Helgens Fristelse : Mojito Slush

- Annonse-

Mojito er en av verdens mest kjente og populære drinker og lages opprinnelig med hvit rom, lime, brunt sukker og mynteblader. Det er veldig individuelt hvordan du velger å lage din Mojito. Det finnes nesten like mange varianter som det finnes mojito-elskere. Noen liker den søt, mens andre liker den syrlig. Du styrer selv hvordan du vil ha den ved å regulere mengden med is og sodavann/ sitronbrus.

Vi har denne gangen valgt å lage slush av vår mojito og det angret vi ikke på et sekund. Mojitoslush blir som en dessert i seg selv. Mojitoen er i utganspunktet frisk og god og ved å gjøre den om til en slush så ble den, om mulig, enda mer fantastisk.

Slik lager du Mojito Slush

lime slush
Mojito med knust is og lime blir en skikkelig frisk slush, og du kommer til å elske den!

Du har kanskje tenkt at mojito drikker vi kun på sommeren? Selv om det er den ultimate sommerdrinken kan du fint nyte disse forfriskende ingrediensene hele året. Den er spesielt god som dessert etter en litt mektig middag, og gjestene dine kommer garantert til å elske den. Når du lager slush så skal isen knuses til en jevn masse og det kan være en fordel å ikke lage for mange porsjoner av gangen. Prøv deg frem så du ser hvor mye blenderen din klarer.

Du kan bruke sodavann eller sitronbrus til å toppe slushen med. Med sitronbrus blir den søtere. Vil du har slushen din enda friskere kan du tilsette mer lime, smak deg frem og se hva du liker best.

 

Dette trenger du til 1 porsjon:

  • mynteblader etter ønske
  • 1 lime, husk å ta av skallet.
  • 1-2 ss brunt sukker
  • 5 cl hvit rom
  • sitronbrus
  • isbiter
  • blender
  • avkjølte cocktailglass

Slik gjør du:

 

1 Start med å sette cocktailglass i kjøleskapet slik at de blir skikkelig kalde.

 

 

2 Skrell limen og del den i båter.

 

 

3 Ha i isbiter, sukker, mynte, limesaft og rom i en blender og kjør det hele til en jevn masse.

 

 

4 Hell slushen over i et avkjølt cocktailglass og topp det hele med sodavann og sitronbrus.

 

Du kan fint lage denne slushen alkoholfri, en såkalt «virgin Mojito Slush» om du ønsker det. Følg samme fremgangsmåte, men dropp alkoholen.
Da gjenstår det bare å invitere noen gode venner på litt deilig mat og slush til dessert. Velg gjerne mat som har litt tyngde så vil slushen din bli en skikkelig god oppkvikker når maten har fått sunket litt.
Tips: Tilsett fryste jordbær så får du en frisk slush med smak av jordbær og med verdens fineste farge.

 

- Annonse-

Horoskop Desember 2023

Vi nærmer oss slutten av 2023, men før vi forbereder oss på det nye året, la oss få mest mulig ut av desember. For...

Dette bør du tenke på for den perfekte jobb garderoben

Det er mange måter å fremstå selvsikker og profesjonell på, og hvordan du kler deg er en av dem. Hvordan du kler deg handler...

True Crime- 96 Minutter med galskap av Charles Whitman

1august 1966, klatret Charles Whitman til toppen av tårnet på University of Texas og startet en av de verste masseskytingene i historien. Her er...

Trening på blå resept

Å ta vare på helsen er noe du bør sørge for å prioritere gjennom hele livet. Er du syk er ofte medisiner og legetilsyn...

Horoskop november 2023

Ny måned og nye muligheter. Lurer du på hva stjernene har i vente for deg i løpet av den kommende måned? Svarene får du...

Horoskop Oktober 2023

I det vi går inn i oktober 2023 kan du regne med å gå gjennom en transformasjon som kommer til å gi deg fornyet...