10 måter å slappe av og stresse ned på for kvelden

- Annonse-

De fleste av oss lever i en hektisk hverdag der vi er kontinuerlig koblet til jobb, nyheter og ulike plattformer. Da kan det være godt å slappe av og stresse ned på kvelden slik at man roer seg ned før man skal sove. Imidlertid kan det være vanskelig å vite hva man skal ta seg til å gjøre, derfor har vi laget en enkel liste over noen gode alternativer. Disse krever ikke spesielt mye, men kan være et godt alternativ for deg som vil roe ned både hode og tempo før du skal sove.

Flere undersøkelser har vist at avslappende aktiviteter før man skal sove, kan bidra til at man får bedre søvnkvalitet og våkner mer uthvilt dagen etter. Imidlertid er det ikke én aktivitet som passer for alle, og vi har derfor laget en variert liste med gode alternativer du kan utforske videre. Her er ti måter å slappe av på før du skal sove.

1. Ta et varmt bad

Et avslappende bad eller en varm dusj kan bidra til at såre muskler løsner bedre, samt kan gi tankene et utspill som er langt bedre. Da kan det være lurt å et langt bad eller en dusj dersom du ikke har anledning til å bade. Det er flere godt dokumenterte effekter på at dette gir en avslappende tilstand for både kropp og sinn.

2. Spill på dine favoritter

Spill kan også være et godt alternativ for deg som vil slappe av, men da er det viktig å spille på avslappende spill. Et godt eksempel på dette kan være spilleautomater slik de man finner hos https://www.folkeriket.com/no/casino/explore – det finnes tusenvis av ulike automater, og mange av disse har et relativt enkelt tema. Da kan du bare synke ned i godstolen og se på hjulene snurrer. Det er riktignok en fare for at du lar deg rive med dersom en jackpot utløses, men utover dette kan spilleautomater være et avslappende alternativ.

3. Ta en spasertur

Frisk luft kan være et godt alternativ for deg som vil finne roen før man skal legge seg. Spesielt om sommeren kan det være utrolig forfriskende å ta en liten spasertur når roen har senket seg over Norge. Frisk luft og fuglekvitter kan være godt for både kropp og sinn. Norske byer har ofte flotte parker, noe som betyr at man enkelt kan tusle rundt i godt lag uten å måtte bekymre seg over hvor man skal gå.

4. Les en bok

Visste du at kvelden før man skal legge seg er det beste tidspunktet å lese en bok? På den måten vil hjernen bearbeide det du har lest gjennom natten og man husker det ofte langt bedre dagen etter. Mange føler seg slitne og trøtte på kveldstid, men det kan faktisk være det optimale tidspunktet å lese en bok på. Bare pass på at du leser en bok som fenger litt – hvis ikke kan du fort ende opp med å sove på sofaen.

5. Meditasjon

Det blir stadig mer populært å praktisere meditasjon, men ekspertene er ikke helt enige om at dette bør gjøres på kveldstid eller når man står opp. Mange vil nok si at det avhenger av personlige preferanser, så du bør bare prøve deg litt frem. Imidlertid er det liten tvil om at man virkelig kan finne roen ved å praktisere meditasjon, og da kan det være lurt å gjøre dette som et punkt på vei mot leggetid.

6. Hør på beroligende musikk

Musikk har egenskapen med å påvirke vår sinnstilstand, noe som gjør det til et utmerket verktøy når man skal slappe av. Ved å høre på avslappende musikk kan man koble av i en hektisk hverdag, og finne roen før man skal sove. Spesielt såkalt “whitenoise” kan gjerne ha en ønsket effekt når man skal prøve seg frem med litt forskjellig musikk.

Oppsummering

Det er mange muligheter for deg som vil slappe av og stresse ned etter en lang dag på arbeid, men det kan ofte være vanskelig å vite hva man skal gjøre. Derfor har vi laget en enkel liste med noen gode alternativer som sørger for nettopp dette. Her kan du synke ned i et varmt badekar, lese en bok eller spille noen runder på automater. Det er bare å prøve seg frem til det som passer deg best. Det viktigste er å finne roen og deretter sikre seg en god natt søvn uten forstyrrelser.

- Annonse-

Horoskop Desember 2023

Vi nærmer oss slutten av 2023, men før vi forbereder oss på det nye året, la oss få mest mulig ut av desember. For...

Dette bør du tenke på for den perfekte jobb garderoben

Det er mange måter å fremstå selvsikker og profesjonell på, og hvordan du kler deg er en av dem. Hvordan du kler deg handler...

True Crime- 96 Minutter med galskap av Charles Whitman

1august 1966, klatret Charles Whitman til toppen av tårnet på University of Texas og startet en av de verste masseskytingene i historien. Her er...

Trening på blå resept

Å ta vare på helsen er noe du bør sørge for å prioritere gjennom hele livet. Er du syk er ofte medisiner og legetilsyn...

Horoskop november 2023

Ny måned og nye muligheter. Lurer du på hva stjernene har i vente for deg i løpet av den kommende måned? Svarene får du...

Horoskop Oktober 2023

I det vi går inn i oktober 2023 kan du regne med å gå gjennom en transformasjon som kommer til å gi deg fornyet...