Lyst til å bli politi? Da må du klare disse kravene

Det er ikke enkelt når man skal bestemme seg for riktig utdanning. Noen vet tidlig hva de ønsker å bli mens andre trenger litt tid til å komme frem til riktig avgjørelse. Det er mange som ønsker å bli politi så det er en hel del søkere om beinet hvert år. I tillegg til at det er mange som søker politiutdanning er det også mange krav som må være innfridd for at du skal komme inn på politiskolen. Jo flere det er som søker jo tøffere blir det å komme inn.

For å være politi krever det god fysisk form. Her holder det ikke å være i vanlig trim-form. Du blir målt i styrke og utholdenhet så her gjelder det å legge seg i hardtrening for å klare kravene. Du blir også vurdert i forhold til hvor egnet du er. Du må være mentalt sterk for å være politi og du må være klar for de utfordringene du vil møte.

Selv om det er tøffe krav for å komme inn på politiskolen er det en viktig og givende jobb. Har du bestemt deg så er det bare å legge seg i hardtrening og sørge for de beste resultater både i klasserommet og i treningsrommet.

Opptakskrav for politiutdanning

Når du skal søke deg til opptak for politiutdanning må du ha dekning for alle opptakskravene samtidig som du må bestå opptaksprøvene. Selv om du har bestått alle kravene konkurrerer du fortsatt om en studieplass og ingenting er klart før du får beskjed om at du har fått plassen.

Generell studiekompetanse

Du må ha generell studiekompetanse senest innen 1.mars det året du søker opptak. Dersom du går siste året på videregående skole og ikke får vitnemålet ditt før i juni kan du ikke søke om opptak før året etter.

Du kan også søke opptak på grunnlag av realkompetanse hvis du ikke har generell studiekompetanse. Får å kunne søke på grunnlag av realkompetanse må du oppfylle disse kriteriene:

  • Fylle 25 år eller mer det året du søker opptak.
  • Ha minimum 3 i karakter i norsk skriftlig, hovedmål, som snitt av eksamen og standpunktkarakter.
  • Ha minst fem åre med relevant heltidspraksis. Du kan dekke inntil to år av praksiskravet med utdanning.

Minimum 3 i norsk skriftlig

Ett av kravene for å bli tatt opp til studiet til politiutdanning er at du minimum må ha 3 i norsk hovedmål skriftlig innen 1.mars det året du søker opptak. Karakteren regnes ut fra et gjennomsnitt av standpunkt-og eksamenskarakteren.

Førerkort klasse B

Det er ikke slik i Norge at du kan satse på å bli ridende eller syklende politi. Alle studenter må ha førerkort i klasse B innen 1.august det året du søker opptak for å bli vurdert som kandidat til politihøyskolen.

Norsk statsborgerskap

Vil du bli norsk politi må du også være norsk statsborger. Du kan være tilflytter fra et annet land, men du må være norsk statsborger senest 1. mars det året du søker om opptak.

Plettfri vandel

Det bør være relativt innlysende at en som ønsker om å bli politi også må ha plettfri vandel. Dette blir dokumentert med uttømmende og utvidet politiattest. Ønsker du å bli politi betyr det at du bør sørge for å holde deg unna alt fra bråk på byen til å urinere og drikke på offentlig plass. Du skal ha et viktig samfunnsansvar og selv tabber du kan gjøre i russetiden kan få konsekvenser for ditt ønske om politiutdannelse.

Medisinske krav

For å komme inn på politiskolen må du dekke noen medisinske krav. Har du sykdommer eller går på medisiner som kan være med på å gjøre det vanskelig for deg å være utøvende politi må du dessverre seg deg om etter et annet yrke.

Bestå fysiske tester

Du må være i god form for å komme inn på politiskolen og du må bestå ulike fysiske tester i svømming, styrke og kondisjon for å kunne bli vurdert.

Bli funnet egnet

Dette kravet kan kanskje føles litt urettferdig, men for å bli vurdert som kandidat må du faktisk bli funnet egnet. Det kan bli vanskelig å bli vurdert som kandidat hvis du har veldig klare meninger som kan ha noe å si for din stilling som politi, eller store utfordringer med psyken. Hver kandidat vil bli bli grundig vurdert

Slik søker du om opptak

  • Det er flere steg du må gå gjennom for å søke om opptak. I februar må du sende en søknad til samordnaopptak.no
  • Innen 20, mars må du både sende inn og laste opp dokumentasjon.
  • I april må du ta tilsendte PC-tester.
  • I mai må du melde deg på til fysiske tester.
  • I juni må du ettersende dokumentasjon som øker poengsummen din.
  • Du vil få svar på samordnaopptak.no juli som du må svare på 20.juli

Vil du vite mer om opptak til politiskolen kan du sjekke politiskolen.no

Lykke til!

 

Womanizer- En revolusjon for alle kvinner

Intimitet og seksualitet er viktig å både utforske og nyte, og det er noe womanizer virkelig har satt i høysetet. Womanizer er et revolusjonerende...

Horoskop for Juni 2023

Da har vi entret juni måned og igjen står stjernetegnene i fokus. Hva har du i vente denne måneden og hva bør du gjøre?...

Blodtype A? Da er dette det beste kostholdet for deg

Blodtypedietten er en populær diett som hevder at blodtypen din påvirker hvordan kroppen din fordøyer mat og reagerer på ulike typer matvarer. Ifølge denne...

True Crime- Jenta i kisten

I 1977 ble 20-årige Stan kidnappet når hun stod i veikanten og haiket. Colleen Stan ble holdt fanget og torturert i syv lange år....

Dette bør du vite om overgangsalderen

Overgangsalderen er en naturlig fase i livet til kvinner, men det snakkes dessverre ikke nok om. Overgangsalderen er en tid hvor menstruasjonen stopper opp,...

Sliter du i varmen? Da bør du sjekke ut disse

Er du en av dem som sliter ekstra i varmen, eller er du kanskje på et stadiet i livet hvor hetetoktene kommer kastende på...