Mojito er en av verdens mest kjente og populære drinker og lages opprinnelig med hvit rom, lime, brunt sukker og mynteblader. Det er veldig individuelt hvordan du velger å lage din Mojito. Det finnes nesten like mange varianter som det finnes mojito-elskere. Noen liker den søt, mens andre liker den syrlig. Du styrer selv hvordan du vil ha den ved å regulere mengden med is og sodavann/ sitronbrus.
Vi har denne gangen valgt å lage slush av vår mojito og det angret vi ikke på et sekund. Mojitoslush blir som en dessert i seg selv. Mojitoen er i utganspunktet frisk og god og ved å gjøre den om til en slush så ble den, om mulig, enda mer fantastisk.
Slik lager du Mojito Slush
Du har kanskje tenkt at mojito drikker vi kun på sommeren? Selv om det er den ultimate sommerdrinken kan du fint nyte disse forfriskende ingrediensene hele året. Den er spesielt god som dessert etter en litt mektig middag, og gjestene dine kommer garantert til å elske den. Når du lager slush så skal isen knuses til en jevn masse og det kan være en fordel å ikke lage for mange porsjoner av gangen. Prøv deg frem så du ser hvor mye blenderen din klarer.
Dette trenger du til 1 porsjon:
- mynteblader etter ønske
- 1 lime, husk å ta av skallet.
- 1-2 ss brunt sukker
- 5 cl hvit rom
- sitronbrus
- isbiter
- blender
- avkjølte cocktailglass
Slik gjør du:
1 Start med å sette cocktailglass i kjøleskapet slik at de blir skikkelig kalde.
2 Skrell limen og del den i båter.
3 Ha i isbiter, sukker, mynte, limesaft og rom i en blender og kjør det hele til en jevn masse.
4 Hell slushen over i et avkjølt cocktailglass og topp det hele med sodavann og sitronbrus.
Tips: Tilsett fryste jordbær så får du en frisk slush med smak av jordbær og med verdens fineste farge.