Mord Mysteriet i Texarkana

- Annonse-

I 1946 ble det gjort fire brutale forbrytelser på under tre måneder i Texarkana. Tre av forbrytelsene var voldelige angrep på unge mennesker. Noen stod parkert på «lovers lane», andre var på skoleball. Den fjerde forbrytelsen var et skyteangrep på et middelaldrende par hjemme i huset deres. Det hele endte med at tre mennesker ble alvorlig skadet og fem mennesker ble skutt og drept. De overlevende var traumtasierte og hadde veldig lite å komme med til politiet. Total frykt og redsel blant byens innbyggere gjorde at hele byen nærmest ble paralysert.

Politimenn fra Arkansasa og Texas, samt medlemmer av den nasjonale pressen overveldet byen i jakten på det som ble kalt «The Phantom Killer» av avisen «the Texarkana Gazette»

Byen som forskanset seg

gryter
Alt ble brukt for å forsvare seg.

Reiste de gifte mennene på forretningsreise sjekket kone og barn inn på byens hotel «Grim» og ble der til mennene var kommet hjem igjen. Andre lagde intrikate innbrudsalarmer ved hjelp av gryter og panner som skulle avsløre om det kom uventet besøk på natterstid. Innbyggere som aldri hadde eid et eneste våpen sov nå med skarpladde pistoler og gevær ved sengen. Kaoset og redselen i Texarkana var dessverre komplett.

The Phantom Killer

phantom killer 2
The phantom killer hadde en hvit » maske» over ansiktet.

22. Februar 1946 hadde Jimmy Hollis og Mary Jeanne Larey vært på kino og skulle avslutte kvelden ved Lovers Lane. De ble forstyrret og overrumplet av en mann med en hvit sekk over hodet, med hull til øyne og munn. Jimmy ble beordret til å ta av seg buksene, hvor han deretter fikk så mye juling at Jimmy endte opp i koma i flere dager. Mens Jimmy ble banket helseløs forsøkte Mary Jeanne og komme vekk fra stedet, men mannen med den hvite hetten fikk tak i henne. Han banket og slo henne, samt at han brutalt forgrep seg på henne seksuelt. Alt mens han siktet på henne med en pistol. Mary Jeanne hadde ingen andre valg enn å håpe på at hun kom levende fra det hele. Både Jimmy og Mary Jeanne overlevde de brutale angrepene, men de hadde forskjellig oppfatning av gjerningsmannen. Mary mente det var en svart mann, det uten å ha sett ansiktet hans, mens Jimmy mente det var en hvit mann. Med ufullstendige vitneforklaringer, og uten muligheten til å ha sett ansiktet på gjerningsmannen hadde politiet svært lite å gå ut i fra.

Én måned senere ble et nytt kjærlighetspar angrepet ved Lovers lane, men denne gangen forlot ikke The phantom killer noen overlevende. Når kroppene deres ble funnet kunne man se at de var blitt skutt flere ganger i bakhodet.

Enda en måned senere, i april, ble et nytt ungt par ble funnet drept på samme måte, med flere skudd i bakhodet. Det unge paret var bare 15 og 16 år gamle og var på vei hjem fra en skoledans da de ubeskrivelige drapet var blitt utført.

Selv med byen full av FBI og Texas Rangers fortsatte drapene. Virgil og Kate ble skutt i deres eget hjem i Mai samme år. Virgil mistet livet, mens Katie kom seg i sikkerhet i naboens hus, enda hun var blitt skutt to ganger i ansiktet .

Den mulige gjerningsmannen

Phantom killer
Selv om Youell Lee Swinney ble fengslet var det mange som trodde han var the phantom killer.

Juni samme år ble en liten vinningskriminell ved navn Youell arrestert for nok et biltjuveri. På grunn av omstendigheten trodde politiet at de faktisk også hadde klart å arrestere «The Phantom Killer». Kona til Youell hadde ved en tidligere anledning kommet med en del forstyrrende historier om sin mann, men fordi hun var gift med Youell slapp hun å vitne mot ham. Dermed hadde ikke politiet nok bevis til å sikte Youell for drapene, og han endte opp med kun å bli siktet for biltyveriet.

Enda så mye oppmerksomhet som saken fikk ble likevel aldri noen dømt for de grusomme overgrepene. Youell døde i 1994 uten at noen kunne bevise at han var det «the Phantom killer». Men en lokal journalist, James Presley, tok til ordet for at Youell kunne være den skyldige i alle drapene og overgrepene som skjedde i 1946. James har gått dypt ned i materien og skrevet boken » The Phantom Killer: Unlocking the mystery of the Texarkanian Serial Murders: The story of a town in Horror»

Saken har blitt plassert på toppen av uoppklarte mordsaker i hele Texas historie. Hver eneste politimann som hadde med saken å gjøre stoppet aldri å håpe på at at det ville dukke opp nye bevis som kunne gitt en oppklaring til saken. Saken blir tatt opp med jevne mellom slik som i Daily News.

- Annonse-

Pesta Core- Dette trender nå

Det er ingen tvil om sosiale medier er med på å sette i gang trender, og denne trenden er intet unntak. Pesta Core regjerer...

Horoskop- Februar 2024

Da var vi i gang med en ny måned, februar 2024. Historien for 2024 har så vidt begynt, og ditt månedlige horoskop for februar...

True Crime- Vampyren i Sacramento

Av og til et virkeligheten mer brutal enn fantasien. True Crime saken om Richard Trenton Chase er kanskje verre enn den verste skrekkfilmen du...

Dette bør du vite om stjernetegnet Vannmann

Stjernetegn og horoskop er begge knyttet til astrologi, et system som studerer posisjonen til himmellegemene og deres påståtte påvirkning på menneskelig atferd og hendelser....

Inspirerende stilikoner gjennom tidene

Mote og stil endrer seg hele tiden. Vi henter gjerne inspirasjon fra trendsettere over hele verden, og skaper vår egens stil. Mange kjente personligheter...

Horoskop januar 2024

Nytt år, nye muligheter. Har du som mange andre kjent på at 2023 har bydd på en del utfordringer? Da kan du glede deg...