Opplev Sørlandet på et av Norges minste hotell

- Annonse-

I år, som i fjor, må vi nok regne med å ta store deler av sommerferien vår i Norge, og det kan vi like. Vi har en mengde med flotte plasser i Norge som bør oppleves, som dette unike hotellet i Risør. Risør ligger helt sør i Norge, rett etter Kragerø og før Arendal. Dette hotellet er et av Norges minste hotell, og en yndet plass å tilbringe sine netter. Det har en perfekt beliggenhet til resten av det du kan utforske i Risør by, men det har også en perfekt belligenhet for en vellykket Sørlandsferie.

Det lille hotell ligger rett nede ved båthavnen i Risør, midt i sentrum. Her har du gangavstand til det meste om du vil utforske Risør, eller et godt utganspunkt for å oppleve resten av sørlandet.

Det lille hotell- Risør

Hotellet består av 16 suiter plassert rundt i forskjellige hus i byen. Noen av suitene er perfekte for to, koselige og romantiske med peis, men andre er store og staselige med selskapslokale og plass til flere.

De har 12 suiter midt i Risør sentrum i bygninger fra 1850 -tallet og fire i Buvika i et hus fra 1750 som er fredet og fullstendig magisk. En helg i en av disse suitene kommer virkelig til å gjøre noe med deg.

Suite for enhver smak

suite
Suite i tre etasjer med nydelig uteplass og oppvarmet svømmebasseng.

Du kan velge en suite som er over tre etasjer og som kan glede deg med oppvarmet basseng, eller du kan velge en mindre suite. Med en stor suite har dere god plass i nydelige omgivelser.

suite med peis
Romantisk suite med peis.

Her kan du nyte en deilig helg med din kjære i et av de romantiske suitene som hotellet har å by på. Alle suitene er unike og har sin egen historie. Rommene er stemningsfylt innredet med ulik historie. I romantiske omgivelser med frokost på rommet og bobler i glasset er du garantert noen gode og etterlengtede dager kun forbeholdt dere to.

Vil du reise med familien er også det godt tilrettelagt. Vil du bruke påsken til å besøke dette sjarmerende hotellet kan de by på overnatting i suite med frukt og bakevarer som blir levert på døren, og en spennende påske-egg jakt for barna.

Afternoon tea

afternoon tea
Hva med en afternoon tea I et historisk gamete hus pakket med historie og deilig mat.

Hotellet kan også by på en koselige afternoon-tea hjemme hos en lokal Risør beboer i et av husets bevarte stuer med fortellinger om husets og byens historie. Her får du servert et tårn med smørbrød, småkaker og scones med krem, samt syltetøy og deilig te. En opplevelser helt utenom det vanlige.

Sjømat rett fra havet

sjømat
Fersk sjømat rett fra havet levert til deg på suiten din.

Risør er kjent for fantastisk sjømat, og det lille hotell får daglige leveringer av fersk sjømat direkte fra fiskemottaket og kan friste med råvarer av ytterste kvalitet. Hotellet kan by på et fantastisk skalldyrfat som blir levert til deg og dine på suiten. Skalldyrfatet består av ovnsbakt sjøkreps, hvitvinsdampede blåskjell, kongekrabbe, vanlig krabbe og reker. Du vil også få med godt brød, hjemmelaget aioli, samt en deilig liten dessert til å avrunde det hele.

Utforsk sørlandet

badepark
Norges største og gratis Badepark finner du i Tvedestrand. Nabobyen til Risør.

Med en drøy time i bil kan dere utforske dyreparken som er full av aktiviteter for barna. Tvedestrand som er nabobyen til Risør kan glede både store og små med Norges største gratis Badepark. I tillegg har byen små, vakre handlegater med nærheten til sjøen og de bilfrie øyene Lyngør og Sandøya. Velger du en natt eller to i Risør er det nok av steder å utforske mens du lar sørlandslivet gi deg late dager og lave skuldre.

Risør er ikke store byen, men det den mangler av størrelse tar den igjen på sjarm og hvite trehus.

God tur 🙂

- Annonse-

Disse ormene og slangene finnes i Norge

Norge har en begrenset, men interessant fauna når det gjelder krypdyr. Selv om vi ikke har et stort antall arter, er de som finnes,...

Optimalt kosthold og trening for god helse: En vitenskapelig tilnærming

Et sunt kosthold er grunnlaget for god helse og velvære. Det bidrar til å forebygge kroniske sykdommer, forbedrer mental helse, og støtter optimal kroppsfunksjon....

Hva er viktig for menn når det kommer til sex?

Seksualitet er en kompleks og individuell del av menneskelivet, og det som er viktig for menn i seksuelle forhold kan variere betydelig fra person...

Hvor farlig er det å bli bitt av en hoggorm?

Hoggormen (Vipera berus) er Norges eneste giftige slange og er relativt vanlig i store deler av landet. Selv om de fleste bitt fra hoggorm...

MontessoriKidz: Fremmer barnas utvikling med innovative og trygge produkter

MontessoriKidz er et ledende merke innen pedagogiske leker og møbler som fremmer barnas utvikling gjennom lek og aktivitet. Inspirert av Montessori-prinsippene, fokuserer produktene deres...

Pesta Core- Dette trender nå

Det er ingen tvil om sosiale medier er med på å sette i gang trender, og denne trenden er intet unntak. Pesta Core regjerer...