Dette bør du tenke på når du skal velge Yogamatte

- Annonse-

Mer enn noengang er det viktig at vi holder oss i bevegelse. Vi er mer hjemme enn hva vi noengang har vært. Vi har hjemmekontor og mange treningssentre har stengt, men det betyr ikke at vi ikke fortsatt kan holde oss i form. Er du en av de som elsker å trene yoga? Da vet du noe av det viktigste utstyret du trenger er en yogamatte, og det bør være en god matte.

Vi har snakket med Zpikes som er en av de ledende leverandørene på det nyeste innen yogamatter, og vi har fått noen gode tips til hva vi bør tenke over når vi velger matte.

Praktisk bæring

yoga matte 3 640
En god yogamatte bør ha praktiske skulderstropper for transportering. / Zpikes.no

Når du skal trene hjemme i egen bolig er du ikke avhengig av å ha matte med skulderstropper. Men vi skal tilbake til en vanlig hverdag igjen, og da er det praktisk med stropper som gjør matten enkel å frakte med seg. Sørg for at matten er god og bære og ikke føles tyngende for kroppen.

Sklisikker

yoga matte zpikes 640
Det er viktig at matten er sklisikker./ Zpikes.no

Det er mange yogaposisjoner som krever god balanse og ingenting er verre enn å skli rundt på yogamatten uten noen form for feste. En god yogamatte skal være sklisikker selv når du blir varm og fuktig på kroppen av treningen. En god yogamatte bør være laget av sklisikkert materiale som holder matten, og deg, på plass gjennom hele treningsøkten. Matten bør også absorbere fuktighet og sørge for et optimalt grep.

Matten skal hjelpe deg å holde balansen gjennom alle øvelsene. Det er viktig at du er trygg på at underlaget ikke forsvinner under bena på deg. Da kan du være riktig uheldig og skade deg.

Riktig størrelse

yoga matte 2 640
Det er viktig at matten har en god størrelse slik at den dekker hele kroppen din./ Zpikes.no

Mange leverer treningsmatter i ymse størrelser, og ofte er det én som er akkurat for kort og for smal. Da blir du liggende å vippe på kanten og komforten blir ikke stort å skryte av. Matten til Zpikes er akkurat litt større enn vanlige matter for å gi deg den komforten du trenger for å fullføre din treningsøkt.

En god matte bør ha litt tykkelse, som denne som er 5 mm tykk, noe som gjør at du kan bruke denne matten både til yoga og annen trening. Med en samlet vekt på rundt 3 kilo gir matten deg økt stabilitet og ikke minst komfort. Når du skal opp ned på knær og albuer er det viktig at matten tar av for litt av presset du kan kjenne på kroppen. Dette gjør det mer skånsomt for utsatte steder på kroppen. Når du slipper unødvendige smerter gjennom treningsøkten kan du holde fokus på det som er viktig, nemmelig å trene riktig.

Renhold

yoga matte 4. 640
Husk å vaske matten jevnlig/ Zpikes.no

Selv om vi ikke regner med å kunne putte hele yogamatten i vaskemaskinen er det viktig at du velger en matte som kan vaskes. Materialet skal kunne vaskes med en fuktig klut og henges til «tørk». De aller fleste matter skal helst ikke henge midt i solsteken. Bruk en fuktig micorfiberklut og styr unna bruken av såper, det kan gjøre matten glatt.

Bare tanken på å måtte dele yogamatte med andre er nok for oss til å sørge for å ha en som bare er vår. Zpikes har jobbet lenge med å finne ut hva slike som du og jeg trenger i en treningsmatte, og alt de fant ut har de puttet inn i denne fantastiske yogamatten.

Kunne du tenke deg en matte fra Zpikes kan du bruke rabattkoden, Levana20, i nettbutikken og du får 20 % rabatt, og et tilbud her og der er alltid greit å ta med seg.

 

- Annonse-

Pesta Core- Dette trender nå

Det er ingen tvil om sosiale medier er med på å sette i gang trender, og denne trenden er intet unntak. Pesta Core regjerer...

Horoskop- Februar 2024

Da var vi i gang med en ny måned, februar 2024. Historien for 2024 har så vidt begynt, og ditt månedlige horoskop for februar...

True Crime- Vampyren i Sacramento

Av og til et virkeligheten mer brutal enn fantasien. True Crime saken om Richard Trenton Chase er kanskje verre enn den verste skrekkfilmen du...

Dette bør du vite om stjernetegnet Vannmann

Stjernetegn og horoskop er begge knyttet til astrologi, et system som studerer posisjonen til himmellegemene og deres påståtte påvirkning på menneskelig atferd og hendelser....

Inspirerende stilikoner gjennom tidene

Mote og stil endrer seg hele tiden. Vi henter gjerne inspirasjon fra trendsettere over hele verden, og skaper vår egens stil. Mange kjente personligheter...

Horoskop januar 2024

Nytt år, nye muligheter. Har du som mange andre kjent på at 2023 har bydd på en del utfordringer? Da kan du glede deg...