Mord Mysteriet i Texarkana

I 1946 ble det gjort fire brutale forbrytelser på under tre måneder i Texarkana. Tre av forbrytelsene var voldelige angrep på unge mennesker. Noen stod parkert på «lovers lane», andre var på skoleball. Den fjerde forbrytelsen var et skyteangrep på et middelaldrende par hjemme i huset deres. Det hele endte med at tre mennesker ble alvorlig skadet og fem mennesker ble skutt og drept. De overlevende var traumtasierte og hadde veldig lite å komme med til politiet. Total frykt og redsel blant byens innbyggere gjorde at hele byen nærmest ble paralysert.

Politimenn fra Arkansasa og Texas, samt medlemmer av den nasjonale pressen overveldet byen i jakten på det som ble kalt «The Phantom Killer» av avisen «the Texarkana Gazette»

Byen som forskanset seg

gryter
Alt ble brukt for å forsvare seg.

Reiste de gifte mennene på forretningsreise sjekket kone og barn inn på byens hotel «Grim» og ble der til mennene var kommet hjem igjen. Andre lagde intrikate innbrudsalarmer ved hjelp av gryter og panner som skulle avsløre om det kom uventet besøk på natterstid. Innbyggere som aldri hadde eid et eneste våpen sov nå med skarpladde pistoler og gevær ved sengen. Kaoset og redselen i Texarkana var dessverre komplett.

The Phantom Killer

phantom killer 2
The phantom killer hadde en hvit » maske» over ansiktet.

22. Februar 1946 hadde Jimmy Hollis og Mary Jeanne Larey vært på kino og skulle avslutte kvelden ved Lovers Lane. De ble forstyrret og overrumplet av en mann med en hvit sekk over hodet, med hull til øyne og munn. Jimmy ble beordret til å ta av seg buksene, hvor han deretter fikk så mye juling at Jimmy endte opp i koma i flere dager. Mens Jimmy ble banket helseløs forsøkte Mary Jeanne og komme vekk fra stedet, men mannen med den hvite hetten fikk tak i henne. Han banket og slo henne, samt at han brutalt forgrep seg på henne seksuelt. Alt mens han siktet på henne med en pistol. Mary Jeanne hadde ingen andre valg enn å håpe på at hun kom levende fra det hele. Både Jimmy og Mary Jeanne overlevde de brutale angrepene, men de hadde forskjellig oppfatning av gjerningsmannen. Mary mente det var en svart mann, det uten å ha sett ansiktet hans, mens Jimmy mente det var en hvit mann. Med ufullstendige vitneforklaringer, og uten muligheten til å ha sett ansiktet på gjerningsmannen hadde politiet svært lite å gå ut i fra.

Én måned senere ble et nytt kjærlighetspar angrepet ved Lovers lane, men denne gangen forlot ikke The phantom killer noen overlevende. Når kroppene deres ble funnet kunne man se at de var blitt skutt flere ganger i bakhodet.

Enda en måned senere, i april, ble et nytt ungt par ble funnet drept på samme måte, med flere skudd i bakhodet. Det unge paret var bare 15 og 16 år gamle og var på vei hjem fra en skoledans da de ubeskrivelige drapet var blitt utført.

Selv med byen full av FBI og Texas Rangers fortsatte drapene. Virgil og Kate ble skutt i deres eget hjem i Mai samme år. Virgil mistet livet, mens Katie kom seg i sikkerhet i naboens hus, enda hun var blitt skutt to ganger i ansiktet .

Den mulige gjerningsmannen

Phantom killer
Selv om Youell Lee Swinney ble fengslet var det mange som trodde han var the phantom killer.

Juni samme år ble en liten vinningskriminell ved navn Youell arrestert for nok et biltjuveri. På grunn av omstendigheten trodde politiet at de faktisk også hadde klart å arrestere «The Phantom Killer». Kona til Youell hadde ved en tidligere anledning kommet med en del forstyrrende historier om sin mann, men fordi hun var gift med Youell slapp hun å vitne mot ham. Dermed hadde ikke politiet nok bevis til å sikte Youell for drapene, og han endte opp med kun å bli siktet for biltyveriet.

Enda så mye oppmerksomhet som saken fikk ble likevel aldri noen dømt for de grusomme overgrepene. Youell døde i 1994 uten at noen kunne bevise at han var det «the Phantom killer». Men en lokal journalist, James Presley, tok til ordet for at Youell kunne være den skyldige i alle drapene og overgrepene som skjedde i 1946. James har gått dypt ned i materien og skrevet boken » The Phantom Killer: Unlocking the mystery of the Texarkanian Serial Murders: The story of a town in Horror»

Saken har blitt plassert på toppen av uoppklarte mordsaker i hele Texas historie. Hver eneste politimann som hadde med saken å gjøre stoppet aldri å håpe på at at det ville dukke opp nye bevis som kunne gitt en oppklaring til saken. Saken blir tatt opp med jevne mellom slik som i Daily News.

Grøssermaraton? Her finner du tidenes thrillere

Vi er mange som setter pris på en skikkelig god grøsser i blant, og det er mange gode thrillere å velge mellom dere ute....

Grått hår? Da bør du prøve dette

Grått hår? Da bør du prøve dette Vi kommer ikke utenom at håret blir grått etter som vi eldes. Noen får også grått hår i...

Jeffrey Dahmer

True Crime er i vinden som aldri før og det lages en mengde med TV-program som kan streames på et utall kanaler. Det er...

Botox- Et av verdens giftigste skjønnhetsmiddel og vi bruker det frivillig

Botox- Et av verdens giftigste skjønnhetsmiddel og vi bruker det frivillig Botox er et legemiddel som inneholder botulinum toxsin. Dette er et nevro toxsin som...

Horoskopet for mars 2023

Horoskopet for mars 2023 Da ser vi mars på kalenderen og dette er måneden hvor vi kjenner på positiv forventning over hva vi har i...

Eplecidereddik- Naturens eget slankemiddel

Eplecidereddik er en type eddik som er laget av gjæret eplemost. Det kan brukes til en rekke forskjellige formål, både innen matlaging og helse....