Det uløste mysteriet om Angela Hammon


Mennesker forsvinner fra sine hjem hver eneste dag i hele verden. Noen velger å forlate det de har og forsvinne inn i natten, mens andre blir ufrivillig revet bort fra denne verdenen. Angela Hammon er en av de mange kvinnene som har blitt sporløst borte uten noen tegn. Angela Hammon kom fra en liten by hvor alle kjente alle, og hennes forsvinning berørte mange i lokalsamfunnet.

Angela Hammon ble født i 1971, datter av foreldrene Marsha og Chris Hammond. Hun levde sine 4 første år i Kansas City og flyttet deretter til Clinton Missouri.

Hva skjedde med Angela Hammon?

Angela_hammond1

Clinton Missouri er en liten by med mindre enn 9000 innbyggere. De fleste livnærte seg på hard jobbing ved fabrikker, jordbruk og lokalt næringsliv. En liten by hvor alle kjente alle som alltid stoppet opp for en liten prat på dagens runder. De møttes til kaffe på den lokale kafeen og støttet oppunder byens lokale fotballag.

Angela blir beskrevet som et elskelig vesen som satte pris på vennene sine i Clinton, som likte å være med på alt som var moro. Det var aldri et kjedelig øyeblikk med Angela, og alle elsket henne.

Angela og Rob

I November 1990 er Angela 19 år gammel og treffer 18 år gamle Rob Shafer. En av skolens mest ettertraktede gutt med ambisjoner om å verve seg i millitæret. De to fant tonen og ble fort et par. Året etter forteller hun Rob at hun er gravid, han blir ekstatisk og frir på stedet. Det nyforlovede paret leier en husvogn og gleder seg til fremtiden. Rob har fortsatt planer om å ta sin militær utdanning og Angela tar kurs på college mens hun jobber nattskift i union State bank.

Forholdet mellom Angela og Rob fortsetter å blomstre og de er godt likt av hverandres familier. Ingen kunne forutse den mystiske og tragiske vendingen alt skulle ta noen få måneder senere.

Forsvinningen

Angela Hammon truck

På en uvanlig varm vårdag 4. April 1991 var Angela sammen med sin forlovede Rob for en hyggelig kveld med grilling. Kvelden gikk stille og rolig for seg hvor alt virket som en perfekt kveld.

Rett etter kl 21.00 på kvelden reiste Rob og Angela tilbake til Clinton for Rob hadde planer om å være hjemme hos moren sin rundt kl 22.00 for å sitte barnevakt for lillebroren sin. Det lykkelige paret skulle møte hvernandre igjen senere på kvelden når moren var tilbake hos lillebororen til Rob. Angela slapp av Rob hjemme hos moren hans og dro videre sammen med bestevenninne sin Kyla.

KL 23.15 går Angela og Kyla hvert til sitt. Angela bestemmer seg for å ringe til Rob fra nærmeste telefon kiosk på hjørnet av 30 south 2nd street, på hjørnet hvor Food Barn Store Parking lot var.  De hadde ikke egen hustelefon så Angela ville ringe Rob for å gi beskjed om at hun var sliten etter dagen og ville hjem for å slappe av og ta et deilig bad. De snakket sammen en halv times tid.

Midt i telefonsamtalen Forteller Angela at hun har sett en merkelig mann som sirkler rundt kvartalet og har holdt på med det en stund. Det er en mann i en eldre grønn Ford F150 Pickup-Truck. Noen få minutter senere stopper Trucken opp foran telefonkiosken og han går sakte mot telefonboksen ved siden av Angela. Noen sekunder senere strener han ut fra boksen og bort til bilen hvor han henter en lommelykt og lyser hysterisk rundt seg, som om han leter etter noen. Angela blir usikker og spør mannen om han trenger å bruke telefonen i hennes telefonboks, men han takker nei. Plutselig hører Rob et grusomt skrik i andre enden av telefonen. Han hiver seg inn i bilen for å kjøre de syv kvartalene han var unna sin kjære Angela.

På vei til der Angela var blir han passert av en tilsvarende truck som Angela fortalte at den fremmede, rare mannen hadde. Samtidig ser han en kvinne som kjemper for sitt liv inne i bilen og skriker ROBBIE! Rob tar en skarp u-sving og opptar jakten. Den pågår et godt stykke før bilen til Rob bryter sammen mens han ser bilen med Angela forsvinne foran seg.

Rob ble nødt til å gå tilbake til byen, han fikk haik av en forbipasserne. Opprørt og med dårlig tid blir han kjørt til politistasjonen. Han ankom politiet rett over midnatt.

Etterlysningen

angela+hammond+missing+poster

Ron fortalte politiet hva som hadde skjedd og beskrev mannen slik Angela hadde gjort. «Skitten med bart», med mørk baseball caps, briller med skjegg og bart. En tegning av gjerningsmannen ble laget, men politiet var først skeptisk til Robs historie. Først etter at de fant både Robs ødelagt bil og Angelas forlatte bil med vesken i setet forstod de alvoret av Robs historie.

Hele den første uken av etterforskningen var Rob politiets hovedmistenkt. Men etter at Rob bestod en løgndetektortest og to vitner stod frem og fortalte at de hadde sett samme trucken som Rob hadde sett og som Angela hadde fortalt om på telefonen jobbet politiet endelig utifra teorien om at hun var blitt bortført.

Alt fra plakater i byen som etterlyste Angela og samtaler med vennene til både Rob og Angela ga ingen fremskritt i saken. Ikke før politiet kom over to like forsvinningssaker i januar og februar samme år så det ut til at de endelig var på vei fremover.

De forsvunnede kvinnene

rush

I Macks Creek, Missouri, en liten by med innbyggertall på skarve 500 forsvant en ung kvinne på 42 år i det hun var på vei hjem fra jobb kl 22.00. På vei hjem ringte kvinnen, Trudy Darby, til sønnen sin for å få han til å komme å hjelpe henne. Tre menn lusket rundt bygget og hun følte seg utrygg. 10 minutter senere kom sønnen, men da var moren allerede borte og ble ikke funnet før to dager senere. Naken, og skutt to ganger i hodet med 38 kaliber.

En måned senere i Februar i Nevada, Missouri, i enda en liten by skulle 30 år gamle Cheryl Ann Kenney stenge butikken hun jobbet i. Hun telte pengene og satte på alarmen og gikk den korte veien til sin hvite Chevrolet. Ingen vet helt hva som skjedde etter dette, men hun kom aldri hjem og har ikke blitt sett siden.

Hele 3 år senere, sommeren i 1994 ble mysteriet på drapet Trudy Darby løst. Overgriperen var en 15 år gammel gutt, Jessie Rush og hans halvbror Marvin Chaney. De ble arrestert etter at Jessie hadde vært på besøk i Kansas City og åpenlyst skrytt til flere av sine venner at han var den som stod bak drapet på Drude Darby, og som hadde gått fri fra hele hendelsen. Vennene hans ble overhodet ikke imponert, kun skrekkslagne og sjokkert. De valgte å gå til politiet og fortelle hva Jessie hadde fortalt. Jessie ble arrestert og innrømmet det han hadde gjort umiddelbart.

Jessie sparte ikke på detaljene og fortalte at han, Chaney og en tredjemann hadde planlagt å bortføre Trudy i lengre tid. De tok seg inn i butikken, siktet på henne med en pistol og truet til seg 220 dollar fra kassen. De tvang henne med seg inn i bilen og tok henne med seg til næreste låve hvor de voldtok henne og torturerte henne. De avsluttet det hele med å skyte henne på kloss hold, stappet henne ned i bagasjen på bilen. De kjørte til Niangua River for å kvitte seg med henne, men når de åpnet bagasjerommet oppdager de at hun fremdeles pustet. De satte en ekstra kule i henne og lempet henne ut i elven. Naken, forslått og drept.

Jessie og Chaney fikk livsstid i fengsel, og Jessie kom i kontakte med en medfange som han betrodde seg mye til. Gjennom brev skrev Jessie stadig at det var godt politiet ikke visste om alle de andre damene de hadde hatt med å gjøre. Det har aldri kommet frem hvem alle disse andre damene var.

I oktober samme året som Angela forsvant kom det en mann til byen ved navn Russel Smith, som mente å ha sett Angela på vei inn i en grønn Truck utenfor en butikk i Canada. Det ble gjort flere etterforskninger, men det kom dessverre ingenting ut av dem.

Unsolved Mysteries

i November samme året kom det et film team fra «Unsolved Mysteries» til Clinton får å se om de kunne finne svar om hva som hadde skjedd med Angela. Episoden ble sendt på tv allerede måneden etter og flere håpet at det ville komme inn spor slik at de kunne finne ut av hva som egentlig skjedde med Angela. Lite skjedde. Ikke engang et besøk hos talkshow dronningen Oprah førte noe med seg.

Rob var nødt til å gå videre med livet sitt og arbeider i dag innenfor bygg og anlegg og har stiftet sin egen familie. Venner og familie har også sett seg nødt til å gå videre og lever fortsatt i uvisse om hva som skjedde den kvelden i april i 1991. Hvem var mannen i den grønne pick-up trucken? Lever Angela fortsatt? Var guttevalpene Jessie og Chaney involvert  i også hennes forsvinning. Sprørsmålene er mange og svarene få.

Husk å ta vare på deg selv og dine, det er mye rart der ute som kan skje.


Annonse


Anbefalt lesing

Du har kanskje hørt om den gjennom store deler av høsten? Insta -og Tiktok drikken som har tatt landet med storm, nemlig rødbete latte. En sunn og smakfull latte laget utelukkende på den fantastiske grønnsaken rødbeten. Denne drikken er fri for koffein og pakket med vitaminer og mineraler som sørger for å gi deg en fantastisk start på dagen....
Slovakia er kanskje ikke det landet du tenker på først hvis du ønsker å bedre helsen betraktelig, men det bør du faktisk. Selv om Slovakia er kjent for sin vakre natur både i fjellene og i lavlandet har det også det største og mest moderne senteret for balneoterapi og rehabilitering i sentral Europa, Balnea Health Senter. Dette senteret blir...
Verden er i stadig endring og vi leser daglig om mangel på alt fra korn til medisiner og da kan det være greit å vite hvordan du kan lage ditt eget antibiotikum. Antibiotika er et legemiddel som brukes til å kurere infeksjonssykdommer som er forårsaket av bakterier. Antibiotika fungerer ikke på virus og for å få bukt med virussykdommer...
blåbær hovedbilde
Vi er heldige som har tilgang til det meste av medisiner som gjør at de fleste av oss kan få god hjelp hvis vi oppsøker lege i tide. Det er mange som går på såkalt "blodfortynnende" medisiner som har god effekt av det og holder helsen i sjakk. Vi er også opplært til at frukt og grønnsaker er sunt,...
blodpropp hovedbilde
En blodpropp kan i mange tilfeller gjøre stor skade på kroppen og i verste fall føre til død. En blodpropp stopper opp blodgjennomstrømningen og vil hindre blodet i å strømme fritt til alle organer. Det finnes likevel håp om du kommer deg til behandling så raskt som mulig, og da er de viktig at du kjenner til hvilke tegn...
målebånd
Mange menn engster seg for om de er vellutstyrte nok når det kommer til hva kvinnene liker. Noen har et veldig urealistisk bilde av hvor stor penis bør være for at kvinnene skal sette pris på det han har å tilby. Det er gjort undersøkelser på undersøkelser, den ene sexologen etter den andre bedyrer at "det er ikke størrelsen...
døden hovebilde
Du har kanskje mistet noen som stod deg nær en gang i livet? Ofte så melder tanken seg om hva som skjer når vi dør. Mange tenker at det er ingenting etter vi er døde. Det er som en lang søvn, og det var det. Mens mange andre både håper og tror at det finnes et liv etter døden....
piller
Det hender vi alle får skikkelig hodepine etter en lang natt, eller smerter i når influensa sesongen slår inn. Da er det fristene å hive innpå med reseptfrie smertestillende medisiner, og gjerne en god blanding av flere varianter. Både Paracet og Ibux får du kjøpt reseptfritt på både apoteket og i butikken, men visste du at du helst ikke...
kjæreste hovebilde
Vi er vel mange rundt forbi som, en eller annen gang i livet, har sett på akkuratt Han som vi likte så godt. Sett på han i smug og smilt sjenert når han har sett din veg. Vært usikker på om han liker deg også, og lurt på hvordan du bør gå frem. Kanskje har dere truffet hverandre én...
gå hovedbilde
Du har sikkert hørt om det, at den beste bevegelsen du kan gjøre gjennom en dag er faktisk å gå, i et så godt tempo at du blir varm. Det spiller faktisk en rolle hvor mange skritt du går i løpet av en dag, ikke kun hvor mange minutter du bruker. Men vet du egentlig hvor mange skritt du...

Annonse