Glad i serier med Kostyme-Drama? Da bør du se disse

- Annonse-

Du vet de seriene som gir deg «serie sorg» når seriene er ferdig? Vi har funnet frem noen fantastiske kostymedrama serier som du kommer til å elske. Kostymedrama serier er serier som ofte har utspring i perioden med flotte klesdrakter og historiske referanser. Er du en av dem som elsker å drømme deg bort i serier med gode kjærlighetshistorier og intriger bør du absolutt få med deg disse seriene som er redaksjonens favoritter.

Senk skuldrene og len deg tilbake mens du lar deg fange av serier fylt med alt fra spenning til intriger i høytstående familier med store forskjeller mellom fattig og rik. Det skal mye til for å ikke like disse storslåtte seriene.

Familien Bridgerton

bridgerton
Nytt fantastisk drama som ble sluppet på Netflix helt på tampen av året.

En fantastisk serie som er basert på flere bestselgende romaner av Julia Quinn. Her møter vi åtte søsken som vet å sette tilværelsen på hodet. Serien har fått mye omtale for sine mange sex- scener. Men en ekstra intim scene her og der tåler nok de fleste av oss. Serien er fylt med skandaler, humor og intimitet. Serien er satt til tidlig 1800- tallet hvor kvinner ikke hadde så mye de skulle ha sagt og hvor sex ikke var hverdagstale. Hovedkarakteren, Daphne Bridgerton, blir utpekt av Dronning Charlotte som årets heteste debutant på sositetslisten til London, og med det er tema satt for serien. Len deg tilbake og se sositetslivet på 1800- tallet fra en kvinnes synspunkt, du kommer til å få noen artige timer foran skjermen.

Serien kan strømmes på Netflix.

Downton Abbey

downton-abbey
En storslagen serie som du absolutt bør se.

Når vi snakker om kostyme dramaer kan vi ikke gå videre ute å neven Downton Abby. Serien som tok oss alle med storm. Dette er en britisk serie som følger livet til den høytstående crawley- familien og deres tjenerstab. Serien starter årene før 1.verdenskrig og frem til midten av 20- tallet. Vi får se endringer som artiskratene må forholde seg til, og serien er fylt med varme karakterer og du kommer garantert til å finne din favoritt. Det er aldri et kjedelig øyeblikk på Downton og du kommer til å få endeløse dager med serie sorg når serien er over, men frem til det er det bare å glede seg.

Serien kan strømmes på Amazone Prime.

Poldark

POLDARK (TV, 1996) L TO RO: KELLY REILLY, JOHN BOWE, MEL MAR
Familien Poldark sørger for dramatikk i flere sesonger.

Poldark er en Britisk dramaserie som starter i tidsepoken 1783. Serien handler om Ross Poldark som kommer hjem til England etter å ha deltatt i den amerikanske frigjøringskrigen. Han kommer hjem til et England som er sterkt preget av nedgangstider. Faren hans har gått bort mens sønnen kjempet i krigen, og Poldark sin store kjærlighet har forlovet seg med søskenbarnet hans. En serie om motgang, vilje, kjærlighet og svik som vil bergta deg fra første stund. Historien kommer til bergta deg, så regn med at alt av husarbeid og «oppgaver» kommer til å bli satt på vent en stund. Dette er serien som garantert kommer til å gi deg serie sorg.

Kan strømmes på NRK Tv.

Outlander

outlander
Vi er mange som ønsker oss en aldri så liten tidsreise etter å ha blitt bergtatt av denne serien.

Outlander blir nesten sett på som århundrets kjærlighetssaga. Det er ikke få kvinner som har lagt sin elsk på den kjekke Jaimie med den skotske dialekten. Dette er virkelig en serie det er verdt å drømme seg bort i. Historien starter i 1945 med Claire Randall. En sterk kvinne som under krigen arbeidet som sykepleier. På ferie i Skottland, sammen med sin mann Frank Randall, blir hun på mystisk vis ført tilbake i tid, til året 1743. Under omstendigheter hvor livet hennes står på spil blir hun tvunget til å gifte seg med den karismatiske og kjekke skotten Jamie Fraiser. Det utvikler seg et forhold mellom Claire og Jamie som får hvert et hjerte til å ønske seg tilbake i tid. Deres forhold har mer lidenskap og mer «passion» enn hva noen av oss kan drømme om å oppleve gjennom et helt liv.

Serien kan strømmes på Viaplay

Gran Hotel ( Spansk versjon)

gran hotel
Denne serien kommer du til å sluke i et jafs.

Du tror kanskje det blir slitsomt å se en hel serie på spansk? Vi kan garantere deg at det kommer til å gå helt fint. Du blir fort vant til det, og skulle det føles altfor tungvint kan du få den «dubbet» til engelsk. Gran Hotell handler om en familie i Spania, Cantaloa, i 1905 som driver et Hotel. Serien er fylt med intriger, kjærlighet, spenning, alt du ønsker deg i en skikkelig feel-good serie. Hoved karakterene Alicia Alarcon og Julio Olmedo finner kjærligheten i hverandre til tross for klasseforskjellene. De oppklarer den ene kriminalsaken etter den andre sammen med de lokale etterforskerene. Det er aldri et kjedelig øyeblikk, og sammen med kjærlighetshistorien som alltid ligger i bunnen, er serien spekket med alt fra spenning til humor. Vær klar for noen kvelder hvor det kan bli et stort problem å lukke øynene.

Serien kan strømmes på Netflix

Belgravia

belgravia
Et nytt storslått Drama fra samme serieskaper som Downton Abbey

Belgravia er laget av samme serieskaper som han som skapte Downton Abbey, og det er egentlig nok til å ha store forventinger til denne serien. Belgravia er også en britisk drama serie, men inneholder kun seks episoder. Serien handler om en romanse som kobler to familier sammen. En familiekrønike satt til 1800- tallet. To steile matriarker verner om hver sin familie, og nye relasjoner blir skapt ved hjelp av bedrag og lureri hvor begge matriarkene har et håp om egen vinning. Den industrielle revolusjonen er i anmars og familien møter på en hel del utfordringer når overklassesystemet til stadighet blir utfordret. Dette er en serien som er spekket med tidsriktig historie og den bergtar deg virkelig.

Kan strømmes på NRK TV.

Game Of Thrones

game of thrones
La deg forsvinne inn dette fantastiske universet.

Er du én av dem som enda ikke har fått med deg Game Of Thrones? Da er det på tide at du setter av noen kvelder og hiver deg inn i universet som har tatt en hel verden med storm. Serien er basert på bøkene til George R.R Martin og finner sted i en realistisk fantasi verden full av lidenskap og intriger. Kort sagt handler serien om flere familier som alle har et ønske om å erobre Jerntronen i det fiktive kongeriket Westeros. Serien er pakket med alt som gjør en serie til en suksess. Svik, forræderi, ære og ondskap. I kampen om tronen så vinner man eller man dør. Gled deg til mange kvelder med spenning, mulig det blir litt dårlig søvn en stund.

Serien kan strømmes på HBO.

Med dette ønsker vi dere alle noen gode kvelder foran tv- skjermen 🙂

 

 

- Annonse-

Pesta Core- Dette trender nå

Det er ingen tvil om sosiale medier er med på å sette i gang trender, og denne trenden er intet unntak. Pesta Core regjerer...

Horoskop- Februar 2024

Da var vi i gang med en ny måned, februar 2024. Historien for 2024 har så vidt begynt, og ditt månedlige horoskop for februar...

True Crime- Vampyren i Sacramento

Av og til et virkeligheten mer brutal enn fantasien. True Crime saken om Richard Trenton Chase er kanskje verre enn den verste skrekkfilmen du...

Dette bør du vite om stjernetegnet Vannmann

Stjernetegn og horoskop er begge knyttet til astrologi, et system som studerer posisjonen til himmellegemene og deres påståtte påvirkning på menneskelig atferd og hendelser....

Inspirerende stilikoner gjennom tidene

Mote og stil endrer seg hele tiden. Vi henter gjerne inspirasjon fra trendsettere over hele verden, og skaper vår egens stil. Mange kjente personligheter...

Horoskop januar 2024

Nytt år, nye muligheter. Har du som mange andre kjent på at 2023 har bydd på en del utfordringer? Da kan du glede deg...