Helgens fristelse: Frisk Mojito med Jordbær

En frisk Mojito skal det mye til for å takke nei til. Den originale versjonen lages med mynteblader, sukker, rom, sodavann og lime. Drinken er frisk og god, og kan nytes hele året. Vi har valgt å lage en mojito med jordbær og trenger du å servere den alkoholfri kan du bytte ut rom med sitronbrus eller tonic.

Mojito kommer opprinnelig fra Havana på Cuba, men flere land har lagt denne kjære drinken til sitt hjerte og det er få som ikke kjenner til den.

Mojito med Jordbær og Mynte

mojito jordbær
Du kan servere Mojito som en velkomstdrink eller la den være helten for kvelden.

Det finnes nesten like mange mojito varianter som det finnes mennesker. Alle har sin favoritt. Denne drinken kan derfor være litt vanskelig å lage/servere, men lag den slik du liker den best også kan du heller justere drinkene til gjestene dine underveis.

Dette trenger du til én drink:

  • 1/2 lime
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 liten neve frisk mynte
  • 4 cl blank rom
  • 8 stk jordbær
  • isbiter
  • ca. 1,5 dl kullsyreholdig vann for eksempel club soda eller tonic.

Slik gjør du:

  1. Skjær limen i båter og ha båtene i et drinkeglass.
  2. Ha i et par ss sukker og myntebladene.
  3. Mos det sammen med en skje.
  4. Ha rom i glassene og rør godt til alt sukkeret er oppløst.
  5. Del jordbærene i to og ha dem i glasset. Knus dem lett med skjeen.
  6. Fyll glasset med isbiter, ha i resten av jordbærene sammen med et par hele mynteblader.
  7. Fyll på med club soda eller tonic med smak.

Jo mer sukker du har i drinken jo søtere blir den, smak deg frem underveis. Ønsker du en friskere drink tilsetter du mer lime.

Kjeks med jordbær, blåmuggost og balsamico

jordbær blåmuggost
Servér en ostetallerken så får gjestene noe å bite i mens de nyte en deilig Mojito.

Det er hyggelig å invitere noen venner på en drink eller to, men man burde strengt tatt by på noe å tygge på også. En god ostetallerken er aldri feil, og om du aldri har smakt jordbær med blåmuggost og balsamico er det jammen i meg på tide at du gjør det. Du kommer til å bli gledelig overrasket, garantert.

Dette trenger du:

  • 1 pk. mild blåmuggost, f.eks blå castello
  • 1 pakke salte kjeks
  • 1 flaske balsamico
  • 1 kurv jordbær

Slik gjør du:

  1. Del jordbærene i skiver.
  2. Ha over balsamico og bland godt.

Ha blåmuggost på en salt kjeks og topp med balsamicomarinerte jordbær. Putt i munnen og la det eksplodere av smaker.

 

Du kan bruke både friske og fryste bær til en jordbær mojito, mens tll ost og kjeks vil det smake best med friske jordbær. Er du ikke spesielt glad i blåmuggost kan du lage et ostefat med flere forskjellige type oster og servere balsamicoeddiken ved siden av istedenfor. Så kan både du og gjestene dine bestemme selv hva som skal på kjeksene. Det er fult mulig å få tak i jordbær hele året, men de kan være litt syrlige. Tilsett litt sukker hvis du vil ha dem søtere.

Lykke til med selskapet og ha en fortreffelig aften 🙂

 

spot_img

The Zodiac Killer- Et mysterium som fortsatt lever

På slutten av 1960-tallet og begynnelsen av 1970-tallet ble det nordlige California terrorisert av en seriemorder som kalte seg The Zodiac Killer. Hans brutale...

Beste sminkekalender til advent og jul

Det nærmer seg jul og da er det ekstra koselig med en julekalender som kan brukes i adventstiden. Er du en av dem som...

Blåbærmuffins- enkelt og veldig godt

Blåbærmuffins er en deilig og enkel bakst som passer perfekt til både frokost og som en liten godbit gjennom dagen. De friske, saftige blåbærene...

Slik steller du en Monstera

En Monstera, ofte kjent som vindusbladplanten, trenger ikke å være veldig vanskelig å lykkes med, men den krever en kombinasjon av riktig lys, vanning...

Horoskop oktober 2024

Vi går nå inn i vektens sesong og den vil hjelpe oss med å holde balansen, men med alt av astrologiske hendelser som ligger...

Snarveien til egen bedrift – Start egen virksomhet og skap en ny inntektskilde med lavest mulig risiko

Drømmer du om å starte egen virksomhet? Bygge opp noe eget og få en mer fleksibel arbeidshverdag? Du er ikke alene om det, men...