Dette kan du bruke et forbrukslån til

- Annonse-

Et forbrukslån er et lån uten krav til sikkerhet og du kan bruke pengene til akkurat det du vil. Kanskje har du en drøm om å starte firma, men mangler kapital til å komme i gang, eller du trenger penger til å bytte kjøkken, til å renovere badet eller en lang og etterlengtet ferie. Da kan forbrukslån være det du trenger. Søknadsprosessen er enkel, og du får raskt tilgang til pengene.

Selv om du ikke må fortelle hva du skal bruke forbrukslånet ditt til, er det noen fallgruver du må sørge for å ikke gå i når du velger å ta opp et usikret lån.

Renter på et forbrukslån

renter

Renter på et forbrukslån er høyere enn rentene på f.eks et boliglån. Når du tar et usikret lån tar også banken du låner penger av en større risiko. Med et boliglån tar banken pant i boligen du kjøper og løper derfor en mindre risiko enn ved å låne ut penger uten noen annen form for garanti enn deg og din inntekt. Renten vil dermed bli en del høyere ved et forbrukslån enn ved et sikret lån. Renten du ender opp med beregnes ut ifra din gjeldstyngede, og evnen til å betale tilbake.

Forbrukslån til kjøp av bolig

hus

Det er ikke anbefalt å bruke forbrukslån som egenkapital. Når du skal kjøpe bolig er det et egenkapital krav på 15%. Dette kravet er satt for å beskytte både deg og banken. Banken må ha en sikkerhet for at de kan få pengene sine tilbake om du skulle få problemer med å innfri dine bankforpliktelser. Et forbrukslån har større månedlige nedbetalinger enn et lavrisiko lån, men det har også kortere låneperioden. Hvis du ikke har oppsparte midler kan du med et forbrukslån komme raskere inn på boligmarkedet. Du bør være klar over at forbrukslånet ditt vil regnes med i din totale gjeldstyngede og vil gi deg et lavere boliglån, siden alt av gjeld regnes med i vurderingen.

Forbrukslån som aksjekapital til etablering av firma

aksjekapital

Skal du etablere et firma, et A/S, kreves det 30 000 i aksjekapital som du må betale selv og det er ikke alltid like enkelt å hoste opp 30 000 kr pluss omskostinger. Da kan et forbrukslån hjelpe deg. Akskjekapitalen settes inn på en egen firmakonto og når selskapet er oppe og går kan du bruke den kapitalen til det du trenger i firmaet. Kanskje trenger du utstyr og da kan du bruke aksjekapitalen, men husk kvittering som skal registrers i selskapet. Selv om du har tatt en forbrukslån og satt pengene i selskapet ditt er det du, og ikke firmaet, som må betale de månedlige avdragene til banken. Skulle firmaet ditt gå konkurs og du ikke har betalt ned forbrukslånet må du fortsette å betale på lånet til du har innfridd hele beløpet.

Forbrukslån til oppussing

oppussing 

En av fordelene med et forbrukslån er at det ikke stilles krav til hva du skal bruke pengene til. Står du der med et nedslitt kjøkken og en vaskemaskin som ikke fungerer så kan et forbrukslån hjelpe deg å få alt på stell.

Forbrukslån til ferie

strand

Du kan fint bruke et forbrukslån til å betale for en etterlengtet ferie, men det er vikig at du har i bakhodet at rentene stort sett er høye og en fantastisk ferie vil koste deg mye mer til slutt enn hva den egentlig gjorde, pga rentene. Kanskje burde du heller spare litt før du raser avgårde til sol og varme?

Forbrukslån til bil eller båt

bil

Det er vesentlig større rente på et forbrukslån enn et lån til bil eller båt. Kan du klare å få et forbrukslån så er sannsynligheten stor for at du også får lån til bil eller båt. Et lån som er et sikret lån har lavere rente. Det kan være du kanskje må gå litt ned på hvor stor sum du kan kjøpe bil og båt for, men det vil være verdt det.

 

Med et forbrukslån bør du sørge for at du legger til en gjeldsforsikring. Skulle du havne i økonomiske problemer kan du hvertfall minimere problemet litt, om ikke du får fjernet det helt. For å bli vurdert for et forbrukslån må du være fylt 18 år, ha bodd i Norge de siste 3 årene og ha fast bostedsadresse i Norge. Du vil også bli kredittsjekket og da gjelder det å ikke ha noen aktive inkassosaker eller betalingsanmerkninger. Husk å ikke sette deg i større gjeld enn hva du kan betjene. Det kan få store konsekvenser om du misligholder lånene dine.

- Annonse-

Disse ormene og slangene finnes i Norge

Norge har en begrenset, men interessant fauna når det gjelder krypdyr. Selv om vi ikke har et stort antall arter, er de som finnes,...

Optimalt kosthold og trening for god helse: En vitenskapelig tilnærming

Et sunt kosthold er grunnlaget for god helse og velvære. Det bidrar til å forebygge kroniske sykdommer, forbedrer mental helse, og støtter optimal kroppsfunksjon....

Hva er viktig for menn når det kommer til sex?

Seksualitet er en kompleks og individuell del av menneskelivet, og det som er viktig for menn i seksuelle forhold kan variere betydelig fra person...

Hvor farlig er det å bli bitt av en hoggorm?

Hoggormen (Vipera berus) er Norges eneste giftige slange og er relativt vanlig i store deler av landet. Selv om de fleste bitt fra hoggorm...

MontessoriKidz: Fremmer barnas utvikling med innovative og trygge produkter

MontessoriKidz er et ledende merke innen pedagogiske leker og møbler som fremmer barnas utvikling gjennom lek og aktivitet. Inspirert av Montessori-prinsippene, fokuserer produktene deres...

Pesta Core- Dette trender nå

Det er ingen tvil om sosiale medier er med på å sette i gang trender, og denne trenden er intet unntak. Pesta Core regjerer...