Botox- Et av verdens giftigste skjønnhetsmiddel og vi bruker det frivillig

Botox- Et av verdens giftigste skjønnhetsmiddel og vi bruker det frivillig

Botox er et legemiddel som inneholder botulinum toxsin. Dette er et nevro toxsin som produseres av clostridium botulinum bakterien. Det brukes i kosmetiske og medisinske prosedyrer. Dette legemiddelet hjelper til med å redusere rynker og linjer, samt behandler muskelstivhet og andre medisinske tilstander. Tross sine fantastiske egenskaper kan også botox drepe et menneske med relativt små doser hvis det inntas via munnen.

Dette nevro toxsinet fungerer ved å midlertidig lamme musklene i ansiktet eller andre områder på kroppen. Når stoffet blir injisert i små doser blokkeres signalet fra nerve til muskel. Det hindrer muskelen fra å trekke seg sammen og dermed blir det hverken rynker eller andre bevegelser i den muskelen.

Dette bør du vite om Botox

Bruk av botox har blitt mer og mer vanlig med årene og mange omtaler behandlingen som «lunsjbehandlingen». Dette fordi selve prosedyren er så rask og enkel at den nesten kan utføres i lunsjpausen på jobb. Selv om bruk av botox blir sett på som relativt ufarlig bør du være oppmerksom på at det kan oppstå både allergiske reaksjoner og komplikasjoner.

Kosmetisk

I kosmetisk sammenheng brukes stoffet ofte til å redusere synlige linjer og rynker i ansiktet. Spesielt i pannen, mellom øyenbrynene og rundt øynene. Behandlingen tar vanligvis bare noen få minutter og gir som regel, ingen eller svært lite, ubehag. Resultatene varer mellom tre til seks måneder. Litt avhengig av personens metabolisme og hvor mye botox som ble injisert.

Medisinsk

Botox brukes også i medisinske prosedyrer for å behandle tilstander som overdreven svetting, migrene, urininkontinens og muskelstivhet forårsaket av cerebral parese eller Parkinsons sykdom. Mange har god nytte av jevnlige behandlinger med botox for å redusere alt fra smerter og til muskler som ikke fungerer som de skal.

Bivirkninger

Det er viktig å merke seg at botox kan ha noen bivirkninger spesielt hvis det brukes i for store doser eller på feil måte. Mulige bivirkninger som kan oppstå er hodepine, hevelse eller blåmerker på injeksjonsstedet, tørr munn, midlertidig drooping av øyelokket eller øyenbrynet. Det kan også oppstå sjeldnere bivirkninger som muskelsvakhet og/eller pustevansker.

Det er viktig å velge en erfaren lege eller en kosmetisk spesialist som er kvalifisert til å utføre botox injeksjoner. Husk å alltid følge instruksjonene og retningslinjer for å redusere risikoen for bivirkninger.

Verdens giftigste stoff

Det er ingen tvil om at botox er giftig og kan gi katastrofale følger hvis det inntas via munnen eller benyttes i store mengder. Botox inneholder botulinum toksin, som er et potent nevro toksin og kan være dødelig i høye doser. Når det derimot brukes i riktig dose, administrert av kvalifisert helsepersonell, er botox generelt trygt og effektivt til behandling av en rekke kosmetiske og medisinske tilstander.

Når botox brukes i kosmetisk sammenheng, injiseres det i svært små doser og er lokalt begrenset til det området der det er injisert. Det betyr at selv om botulinum toksin kan være giftig vil den mengden som brukes til kosmetisk behandling vanligvis ikke forårsake alvorlige bivirkninger.

Det er mange som bruker botox for å føle seg bedre og det heldigvis sjelden at det oppstår alvorlige komplikasjoner. Du bør uansett være nøye med hvilken behandler du velger og er du usikker kan du ta en prat med primærlegen din.

Lykke til!

 

Grøssermaraton? Her finner du tidenes thrillere

Vi er mange som setter pris på en skikkelig god grøsser i blant, og det er mange gode thrillere å velge mellom dere ute....

Grått hår? Da bør du prøve dette

Grått hår? Da bør du prøve dette Vi kommer ikke utenom at håret blir grått etter som vi eldes. Noen får også grått hår i...

Jeffrey Dahmer

True Crime er i vinden som aldri før og det lages en mengde med TV-program som kan streames på et utall kanaler. Det er...

Horoskopet for mars 2023

Horoskopet for mars 2023 Da ser vi mars på kalenderen og dette er måneden hvor vi kjenner på positiv forventning over hva vi har i...

Eplecidereddik- Naturens eget slankemiddel

Eplecidereddik er en type eddik som er laget av gjæret eplemost. Det kan brukes til en rekke forskjellige formål, både innen matlaging og helse....

Kunne du bodd her? Verdens mest omtalte og hjemsøkte bolig

Du husker kanskje skrekkfilmen "The Amityville Horror"? Historien om familien Lutz som ble så plaget av å bo i drømmehuset at de så seg...