Avskyelig, Provoserende, Morbid og fullstendig Fabelaktig- EXIT Sesong 2

- Annonse-

Hvis du ikke lever under en stein uten tilgang til noe av nyheter eller sosiale medier har du garantert fått med deg at sesong 2 av den norske serien EXIT er sluppet på NRK TV. Til vill begeistring ligger alle epsiodene ute og det er stor sannsynlighet for at alt fra husvask til zoom-møter må vente når du først setter i gang med streamingen. Sesong én fikk hard medfart fra seere i det ganske land, ikke fordi serien var dårlig, nei, heller det motsatte. Exit skildrer en ytterst mørk side av finansverdenen med menneskene som lever i den.

Serieskaperen har laget en serie ut fra samtaler han har hatt med de ypperste av finansmenn og dermed er scenen satt for en serie som er basert på sanne historier, og vi vrir oss. Kan dette virkelig stemme?

Exit 2- Når kvinnene slår tilbake

Hva hadde du gjort om du hadde hatt endeløst med penger? Når den vanlige hverdagen til slike som deg og meg blir for kjedelig. Når alt kroppen higer etter er endeløse timer med adrenalin. Alt er til salgs for den rettet prisen, men på bekosting av hva? Moral? Empati?

Trofékonene

I sesong to av Exit er det trofékonene som endelig får smelt tilbake på disse rike og lite empatiske mennene sine. Trofékonene står igjen med to tomme hender når forholdet til mennene ryker. De har levd et liv hvor alt de har hatt tilgang til har blitt betalt av mennene, og som eiendelen de er, har de vært fullstendig bundet på hender og føtter. Det skal det bli en slutt på nå.

Agnes Kittelsen i rollen som Hermine spiller fremragende godt når hun opplever sitt livs verste krise og mareritt. Hun reiser seg som fuglen Føniks og slår knallhardt tilbake for å sikre seg i sitt eget liv.

Ine Marie Willmann i rollen som Celine, sitter først igjen som en dumpet og fortvilet eks kone hvor eks mannen William, spilt av Pål Sverre Hagen, iskaldt kaster henne ut. Ingen forklaring og fullstendig tomhendt. Selv denne tidligere pilleavhengige trofékonen finner veien videre, like freidig og gjennomtenkt som William har styrt henne.

Aksjer og innsidehandel

Karakteren til Jon Øigarden, Jeppe, er så ustyrlig og drevet av, og med penger, at vi grøsser nedover ryggen. Alt kan kjøpes for penger! Vi så den brutale verdenen beskrevet i sesong én, og det blir ikke bedre i denne oppfølgeren.

I sesong to så er det fokuset på Askjer og insidehandelel som tar stor plass hos finansgutta. Kokain, horer og alkohol hører selvfølgelig med, men det er ikke dette som sjokkerer oss mest i sesong to. Det satte vi kaffen i halsen av i første sesong og regnet ikke med noe annet i oppfølgeren. Nå blir vi sirlig satt inn i hvordan aksjeverdenen fungerer, og det er nå vi får se hvordan de store pengene kommer til overflaten. Ikke minst hvor de senere blir plassert. Det er interessant opplegg, og i et lite øyeblikk kan vi kjenne på adrenalinet vi også.

Norges finansverden

En mengde med rike, finansmenn har gått hardt ut og benektet at det er slik det blir fremstilt i serien. Noen drister seg til å si at det muligens kunne være som dette i jappetida, det glade 80-tallet. Men vi lurer, gjør vi ikke? Det kan fortsatt være som dette, og det vekker følelser i oss. Avsky, forundring og interesse. Serien er god underholdning, men også tankevekkende, og du bør absolutt finne sted til å se deg gjennom episodene.

 

- Annonse-

Disse ormene og slangene finnes i Norge

Norge har en begrenset, men interessant fauna når det gjelder krypdyr. Selv om vi ikke har et stort antall arter, er de som finnes,...

Optimalt kosthold og trening for god helse: En vitenskapelig tilnærming

Et sunt kosthold er grunnlaget for god helse og velvære. Det bidrar til å forebygge kroniske sykdommer, forbedrer mental helse, og støtter optimal kroppsfunksjon....

Hva er viktig for menn når det kommer til sex?

Seksualitet er en kompleks og individuell del av menneskelivet, og det som er viktig for menn i seksuelle forhold kan variere betydelig fra person...

Hvor farlig er det å bli bitt av en hoggorm?

Hoggormen (Vipera berus) er Norges eneste giftige slange og er relativt vanlig i store deler av landet. Selv om de fleste bitt fra hoggorm...

MontessoriKidz: Fremmer barnas utvikling med innovative og trygge produkter

MontessoriKidz er et ledende merke innen pedagogiske leker og møbler som fremmer barnas utvikling gjennom lek og aktivitet. Inspirert av Montessori-prinsippene, fokuserer produktene deres...

Pesta Core- Dette trender nå

Det er ingen tvil om sosiale medier er med på å sette i gang trender, og denne trenden er intet unntak. Pesta Core regjerer...