den verste skrekkfilmen du...

Dette bør du vite om stjernetegnet Vannmann

Stjernetegn og horoskop er begge knyttet til astrologi, et system som studerer posisjonen til himmellegemene og deres påståtte påvirkning på menneskelig atferd og hendelser....

Inspirerende stilikoner gjennom tidene

Mote og stil endrer seg hele tiden. Vi henter gjerne inspirasjon fra trendsettere over hele verden, og skaper vår egens stil. Mange kjente personligheter...

Horoskop januar 2024

Nytt år, nye muligheter. Har du som mange andre kjent på at 2023 har bydd på en del utfordringer? Da kan du glede deg...