Levende Blekksprut-Verdens farligste Middag?

- Annonse-

Du er sikkert kjent med at akkar er blekksprut, og mange av oss har spist fritert blekksprut, calamari, når vi har vært ute og reist i det store utland. Blekksprut, eller akkar, er ikke det vi spiser mest av her i Norge, men det forekommer at du kan få servert små akkarer på utvalgte spisesteder. Det som derimot ikke er vanlig her til lands er å spise levende blekksprut, Sannakji, som er en Koreansk spesialitet.

Sannakji, lages av en levende babyblekksprut som deles i mindre biter, krydres, spises og blir ansett som en kulinarisk rett i Korea.

Sannakji

blekksprut 3
Sannakji består av små blekkspruter, og ikke de enorme som vi er vant til å se.

Det som er spesielt med Sannakji er at selv om baby blekkspruten er delt opp i biter så sitter fortsatt sugekoppene fast på blekksprutarmene, og er fortsatt fult brukelige. Skulle du være uforsiktig og ta en større bit en du klarer å håndtere kan du risikere å bli kvalt fordi den kan suge seg fast i spiserøret ditt. Mange koreanere spiser også blekkspruten hel ved å rulle den rundt et par spisepinner også føre den inn i munnen. For den som er vant til å spise hel, og ikke minst levende, blekkspruter virker det nok som et helt vanlig måltid, men for oss andre, kan det fremstå rimelig skremmende.

Hvilken smak har sannakji?

blekksprut 2
En blekksprut har en mild smak og blir tilsatt godt med krydder før den fortæres.

Smaken er mild, men blekkspruten er litt slimete og med relative hard tyggemotstand. Vanligvis serveres tentaklene med sesamolje og sesamfrø. Noen tilsetter også chili for å piffe opp den ellers litt smakløse blekkspruten.

Slik spiser de levende baby blekksprut

Her kan du se hvordan de både tilbereder og spiser Sannakji. Youtube florerer også av flere videoer av dem som ikke har vært fult så heldige med å fortære dette litt spesielle måltidet. Er du hverken erfaren, eller forsiktig, når blekkspruten skal ned i halsen kan det ende veldig galt. Rundt seks mennesker dør hvert år ved å bli kvalt av denne retten, så husk at du bør tygge en hel del før du lar den gli ned i halsen din.

Det er spennende med andre matkulturer, og det som for oss kan virke som et helt usannsynlig måltid er for andre og regne, en helt vanlig middag. Vi har ikke for vane å spise levende dyr i Norge og vi tror nok vi måtte hatt litt betenkningstid før vi hadde puttet denne delikatessen i munnen.

- Annonse-

Pesta Core- Dette trender nå

Det er ingen tvil om sosiale medier er med på å sette i gang trender, og denne trenden er intet unntak. Pesta Core regjerer...

Horoskop- Februar 2024

Da var vi i gang med en ny måned, februar 2024. Historien for 2024 har så vidt begynt, og ditt månedlige horoskop for februar...

True Crime- Vampyren i Sacramento

Av og til et virkeligheten mer brutal enn fantasien. True Crime saken om Richard Trenton Chase er kanskje verre enn den verste skrekkfilmen du...

Dette bør du vite om stjernetegnet Vannmann

Stjernetegn og horoskop er begge knyttet til astrologi, et system som studerer posisjonen til himmellegemene og deres påståtte påvirkning på menneskelig atferd og hendelser....

Inspirerende stilikoner gjennom tidene

Mote og stil endrer seg hele tiden. Vi henter gjerne inspirasjon fra trendsettere over hele verden, og skaper vår egens stil. Mange kjente personligheter...

Horoskop januar 2024

Nytt år, nye muligheter. Har du som mange andre kjent på at 2023 har bydd på en del utfordringer? Da kan du glede deg...