Derfor er ASMR så populært og derfor bør du prøve det

- Annonse-

ASMR er det nye store for å slappe av og sove godt. ASMR står for «Autonom Sensory Meridian Response», og på norsk kan det oversettes til hjernetriggere. Du har kanskje opplevd å bli søvnig av å se på at andre blir massert eller av lyden av at noen skriver på en PC? Det er såkalte triggere som setter i gang en respons i hjernen. ASMR refererer til en følelse av velvære, eller avslapning, som kan oppstå når man hører visse lyder eller ser på visse videoer som gir visuell stimuli.

Vanlige eksempler på ASMR-triggere er lyder som når noen snakker eller hvisker, lydene av naturen eller lyden av papir som blir krøllet sammen. Mange responderer også godt på lyden av plastikk hansker og hud som blir massert. Det er mange mennesker som rapporterer at de opplever at ASMR reduserer stress, gjør brukeren søvnig og reduserer hodepine.

ASMR- avslappende og stress reduserende

ASMR er et interresant fenomen hvor ulike mennesker opplever en kriblende eller prikkende følelse  i hodet, nakken eller ryggen. Følelsen ledsages ofte av velvære, avslapning og søvnighet.

ASMR blir av flere ansett som beroligende og stressreduserende og mange benytter seg av denne type stimuli for å slappe av eller når de for eksempel har vondt i hodet.

Hvilke lyder og visuelle bilder trigges vi av?

Det finnes mange forskjellige type lyder og visuell stimuli som kan utløse ASMR-responsen hos ulike personer. Vanlige eksempler på ASMR-lyder er hvisking, snakking, lesing, skraping, rasling, klikkelyder, smattelyder og lyden av hud som masseres.

Visuell stimuli kan være filmer hvor det blir utført ulike handlinger som tegning, maling, massering og spa-behandlinger. Det har vist seg at hjernen vår responderer positivt på både lyder og bilder hvor vi tror at det vi som får en eller annen form for behandling eller høre visse lyder.

Effekten av ASMR

ASMR er blitt mer og mer populært de siste årene, og det finnes mange videoer og podcaster som er laget for å utløse ASMR-responsen hos seerne og lytterne. Mange mennesker bruker også ASMR-lyder og videoer for hjelp til å sovne eller for å redusere stress og angst.

Det er ikke etablert noen klare kliniske bevis på effekten av ASMR. Men det finnes enkelte studier som har undersøkt ASMR og dens effekter på kroppen blant annet ved å måle hormonnivåer, hjerteslag og hjernesignaler. Resultatene fra disse studiene kan indikere at ASMR kan ha en positiv effekt på kroppen ved at man føler seg søvnig og avslappet.

ASMR Video

Hvis du lurer på hva ASMR er kan du ta en kikk på denne videoen. Len deg tilbake og slapp av og se om dette kan være noe for deg. For den beste opplevelsen bør du se/ høre på videoen med øreplugger eller hodetelefoner.

De som driver med ASMR kalles for ASMR-artister og det finnes en mengde med artister på youtube. Alt du trenger er å søke ASMR, velge den artisten eller videoen du ønsker,  og se hva som passer for deg.

Lykke til.

- Annonse-

Pesta Core- Dette trender nå

Det er ingen tvil om sosiale medier er med på å sette i gang trender, og denne trenden er intet unntak. Pesta Core regjerer...

Horoskop- Februar 2024

Da var vi i gang med en ny måned, februar 2024. Historien for 2024 har så vidt begynt, og ditt månedlige horoskop for februar...

True Crime- Vampyren i Sacramento

Av og til et virkeligheten mer brutal enn fantasien. True Crime saken om Richard Trenton Chase er kanskje verre enn den verste skrekkfilmen du...

Dette bør du vite om stjernetegnet Vannmann

Stjernetegn og horoskop er begge knyttet til astrologi, et system som studerer posisjonen til himmellegemene og deres påståtte påvirkning på menneskelig atferd og hendelser....

Inspirerende stilikoner gjennom tidene

Mote og stil endrer seg hele tiden. Vi henter gjerne inspirasjon fra trendsettere over hele verden, og skaper vår egens stil. Mange kjente personligheter...

Horoskop januar 2024

Nytt år, nye muligheter. Har du som mange andre kjent på at 2023 har bydd på en del utfordringer? Da kan du glede deg...