Derfor er ASMR så populært og derfor bør du prøve det

- Annonse-

ASMR er det nye store for å slappe av og sove godt. ASMR står for «Autonom Sensory Meridian Response», og på norsk kan det oversettes til hjernetriggere. Du har kanskje opplevd å bli søvnig av å se på at andre blir massert eller av lyden av at noen skriver på en PC? Det er såkalte triggere som setter i gang en respons i hjernen. ASMR refererer til en følelse av velvære, eller avslapning, som kan oppstå når man hører visse lyder eller ser på visse videoer som gir visuell stimuli.

Vanlige eksempler på ASMR-triggere er lyder som når noen snakker eller hvisker, lydene av naturen eller lyden av papir som blir krøllet sammen. Mange responderer også godt på lyden av plastikk hansker og hud som blir massert. Det er mange mennesker som rapporterer at de opplever at ASMR reduserer stress, gjør brukeren søvnig og reduserer hodepine.

ASMR- avslappende og stress reduserende

ASMR er et interresant fenomen hvor ulike mennesker opplever en kriblende eller prikkende følelse  i hodet, nakken eller ryggen. Følelsen ledsages ofte av velvære, avslapning og søvnighet.

ASMR blir av flere ansett som beroligende og stressreduserende og mange benytter seg av denne type stimuli for å slappe av eller når de for eksempel har vondt i hodet.

Hvilke lyder og visuelle bilder trigges vi av?

Det finnes mange forskjellige type lyder og visuell stimuli som kan utløse ASMR-responsen hos ulike personer. Vanlige eksempler på ASMR-lyder er hvisking, snakking, lesing, skraping, rasling, klikkelyder, smattelyder og lyden av hud som masseres.

Visuell stimuli kan være filmer hvor det blir utført ulike handlinger som tegning, maling, massering og spa-behandlinger. Det har vist seg at hjernen vår responderer positivt på både lyder og bilder hvor vi tror at det vi som får en eller annen form for behandling eller høre visse lyder.

Effekten av ASMR

ASMR er blitt mer og mer populært de siste årene, og det finnes mange videoer og podcaster som er laget for å utløse ASMR-responsen hos seerne og lytterne. Mange mennesker bruker også ASMR-lyder og videoer for hjelp til å sovne eller for å redusere stress og angst.

Det er ikke etablert noen klare kliniske bevis på effekten av ASMR. Men det finnes enkelte studier som har undersøkt ASMR og dens effekter på kroppen blant annet ved å måle hormonnivåer, hjerteslag og hjernesignaler. Resultatene fra disse studiene kan indikere at ASMR kan ha en positiv effekt på kroppen ved at man føler seg søvnig og avslappet.

ASMR Video

Hvis du lurer på hva ASMR er kan du ta en kikk på denne videoen. Len deg tilbake og slapp av og se om dette kan være noe for deg. For den beste opplevelsen bør du se/ høre på videoen med øreplugger eller hodetelefoner.

De som driver med ASMR kalles for ASMR-artister og det finnes en mengde med artister på youtube. Alt du trenger er å søke ASMR, velge den artisten eller videoen du ønsker,  og se hva som passer for deg.

Lykke til.

- Annonse-

Dette bør du tenke på for den perfekte jobb garderoben

Det er mange måter å fremstå selvsikker og profesjonell på, og hvordan du kler deg er en av dem. Hvordan du kler deg handler...

True Crime- 96 Minutter med galskap av Charles Whitman

1august 1966, klatret Charles Whitman til toppen av tårnet på University of Texas og startet en av de verste masseskytingene i historien. Her er...

Trening på blå resept

Å ta vare på helsen er noe du bør sørge for å prioritere gjennom hele livet. Er du syk er ofte medisiner og legetilsyn...

Horoskop november 2023

Ny måned og nye muligheter. Lurer du på hva stjernene har i vente for deg i løpet av den kommende måned? Svarene får du...

Horoskop Oktober 2023

I det vi går inn i oktober 2023 kan du regne med å gå gjennom en transformasjon som kommer til å gi deg fornyet...

Horoskopet for september 2023

September er den første høstmåneden og vi legger nå for alvor sommeren bak oss. Horoskopet for september 2023 kommer med en mengde muligheter for...