Hva skjer når vi dør?

- Annonse-

Du har kanskje mistet noen som stod deg nær en gang i livet? Ofte så melder tanken seg om hva som skjer når vi dør. Mange tenker at det er ingenting etter vi er døde. Det er som en lang søvn, og det var det. Mens mange andre både håper og tror at det finnes et liv etter døden. Men hva skjer egentlig i det øyeblikket vi dør? Noen frykter den dagen våre dager er talte, andre går gjennom livet uten å ofre det særlig mange tanker.

Det vi kan være helt sikre på er at den dagen vi skal forlate denne verden kommer til oss alle. Vi har funnet noen historier fra flere som har vært døde i noen minutter, og som har delt sine opplevelser. Vi har også sett på hva som fysisk skjer med kroppen vår når hjertet slutter å slå.

Nær døden opplevelser

nær døden

Det er nok mange som håper på et liv etter døden, og som ser frem til den dagen de kan møte sine nære og kjære igjen. Vi har lest opplevelsene til tre personer på forumet Quara.com, hvor de forteller om sine nær døden opplevelser.

Minutt for minutt med totalt mørke

døden2

Den som håper på et liv etter døden, eller muligheten til å møte sine kjære igjen vil bli veldig skuffet når de leser opplevelsen til James Martin som var død i hele 15 minutter. Han forteller at de første minuttene etter at hjertet sluttet å slå så fyltes hjernen med minner fra livet livet han hadde hatt. Han følte seg helt rolig. Deretter forsøkte hjernen å finne den nødvendige oksygenen for å overleve, og der kom det hvite lyset inn. Det skal visstnok ikke være himmelferden som oppleves, men det er hjernen som avslutter alle funksjonene den ikke klarer å holde liv i. Han beskriver det hele som et totalt mørke og livet var over. Det ventet ingenting på den andre siden, for den eksisterte ikke.

En annen dimmensjon

flyte

Wendy Smith derimot har hatt en helt annen opplevelse. Hjertet hennes stoppet plutselig og det skjedde så brått at hun ikke rakk ikke å bli redd. I perioden hun hadde hjertestans følte hun seg fullstendig fri, uten smerte eller lengsel. Hun husket ingenting av livet hun hadde hatt. Hun fløt lengre og lengre vekk fra kroppen, og ville bare fortsette videre. Hun ble brakt tilbake til livet. Gispende etter luft, med en ubeskrivelig smerte i kroppen, ulikt noe annet hun noen gang hadde kjent. Å bli reddet fra døden var som å bli vekket opp fra en deilig drøm til en virkelighet med syke smerter. Hun er i dag overbevist om at det er noe trygt og godt som venter på den andre siden, og håper det er der den dagen hun er ferdig med livet her på jorden.

Familiegjenforening

familie

Stuart Williams er utdannet lege, men har likevel klokketro på bestemorens nær døden opplevelse på 70-tallet. Hun fikk et hjerteinfarkt og kunne fortelle om et lys som var rundt henne, og hun kunne høre moren sin rope. Hun gikk mot et sterkt lys, og på veien møtte hun både bestefaren og søsteren sin. Hun følte seg trygg og elsket og ønsket kun å fortsette på veien videre sammen med familien sin. Hun følte ingen smerte, ingen redsel, kun ro og trygghet. Hun ble dratt tilbake til livet, og var ikke spesielt fornøyd med det, men levde resten av sitt liv til hun døde av alderdom. Barnabarnet kan, som lege, forklare både lyset og selve opplevelsen med teoretiske forklaringer. Likefullt tror han på bestemorens opplevelse, som at det venter oss noe på den andre siden.

Dette skjer med kroppen når vi dør

døden 1

En ting er å lure på om vi har et liv etter døden, en annen ting er hva som fysisk skjer med kroppen vår når vi dør. I det øyeblikket en person dør vil alle musklene i hele kroppen bli helt slappe, blant annet så vil haken falle ned mot brystet. Fargen på huden vil endre seg. De som har tatt avskjed med sine kjære, og som har sett dem etter at de er døde, sier stort sett det samme » de ser ikke ut som seg selv».

Likflekker

hjerte

Det er ikke et hyggelig ord å lese om, men det må dessverre nevnes. En halv time etter at hjertet har sluttet å slå vil det oppstå såkalte «likflekker» på kroppen. Tyngdekraften trekker blodet nedover etter at hjertet har stoppet. Når blodet trekket nedover vil det oppstå store blodansamlinger under huden som skaper «likflekkene».

Dødsstivhet

muskler

Etter at døden er inntruffet vil det etter to til fire timer oppstå dødsstivhet. Det er en kjemisk prosess som får alle musklene til å stivne. Det starter alltid i ansiktet, og vil etter rundt 10 timer ha låst alle musklene i kroppen, fra topp til tå. Skulle man klare å bryte dødstivheten mens den er på det sterkeste vil musklene igjen bli helt myke. Da vil de ikke stivne igjen senere. Når forråtnelsen setter inn vil også dødsstivheten forsvinne.

Forråtnelse

råtne

Når immunforsvaret ikke lengre er aktivt vil kroppen automatisk begynne å råtne. Bakteriene vil ta for seg av den døde kroppen, og gå løs på det døde vevet som kroppen nå er i besittelse av. Bakteriene vil slippe ut metan og hydrogensulfid slik at både magen og ansiktet hovner opp.

Dette er hva som fysisk skjer med kroppen etter at hjertet har sluttet å slå, men hva som venter oss etter døden er umulig å si. Kanskje møter vi våre kjære igjen, eller kanskje er det kun et evig mørke med en lang drømmeløs søvn.

 

Er du kristen så vet du at bibelen sier at vi skal sove en dyp søvn frem til Jesus kommer og henter oss. Er du ateist så tror du ikke på noen Gud, og når døden inntreffer så er du rett og slett ferdig som artist.

Hva man velger å tro om et liv etter døden er heldigvis opp til hver og en av oss. Det eneste vi derimot vet med sikkerhet er at ingen kommer fra denne verdenen med livet i behold, så lev hver dag som om den er den siste.

- Annonse-

Dette bør du tenke på for den perfekte jobb garderoben

Det er mange måter å fremstå selvsikker og profesjonell på, og hvordan du kler deg er en av dem. Hvordan du kler deg handler...

True Crime- 96 Minutter med galskap av Charles Whitman

1august 1966, klatret Charles Whitman til toppen av tårnet på University of Texas og startet en av de verste masseskytingene i historien. Her er...

Trening på blå resept

Å ta vare på helsen er noe du bør sørge for å prioritere gjennom hele livet. Er du syk er ofte medisiner og legetilsyn...

Horoskop november 2023

Ny måned og nye muligheter. Lurer du på hva stjernene har i vente for deg i løpet av den kommende måned? Svarene får du...

Horoskop Oktober 2023

I det vi går inn i oktober 2023 kan du regne med å gå gjennom en transformasjon som kommer til å gi deg fornyet...

Horoskopet for september 2023

September er den første høstmåneden og vi legger nå for alvor sommeren bak oss. Horoskopet for september 2023 kommer med en mengde muligheter for...