Stå brud? Dette må du tenke på når du skal kjøpe brudekjole

 

Å gifte seg og stå brud er for mange en av de største dagene i livet. Å planlegge et bryllup er både spennende og tidkrevende, og noe av det viktigste til den store dagen er å finne den perfekte drømmekjolen. Det finnes en mengde brudekjoler å velge mellom og du kommer garantert til å finne den kjolen som passer perfekt til deg. En brudekjole kommer også i flere prisklasser, men husk at det finnes kjoler som også er greie med lommeboken samtidig som de ser flotte ut.

Det finnes litt å tenke på når du skal kjøpe brudekjole og vi har tatt en kikk på du bør vurdere. Både pris og passform har mye å si for hvilken kjole du velger. Husk at de fleste kjoler kan tilpasses.

Slik finner du den perfekt brudekjolen

  • Budsjett

Sett et klart budsjett før du begynner å se på kjoler. Husk å ta med kostnadene for tilbehøret som slør, sko, smykker, og eventuelle endringer som må gjøres på kjolen.

  • Tidspunkt

Start letingen minst 6-9 måneder før bryllupet. Dette gir deg nok tid til å finne den perfekte kjolen, få den sydd til etter mål, og gjøre nødvendige tilpasninger. Dette gjelder enten du skal leie brudekjole eller kjøpe kjole.

  • Stil og tema

Tenk på hva slags tema bryllupet skal ha. Kjolen bør passe til settingen, enten det er et formelt bryllup i en kirke, en avslappet strandseremoni eller en hagefest.

  • Kroppstype

Velg gjerne en kjole som fremhever kroppsformen din. Det finnes mange silhuetter å velge mellom, som A-linje, ballkjole, havfrue og empire.

  • Komfort

Du kommer til å ha på deg kjolen i mange timer, så det er viktig at den er komfortabel. Vurder stoffet og hvor lett det er å bevege seg i kjolen. Mange velger også å ha en ekstra kjole som de kan bytte til i løpet av kvelden.

  • Prøv flere stiler

Selv om du har en bestemt stil i tankene, vær åpen for å prøve forskjellige typer kjoler. Du kan bli overrasket over hva som faktisk ser best ut på deg.

  • Tilbehør

Tenk på hvilke tilbehør du vil bruke sammen med kjolen, som slør, tiara, smykker og sko. Dette kan påvirke hvilken kjole du velger.

  • Endringer

Husk at de fleste kjoler trenger noen justeringer for å passe perfekt. Inkluder kostnadene og tiden for endringer i planleggingen din.

  • Ta med noen du stoler på

Når du prøver kjoler, ta med noen du stoler på og som kjenner din stil, som en venn, mor eller søster. Deres ærlige meninger kan være verdifulle.

  • Følelser

Lytt til følelsene dine når du prøver kjolen. Du bør føle deg spesiell og vakker i kjolen du velger. Mange bruder sier at de bare «vet» når de har funnet den rette kjolen.

  • Kjøpe brudekjole på nett

Du kan fint kjøpe brudekjole på nett om du ønsker det. Husk at de fleste butikker har gode returordninger. Finner du en kjole som passer til ønskene dine kan du spare mange penger ved å kjøpe brudekjole på nett.

Får du en brudekjole til en god pris kan du også bruke litt penger på en sydame som kan tilpasse kjolen slik at den passer perfekt til deg.

Lykke til!

spot_img

Hvordan håndtere en narsissist?

Å håndtere en narsissist kan være utfordrende, spesielt fordi narsissister ofte har en oppblåst selvfølelse og mangler empati for andre. For deg som har...

Dette bør du vite om stjernetegnet Tvillingen

  Stjernetegnet Tvillingen er det tredje tegnet i dyrekretsen og er kjent for sin dobbelthet, allsidighet og nysgjerrighet. Tvillingene styres av planeten Merkur, som er...

Derfor bør du spise valnøtter hver dag

Det er en kjent sak at nøtter er bra for helsen, og det gjelder også for valnøtter. De har en fyldig smak og passer...

3 beste aperitiffer du kan servere hele året

Du har sikkert sett det på ulike TV-serier, og spesielt i seriene fra 80-tallet, serveringen av en aperitiff. Aperitiffer er alkoholholdige drikker som serveres før...

Hudpleierutine for voksen hud med akne

Voksen hud med akne kan føles vanskelig å få bukt med. Mange velger medisinske preparater hvis de er sterkt plaget, men du kan også...

Derfor bør alle sove i silke

  Det er lite som føles bedre enn å legge seg i en seng med nyvasket sengetøy, men har du forsøkt å sove med i...