Slik blir du kvitt Cellulitter

- Annonse-

Cellulitter, eller appelsinhud, som det også blir kalt, kan være til sjenanse for mange kvinner. Cellulitter kjennetegnes ved at huden kan se litt «bulkete» ut. Huden ser ut som skallet på en appelsin derav navnet «appelsinhud». Cellulitter er ingen sykdom, men det er vanskelig å komme dem til livs. Det går likevel an å redusere cellulittene slik at de ikke synes så godt i huden.

Cellulitter er fett i underhuden som ligger i små bindevevsrom og sees ofte på lårene. Det kan også oppstå på rumpa, magen og overarmene. Cellulitter er også mest vanlig på kvinner.

Årsak

appelsin
Cellulitter blir også kalt for appelsinhud pga «humpene» i skallet som ligner på «humpene» som oppstår i huden vår.

Årsaken til cellulitter er ikke som mange tror, overflødig fett på kroppen. Selv veldig slanke kvinner kan oppleve å få cellulitter. Men er du overvektig kan cellulittene synes bedre på deg enn på slanke kvinner. Om du får, og hvor plaget du blir, av cellulitter avgjøres av alt fra arv, hormoner, alder og livsstil. Er du lite fysisk aktiv med en usunn livsstil er du mer utsatt enn de som lever aktivt og sunt. Stillesittende arbeid kan også ha en medvirkende årsak. Blodårer og kroppen får lite bevegelse og du har samtidig lett for å samle vann i kroppen når den blir fastklemt i en sittende posisjon store deler av dagen. Beveg deg når du kan og drikk vann.

Fysisk aktivitet

løpe
Hold deg fysisk aktiv.

Sørger du for å trene, være aktiv og holde deg i god form så vil musklene dine bli strammere samt at fettvev og fettceller blir mindre.

Sunt kosthold

frukt
Spis frukt og grønt.

Et sunt kosthold med mye fiber, frukt og grønt med inntak av vann gjennom dagen vil gjøre cellulittene mindre synlige. En veltrent kropp som får i seg riktig næringsstoffer vil bære på mindre fett, og cellulittene vil ikke være så synlige som på en utrent og usunn kropp.

Unngå tobakk

sigaretter
Det er mange grunner til å slutte å røyke og dette er én av dem.

Det er mange grunner til å stumpe røyken for godt. Å forhindre cellulitter er bare én av mange grunner. Røyking gjør huden mindre elastisk og reduserer spensten.

Kremer

krem
Bruk vanndrivende og oppstrammende kremer.

Du kan bruke kremer som er laget for å bekjempe cellulittene. Mange av kremene har en vanndrivende og oppstrammende effekt. De skal masseres godt inn i huden.

Skrubb

skrubb
Gi kroppen en god start på dagen med en skrubb.

For å hindre cellulitter har kroppen godt av litt ekstra blodgjennomstrømning. Gi kroppen en god skrubb i dusjen så gir du den en god start.

Stimulering av musklene

massasje
Massasje kan bedre cellulittsituasjonen.

En ekstra innsats for å bli kvitt cellulitter er å forsøke stimulering av musklene ved hjelp av massasje eller elektriske massasje maskiner. Da vil du drenere kroppen og bli kvitt avfallstoffer og slagg, samt at fettcellene blir «knust» og cellulittene vil bli mindre synlige. Dette krever at du følger det opp jevnlig. Du kan kjøpe egne maskiner eller du kan få hjelp ved en skjønnhetssalong som har spesialisert seg på kropp og skjønnhet.

Laserlipolyse

Cellulitter
Laserlipolyse kan hjelpe deg å bli kvitt cellulittene.

Med laserlipolyse lages det små hull i huden før laseren skal trenge gjennom for å smelte bort cellulittene. Det beskrives som en «streng» som trekker huden ned i bindevevet. Etter som strengen blir borte ved hjelp av laseren vil huden jevne seg ut slik at den bli glatt og fin. Før du får behandlingen vil du få både beroligende og smertestillende medisiner, men du skal fint kunne gå på jobb dagen etter, selv om du blir litt gul og blå.

Husk at klær som strammer for mye ned mot lårene reduserer blodsirkulasjonen. selv om det kan føles sjenerende med cellulitter så har du fortsatt en kropp som fungerer, og det er faktisk det aller viktigste. Sørger du for et sundt og godt kosthold samt litt bevegelse hver dag gir du kroppen din et godt utgangspunkt.

- Annonse-

Pesta Core- Dette trender nå

Det er ingen tvil om sosiale medier er med på å sette i gang trender, og denne trenden er intet unntak. Pesta Core regjerer...

Horoskop- Februar 2024

Da var vi i gang med en ny måned, februar 2024. Historien for 2024 har så vidt begynt, og ditt månedlige horoskop for februar...

True Crime- Vampyren i Sacramento

Av og til et virkeligheten mer brutal enn fantasien. True Crime saken om Richard Trenton Chase er kanskje verre enn den verste skrekkfilmen du...

Dette bør du vite om stjernetegnet Vannmann

Stjernetegn og horoskop er begge knyttet til astrologi, et system som studerer posisjonen til himmellegemene og deres påståtte påvirkning på menneskelig atferd og hendelser....

Inspirerende stilikoner gjennom tidene

Mote og stil endrer seg hele tiden. Vi henter gjerne inspirasjon fra trendsettere over hele verden, og skaper vår egens stil. Mange kjente personligheter...

Horoskop januar 2024

Nytt år, nye muligheter. Har du som mange andre kjent på at 2023 har bydd på en del utfordringer? Da kan du glede deg...