Opplev Sørlandet på et av Norges minste hotell

I år, som i fjor, må vi nok regne med å ta store deler av sommerferien vår i Norge, og det kan vi like. Vi har en mengde med flotte plasser i Norge som bør oppleves, som dette unike hotellet i Risør. Risør ligger helt sør i Norge, rett etter Kragerø og før Arendal. Dette hotellet er et av Norges minste hotell, og en yndet plass å tilbringe sine netter. Det har en perfekt beliggenhet til resten av det du kan utforske i Risør by, men det har også en perfekt belligenhet for en vellykket Sørlandsferie.

Det lille hotell ligger rett nede ved båthavnen i Risør, midt i sentrum. Her har du gangavstand til det meste om du vil utforske Risør, eller et godt utganspunkt for å oppleve resten av sørlandet.

Det lille hotell- Risør

Hotellet består av 16 suiter plassert rundt i forskjellige hus i byen. Noen av suitene er perfekte for to, koselige og romantiske med peis, men andre er store og staselige med selskapslokale og plass til flere.

De har 12 suiter midt i Risør sentrum i bygninger fra 1850 -tallet og fire i Buvika i et hus fra 1750 som er fredet og fullstendig magisk. En helg i en av disse suitene kommer virkelig til å gjøre noe med deg.

Suite for enhver smak

suite
Suite i tre etasjer med nydelig uteplass og oppvarmet svømmebasseng.

Du kan velge en suite som er over tre etasjer og som kan glede deg med oppvarmet basseng, eller du kan velge en mindre suite. Med en stor suite har dere god plass i nydelige omgivelser.

suite med peis
Romantisk suite med peis.

Her kan du nyte en deilig helg med din kjære i et av de romantiske suitene som hotellet har å by på. Alle suitene er unike og har sin egen historie. Rommene er stemningsfylt innredet med ulik historie. I romantiske omgivelser med frokost på rommet og bobler i glasset er du garantert noen gode og etterlengtede dager kun forbeholdt dere to.

Vil du reise med familien er også det godt tilrettelagt. Vil du bruke påsken til å besøke dette sjarmerende hotellet kan de by på overnatting i suite med frukt og bakevarer som blir levert på døren, og en spennende påske-egg jakt for barna.

Afternoon tea

afternoon tea
Hva med en afternoon tea I et historisk gamete hus pakket med historie og deilig mat.

Hotellet kan også by på en koselige afternoon-tea hjemme hos en lokal Risør beboer i et av husets bevarte stuer med fortellinger om husets og byens historie. Her får du servert et tårn med smørbrød, småkaker og scones med krem, samt syltetøy og deilig te. En opplevelser helt utenom det vanlige.

Sjømat rett fra havet

sjømat
Fersk sjømat rett fra havet levert til deg på suiten din.

Risør er kjent for fantastisk sjømat, og det lille hotell får daglige leveringer av fersk sjømat direkte fra fiskemottaket og kan friste med råvarer av ytterste kvalitet. Hotellet kan by på et fantastisk skalldyrfat som blir levert til deg og dine på suiten. Skalldyrfatet består av ovnsbakt sjøkreps, hvitvinsdampede blåskjell, kongekrabbe, vanlig krabbe og reker. Du vil også få med godt brød, hjemmelaget aioli, samt en deilig liten dessert til å avrunde det hele.

Utforsk sørlandet

badepark
Norges største og gratis Badepark finner du i Tvedestrand. Nabobyen til Risør.

Med en drøy time i bil kan dere utforske dyreparken som er full av aktiviteter for barna. Tvedestrand som er nabobyen til Risør kan glede både store og små med Norges største gratis Badepark. I tillegg har byen små, vakre handlegater med nærheten til sjøen og de bilfrie øyene Lyngør og Sandøya. Velger du en natt eller to i Risør er det nok av steder å utforske mens du lar sørlandslivet gi deg late dager og lave skuldre.

Risør er ikke store byen, men det den mangler av størrelse tar den igjen på sjarm og hvite trehus.

God tur 🙂

Slik blir du kvitt urinveisinfeksjon helt naturlig

Det er mange som til stadighet sliter med urinveisinfeksjon og det er ikke alltid det er behov for å ty til antibiotika. Det er...

Slik strikker du en enkel genser av restegarn

Er du en av dem som elsker å strikke så har du garantert garnrester igjen av alt du har strikket. Har du haugevis med...

Horoskop Februar 2023-Dette kan du forvente denne måneden

Ny måned med nye muligheter og ett skritt nærmere våren med sol og varme. Vi går en deilig tid i møte og kanskje er...

Slik kan du klare å bli mindre sjenert

Sjenanse er en følelse av ubehag eller nervøsitet som oppstår når man er i selskap med andre mennesker. Det kan være en reaksjon på...

Derfor bør du unne deg litt tid i en sauna så ofte du kan

Sauna er et rom eller en bygning som blir varmet opp til høye temperaturer og har vanligvis benker eller senger som folk kan ligge...

Slik holder du deg sunn og slank med Middelhavsdietten

Middelhavsdietten er et kosthold som er populær i områdene rundt Middelhavet, samt i land som Italia, Hellas og Spania. Middelhavsdietten er kjent for å...