Levende Blekksprut-Verdens farligste Middag?

- Annonse-

Du er sikkert kjent med at akkar er blekksprut, og mange av oss har spist fritert blekksprut, calamari, når vi har vært ute og reist i det store utland. Blekksprut, eller akkar, er ikke det vi spiser mest av her i Norge, men det forekommer at du kan få servert små akkarer på utvalgte spisesteder. Det som derimot ikke er vanlig her til lands er å spise levende blekksprut, Sannakji, som er en Koreansk spesialitet.

Sannakji, lages av en levende babyblekksprut som deles i mindre biter, krydres, spises og blir ansett som en kulinarisk rett i Korea.

Sannakji

blekksprut 3
Sannakji består av små blekkspruter, og ikke de enorme som vi er vant til å se.

Det som er spesielt med Sannakji er at selv om baby blekkspruten er delt opp i biter så sitter fortsatt sugekoppene fast på blekksprutarmene, og er fortsatt fult brukelige. Skulle du være uforsiktig og ta en større bit en du klarer å håndtere kan du risikere å bli kvalt fordi den kan suge seg fast i spiserøret ditt. Mange koreanere spiser også blekkspruten hel ved å rulle den rundt et par spisepinner også føre den inn i munnen. For den som er vant til å spise hel, og ikke minst levende, blekkspruter virker det nok som et helt vanlig måltid, men for oss andre, kan det fremstå rimelig skremmende.

Hvilken smak har sannakji?

blekksprut 2
En blekksprut har en mild smak og blir tilsatt godt med krydder før den fortæres.

Smaken er mild, men blekkspruten er litt slimete og med relative hard tyggemotstand. Vanligvis serveres tentaklene med sesamolje og sesamfrø. Noen tilsetter også chili for å piffe opp den ellers litt smakløse blekkspruten.

Slik spiser de levende baby blekksprut

Her kan du se hvordan de både tilbereder og spiser Sannakji. Youtube florerer også av flere videoer av dem som ikke har vært fult så heldige med å fortære dette litt spesielle måltidet. Er du hverken erfaren, eller forsiktig, når blekkspruten skal ned i halsen kan det ende veldig galt. Rundt seks mennesker dør hvert år ved å bli kvalt av denne retten, så husk at du bør tygge en hel del før du lar den gli ned i halsen din.

Det er spennende med andre matkulturer, og det som for oss kan virke som et helt usannsynlig måltid er for andre og regne, en helt vanlig middag. Vi har ikke for vane å spise levende dyr i Norge og vi tror nok vi måtte hatt litt betenkningstid før vi hadde puttet denne delikatessen i munnen.

- Annonse-

Horoskopet for september 2023

September er den første høstmåneden og vi legger nå for alvor sommeren bak oss. Horoskopet for september 2023 kommer med en mengde muligheter for...

Derfor spiller menn oftere på nettcasino enn kvinner

Casino og spill er på ingen måte en ukjent form for å oppnå både spenning og hygge. Casino, betting og gambling kan faktisk spores...

Horoskop August 2023

En ny måned og heldigvis er det enda en sommermåned vi går inn i, før vi skrider sakte, men sikkert mot høst. August 2023...

8 Måter å koble av etter en lang dag

Det er ingen hemmelighet at det kan være vanskelig å koble av etter en lang dag og kontinuerlig varsling fra ulike dingser kan gjøre...

Horoskop Juli 2023

Sommeren er i gang for fult og stjernene har mye i vente for deg. Dette er en måned som kanskje kan føles litt følelsesmessig...

Amerikas første seriemorder- The Boston strangler

Dette er en av de mest kjente true crime sakene i amerikansk historie. Spørsmålene er fortsatt mange rundt den kriminelle etterforskningen av The Boston...