10 ganger The Simpson har forutsett fremtiden-og hatt rett

- Annonse-

Simpson har i en årrekke blitt kjent for mer enn sine ikoniske karakterer hvor  stemmen til figurene kommer fra noen få talentfulle personer. Serien er også kjent for å forutse fremtiden. Serien forutså faktisk valget av Donald Trump og en twist i plottet til Game of Thrones. Spørsmålet er hvorvidt det er tilfeldig, eller vet skaperne bak Simpson mer enn de burde ha visst?

Vi har tatt en kikk på når Simpson har kommet med flere spådommer som har vist seg å stemme med virkeligheten. Om skaperne bak Simpson har evner vi andre ikke har skal være uvisst, men spennende er det.

Sesong 2, Episode 4- Three- eyed fish

I 2008 viste serien, The Simpson, et avsnitt hvor Homer forsøker å stemme på Barack Obama, men stemme-maskinen endrer stemmeseddelen hans. Nå er det ikke noe nytt for oss at amerikanske politikere fremstår som egenrådige og korrupte, men fire år senere i det virkelige liv ble en «stemme-maskin» i Pennsylvania fjernet nettopp fordi den endret folks stemmer på Barack til fordel for hans rival Mitt Romney.

Sesong 2, Episode 18- Letter from The Beatles

I 1991 ble det vist en episode hvor Ringo Star fra The Beatles satt og besvarte fan-brev som hadde blitt mottatt for flere ti-år siden.

I virkeligheten mottok to Beatles fans i Essex svar på sine fan brev fra Paul McCartney,  hele 22 år etter Simpson episoden. De hadde sendt sine brev for 50 år siden, og hadde nok glemt hele oppstyret.

De hadde også sendt med et opptak som var blitt videresendt til London Theatre, men opptaket forsvant og ble funnet igjen mange år senere av en historiker.

Hvem vet hva som kunne ha blitt utfallet hvis både brev og opptak hadde kommet frem som tiltenkt den gangen for et halvt århundre siden.

Sesong 5, Episode 10- Tigerangepet på Siegfried and Roy

I sesong 5, 1993, parodierer The Simpsons magikerne Siegfried & Roy hvor de blir brutalt angrepet av en trenet hvit tiger mens de opptrer på et casino.

Denne hendelsen skulle dessverre vise seg å ha rot i virkeligheten. Ti år senere i 2003 ble  Roy Horn angrepet mens de hadde en live opptreden med en av deres tamme hvite tigre. Roy overlevde, men fikk alvorlige skader etter angrepet.

Sesong 5, Episode 19- Hestekjøtt skandalen

I sesong 5 i 1994 ble det brukt kjøtt fra ulike deler av hesten til å lage lunsj til studentene ved Springfield Elementary skole.

Nok en gang skulle det vise seg at dette ikke bare var historier laget av fantasifulle serieskapere. Ni år etter den sendte Simpson episoden fant «Food Safety Authority of Irland» heste-DNA i over en tredjedel av kjøtt-prøvene fra butikken.

Dette utløste selvsagt et ramaskrik og det kom frem at det er vanlig mange steder å blande inn kjøtt fra hest og at kjøttet får samlebetegnelsen-«storfe».

Sesong 6, Episode 19- Smartklokke

I denne episoden kom The Simpson med ideen om en klokke som du kunne bruke som en klokke. Dette var i 1995, hele 20 år før Apple kom med sin første smartklokke på markedet.

Det er lov å spørre seg hvordan serien til stadighet kom med nye ideer på ulike utfordringer og teknisk utvikling. Kanskje er serieskaperne rett og slett mer fremtidsrettet enn mange av oss andre.

Sesong 9, Episode 3- Ebola utbruddet

Selv om Ebola ble oppdaget første gang i 1976 var ikke sykdommen allment kjent. I en episode «Lisa´s Sax» forslår Marge en bok for sin syke sønn, Bart, som het «Curious George and the Ebola Virus. »

Dette var 17 år før det store Ebola utbruddet som oppstod i 2014. Ebola tok livet av 254 mennesker i 1995 og 224 mennesker i Uganda i 2000.

Sesong 11, Episode 17- Trump som president

I episoden «Bart to the Future» kommer navnet Donald Trump frem som et alternativ til presidentskapet i USA.

Episoden handler om hva Bart har i vente når han blir eldre. I denne fremtidsrettede episoden kan vi se at Lisa blir president, men på det ovale kontoret kan vi høre henne si: » som dere vet så har vi arvet et budsjett-tap etter President Trump.»

Trump ble valgt som USA´s 45 president i 2017.

Sesong 21, Episode 12- Curling

Under vinter OL i 2018 vant Amerikas Curling team gull over favoritten Sverige. Men dette kom ikke som nye nytt for de som har fulgt med på Simpson. Dette ble nemlig forutsett allerede i 2010 når Marge og Homer konkurrerer i curling under OL og vinner en soleklar seier over Sverige.

Det som egentlig skjedde under OL i 2018 var at det amerikanske OL laget vant over Sverige enda de lå bak i poeng en god stund. Det var også det som skjedde i serien.

Sesong 22, Episode 1- Nobelprisvinner

i 2016 vant MIT professor Bengt Holmstørm nobelprisen i økonomi. Dette skjedde hele seks år etter at The Simpson serien mente på at han burde bli både nominerte, og gå seirende ut av det.

Sesong 23, Episode 22- Lady Gaga

i 2012 opptrådte Lady Gaga for byen Springfield hengende i luften. Fem år senere var hun tilstedet i det virkelige liv og opptrådte under Super Bowl hengende fra taket. Kanskje var det Lady Gaga som tok ideen fra Simpson serien, eller var det serieskaperne som nok en gang forutså fremtiden?

Om du tror på det eller ikke, må man vel egentlig bare innrømme at det unektelig er litt interessant at serien til stadighet ser ut til å kanskje tenke lengre enn mange av oss.
- Annonse-

Pesta Core- Dette trender nå

Det er ingen tvil om sosiale medier er med på å sette i gang trender, og denne trenden er intet unntak. Pesta Core regjerer...

Horoskop- Februar 2024

Da var vi i gang med en ny måned, februar 2024. Historien for 2024 har så vidt begynt, og ditt månedlige horoskop for februar...

True Crime- Vampyren i Sacramento

Av og til et virkeligheten mer brutal enn fantasien. True Crime saken om Richard Trenton Chase er kanskje verre enn den verste skrekkfilmen du...

Dette bør du vite om stjernetegnet Vannmann

Stjernetegn og horoskop er begge knyttet til astrologi, et system som studerer posisjonen til himmellegemene og deres påståtte påvirkning på menneskelig atferd og hendelser....

Inspirerende stilikoner gjennom tidene

Mote og stil endrer seg hele tiden. Vi henter gjerne inspirasjon fra trendsettere over hele verden, og skaper vår egens stil. Mange kjente personligheter...

Horoskop januar 2024

Nytt år, nye muligheter. Har du som mange andre kjent på at 2023 har bydd på en del utfordringer? Da kan du glede deg...