Home Helse Dette bør du vite om Hjerteinfarkt og kvinner

Dette bør du vite om Hjerteinfarkt og kvinner

0
Dette bør du vite om Hjerteinfarkt og kvinner

Alle er ikke like flinke til å gå jevnlig til legen, og mange kan ha symptomer som blir både oversett og misforstått. De vanligste symptomene på hjerteinfarkt er brystsmerter, press og ubehag i brystet. Kvinner kan derimot også oppleve en del andre symptomer som ikke alltid er forenlig med tanken om hjerteproblemer, eller et påbegynnende infarkt. Det er viktig å lytte til kroppens signaler og opplever du symptomer du aldri har kjent på før bør du under alle omstendigheter ta deg en tur til legen.

Kvinner er ofte redd for å være til bry og kan oppleve ukjente smerter og ubehag som ofte blir lagt i «sekken » for stress og bekymringer. Likevel kan det få dramatiske konsekvenser å ikke ta den legesjekken du burde. Vi har funnet symptomene som du som kvinne bør være ekstra på vakt for.

Kvalme og magevondt

magevondt
Kvalme og magevondt kan være tegn på at hjertet ikke fungerer optimalt.

Kvalme og magevondt er diffuse symptomer som vi ofte tror er noe vi har spist, eller kanskje en omgangsyke som er på vei, men det kan faktisk være hjertet ditt som forsøker å fortelle deg noe.

Frysninger og kulde

kald
Følelsen av ubeskrivelig frost og kulde bør du ta alvorlig.

Kulde i kroppen og frysninger kan være et tegn på at hjertet ikke fungerer optimalt, og bør sjekkes ut av legen. Dette, sammen med kvalme og magevondt bør få varsellampene til å blinke.

Smerter i ryggen

vond rygg
Smerter i rygg, øvre del av magen og i kjeven bør utredes.

Selv smerter i ryggen og øvre del av magen kan også være et tegn på problemer med hjertet. Mange kan ha symptomer i flere uker før et infarkt inntreffer. Du bør derfor ta en tur til legen om du har slike symptomer som kommer og går.

Behov for mye søvn

sove
Ekstremt behov for søvn er ofte tegn på hjerteproblemer.

Siden symptomer kan ha lang varighet bør du også være obs hvis behovet for søvn blir større og større. Føler du deg alltid litt uopplagt og konstant trøtt uten at du gjort noe spesielt for å påvirke søvnbehovet, bør du ta det på alvor.

Høyt blodtrykk

blodtrykk
Vedvarende høyt blodtrykk er ikke bra.

Det har vist seg gjennom årene at de kvinner som har ubehandlet høyt blodtrykk over flere år er mer utsatt for hjerteproblemer, samt at den skaden kan være vanskelig å snu. Har du høyt blodtrykk er du dessuten mer utsatt for hjertesvikt, så ikke ta til takke med stress som en forklaring. Sørg for å få en videre utredning.

Symptomer på hjerteinfarkt

infarkt
Disse symptomene bør du vite om.

I følge NHI.no kan symptomer på hjerteinfarkt være:

 • Smerte, press eller strammende følelse i brystet
 • Ubehag i nakke, kjeve, skulder og i øverste del av rygg eller mage.
 • Smerte eller ubehag i én eller i begge armene.
 • Kortpustethet
 • Kvalme og oppkast
 • Smerter i rygg eller kjeve
 • Svette
 • Svimmelhet
 • Uvanlig utmattelse

Sjekk Hjertet

hjerte
Du bør sjekke hjertet hvis du har nær familie som har gått bort av akutt hjertedød.

I følge Aleris.no bør du ta en hjertesjekk når du opplever:

 • Brystsmerter
 • Hjertebank
 • Uavklart pustebesvær
 • Episoder med uregelmessig puls/hjertebank
 • Svimmelhet/ besvimelsesanfall
 • Hevelser i bena
 • Tungpustethet
 • Hjertelidelser i nær familie

 

Husk at det er best å sjekke hjertet én gang for mye enn én gang for lite. Vi kvinner er ofte redde for å være til bry, og avskriver ofte symptomer som kan få dødelig utfall om vi ikke gjør noe med det. En sunn livsstil som riktig kosthold, måtehold med alkohol og ingen røyking er et godt utgangspunkt for en god helse, men likevel kan du være utsatt for hjerteproblemer. Sørg for å lytt til kroppen og ta en skikkelig helsesjekk jevnlig. Og kommer det nyoppståtte symptomer og du kjenner på kroppen at noe er galt må du aldri nøle med å ringe 113.

 

Previous article Så ofte bør dere ha Sex
Next article 6 grunner til hvorfor du ALDRI bør bruke Ibux
Levana.no sin redaktør og salgsansvarlig er Michelle Myklebostad. Michelle brenner for interiør, smarte løsninger og design. Michelle lider også av kronisk godt humør og daglige latteranfall. I tillegg til å styre Levana.no er hun også redaktør for HusGlede.no..Hun driver også Michelle MCM DESIGN der hun designer hyggelige og flotte krus som selges i hundrevis av butikker over hele Norge. Har du ideer til artikler eller ønsker at vi skriver om din virksomhet er det bare å ta kontakt med Michelle.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here