Dette bør du ikke gjøre i Dubai

- Annonse-

Drømmer du om å reise til et sted som er helt noe annet enn hva du er vant til? Til alt fra kritthvite strender til safari i ørkenen, spektakulære hoteller og shopping du ikke har sett maken til? Verdens kankje mest eksklusive hotell Burj Al ArabDa ligger i Dubai og er alene en grunn til at du bør du ta turen til Dubai. Dubai er er en storby der ulike nasjonaliteter og kulturer møtes. Dubai er et emirat i den føderale republikken, De forente arabiske emirater.

Storbyen ligger ved Perisabukta med sandørken, halvørken og oaser. Mye av «verdens største» ligger i Dubai og velger du dette som din destinasjon kommer du til å få en uforglemmelig ferie.

Dette bør du ikke gjøre i Dubai

dubai
Vakre Dubai

Selv om Dubai og Emiratene er fantastisk feriested er det noen ting du bør tenke på når du reiser dit, og vi har samlet 9 tips til hva du ikke bør gjøre i Dubai.

Ikke bade toppløs

badetøy
Bruk heldekkende badetøy.

Reiser du på ferie til Dubai må du ta en tur på stranden. Denne fantastiske plassen har mer sol og varme enn kulde og ruskevær, og strendene er kritthvite og vakre med nydelig vann. Men når du er på stranden i dette vakre landet må du huske å alltid bruke badetøy, både overdel og underdel. Å bade toppløs er rett og slett ikke lov og kan gi noen konsekvenser. Man går heller ikke utenfor strendene, eller bassengområdet, kun iført badetøy. Dekk gjerne til skuldre og knær.

Ikke reis uten riktig dokumentasjon

pass
Husk viktig og riktig dokumentasjon.

Reiser du med barn som er under 21 år som ikke har samme etternavn som deg må du fremvise kopi av fødselsattesten.

Er du under 21 år og reiser med noen som er eldre enn deg, men som ikke er dine foreldre må du ha med kopi av passet til dine foresatte samt en fullmakt på engelsk.

Vær forsiktig med hva du tar med deg inn i landet

svin
Sørg for å ikke ta med deg ulovligheter over grensen.

Det er ikke lov å ta med seg hverken svinekjøtt eller pornografisk materialet inn i de forente arabiske emirater. Det samme gjelder for narkotiske stoffer. Husk at enkelte medisiner kan gå under listen over narkotiske stoffer og i FAE og vil selv stoffet i blodet anses som besittelse, og kan straffes hardt.

Ikke reis på utflukt nær grensen til Iran

iran
Ikke forvill deg rundt alene, hvertfall ikke på grensen til Iran.

Reiser du på utflukt nær grensen til Iran bør du være veldig forsiktig. Det beste er å unngå det og heller utforske en annen del av landet. Det har skjedd at franske, finske og tyske turister har forvillet seg inn i grenseområdene Abu Mousa og Tung- øyene som har blitt arrestert og blitt sittende lenge i iranske fengsler.

Ikke opptre beruset

full
Ikke vas rundt på offentlige steder i beruset tilstand.

Det er ikke lov å opptre beruset på offentlig sted, dette gjelder også på flyplassen.

Ikke forlat et ulykkessted

bilulykke
Forlat aldri et ulykkessted, ikke engang om det ikke var din feil.

Det er å håpe at du ikke havner i en trafikkulykke, men skulle det skje må du aldri forlate ulykkesstedet før politiet har ankommet stedet, det er strengt ulovlig. Skulle du skade et annet menneske kan du risikere å måtte betale blodpenger, og de summene kan være skyhøye.

Offentlig oppførsel

kysse
Ingen offentlig kyssing eller kjærtegn.

Ute i det offentlige bør du ikke banne eller gjøre fornærmende gestikulering. Dette anses som fornærmende og uanstendig og kan føre til fengsel, eller du kan bli utvist fra landet.

Selv om dere er samboere eller gifte aksepteres ikke kyssing. Dere kan holde hender, hvis dere er gift. Men det beste er å ikke vise kjærlighet offentlig overhodet.

Dele rom hvis dere ikke er gift

gift
Skal dere på ferie til Dubai bør dere sørge for å være gift.

Det er forbudt å bo sammen med, eller å dele hotellrom med det motsatte kjønn, hvis man ikke er gift eller har nært slektskap.

Under Ramadan

ramadan
Ha respekt for lander du reiser til og forhold til landets regler.

Hvis du er på besøk i FAE mens det er ramadan anses det som respektløst å spise, drikke, tygge tyggis og røyke offentlig mellom soloppgang og solnedgang. Husk også å bruke anstendige klær. Det gjelder egentlig under hele oppholdet uavhengig av ramadan eller ei.

FAE er et muslimsk land og og lokale skikker og lover bør respekteres, og det er vel egentlig ikke mer enn rett og rimelig. Vi besøker et annet land med en annen kultur og da forventes det at man tar hensyn til lokale skikker og regler. Ingen av disse reglene vil gjøre landet mindre spennende å besøke, det handler kun om å forholde seg til de reglene landet har.

 

Ambassaden anbefaler alle reisene å registrere seg med navn og kontaktinformasjon via reiseregistrering.no.

Kilde: Regjeringen.no

 

- Annonse-

Disse ormene og slangene finnes i Norge

Norge har en begrenset, men interessant fauna når det gjelder krypdyr. Selv om vi ikke har et stort antall arter, er de som finnes,...

Optimalt kosthold og trening for god helse: En vitenskapelig tilnærming

Et sunt kosthold er grunnlaget for god helse og velvære. Det bidrar til å forebygge kroniske sykdommer, forbedrer mental helse, og støtter optimal kroppsfunksjon....

Hva er viktig for menn når det kommer til sex?

Seksualitet er en kompleks og individuell del av menneskelivet, og det som er viktig for menn i seksuelle forhold kan variere betydelig fra person...

Hvor farlig er det å bli bitt av en hoggorm?

Hoggormen (Vipera berus) er Norges eneste giftige slange og er relativt vanlig i store deler av landet. Selv om de fleste bitt fra hoggorm...

MontessoriKidz: Fremmer barnas utvikling med innovative og trygge produkter

MontessoriKidz er et ledende merke innen pedagogiske leker og møbler som fremmer barnas utvikling gjennom lek og aktivitet. Inspirert av Montessori-prinsippene, fokuserer produktene deres...

Pesta Core- Dette trender nå

Det er ingen tvil om sosiale medier er med på å sette i gang trender, og denne trenden er intet unntak. Pesta Core regjerer...