Home Helse 6 grunner til hvorfor du ALDRI bør bruke Ibux

6 grunner til hvorfor du ALDRI bør bruke Ibux

0
6 grunner til hvorfor du ALDRI bør bruke Ibux

Det er enkelt å ty til reseptfrie smertestillende når hodeverken banker i topp etasjen, eller når feberen raser i kroppen. Men visste du at selv reseptfrie medisiner kan ha en hel del bivirkninger det kan være viktig å vite om? Det sies at hvis du leser listen over bivirkninger så kan du være garantert å få noen av dem, men tross det, burde du være klar over hva som kan skje med kroppen.

Ibux er et reseptfritt legemiddel som virker smertestillende, febernedsettende og betennelsesdempende. Fungerer bra hvis du har hodepine, menstruasjonssmerter, tannverk, muskel og leddsmerter. Vi har likevel funnet 6 grunner til hvorfor du aldri bør bruke Ibux.

Hudreaksjoner

utslett
Medisiner med ibuprofen kan gi alvorlige allergiske reaksjoner som kraftig hudutslett.

Du kan faktisk oppleve å få alvorlig hudreaksjoner ved bruk av Ibux. Skulle det skje deg må du avslutte Ibux kuren og kontakte lege. Allergiske hudreaksjoner innebærer alt fra hudutslett til blemmer og elveblest, og må bli behandlet av lege.

Kronisk hodeverk

hodepine
Spiser du smertestillende ofte kan en av bivirkningene være at du får oftere og kraftigere hodepine.

Hvis du bruker Ibux daglig, eller annenhver dag over tid, så kan du faktisk utvikle kronisk hodepine. Hodepinen kan bli verre, eller oppstå oftere og mer intens. Da må du ikke øke dosene, men heller forsøke å avslutte Ibux behandlingen.

Endrer virkningen av andre medisiner

diabetes
Blander du medisiner kan det få svært uheldige konsekvenser.

SKal du blande Ibux med andre medisiner må du være helt sikker på at de ikke jobber mot hverandre. Går du på medisiner mot diabetes og spiser Ibux så kan den øke virkningen og faktisk føre til lavere blodsukker. Noe som ikke er spesielt heldig. Går du på vanndrivende medisiner vil Ibux motvirke den vanndrivende effekten.

Ibux og alkohol

alkohol
Som hovedregel skal du aldri blande tabletter og alkohol.

Det er i utgangspunktet ikke bra å blande medisiner og alkohol, Ibux er intet unntak. Ibux blandet med alkohol kan føre til blødninger i magen og nyreproblemer.

Ibux og graviditet

gravid
Forsøker du å bli gravid, eller er du allerede gravid, bør du være svært forsiktig med hvilke medisiner du tar. Snakk med legen din.

Ibux kan faktisk gjøre det vanskeligere å bli gravid. Du bør heller ikke bruke Ibux gjennom svangerskapet om du har blitt gravid. Snakk med legen din hvis du har behov for smertestillende medikamenter under, eller før graviditet.

Forhøyet risiko for infarkt og slag

infarkt
Ibux kan gi forhøyet risiko for hjerteinfarkt og slag.

Ibux kan medføre en liten økt risiko for hjerteinfarkt eller slag, særlig hvis de blir brukt i høye doser. Vær forsiktig med å bruke Ibux i både høye doser, og over lengre tid. Det er spesielt viktig å ta hensyn til hvis du har hjerteproblemer som hjertesvikt, angina, eller har hatt bypassoperasjon. Samtidig skal du være forsiktig med bruken hvis du har høyt blodtrykk, diabetes, høyt kolesterol eller hvis du har nær familie med hjertesykdom.

 

Det er også viktig å være klar over at flere medisiner ikke skal blandes med naturpreparater. Vær nøye med å forhøre deg med både lege og apotek før du blander medisiner. Både når det gjelder naturmedisiner, reseptbelagte medisiner og de medisinene du kan få kjøpt uten resept.

NB: BRUK ALDRI IBUX HVIS DU ELLER BARNET DITT HAR VANNKOPPER! Det kan få katastrofale følger. 

Kilde: Felleskatalogen.no

Previous article Dette bør du vite om Hjerteinfarkt og kvinner
Next article Slik blir du kvitt Cellulitter
Levana.no sin redaktør og salgsansvarlig er Michelle Myklebostad. Michelle brenner for interiør, smarte løsninger og design. Michelle lider også av kronisk godt humør og daglige latteranfall. I tillegg til å styre Levana.no er hun også redaktør for HusGlede.no..Hun driver også Michelle MCM DESIGN der hun designer hyggelige og flotte krus som selges i hundrevis av butikker over hele Norge. Har du ideer til artikler eller ønsker at vi skriver om din virksomhet er det bare å ta kontakt med Michelle.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here