Redd for medisinmangel? Slik lager du antibiotika selv

Verden er i stadig endring og vi leser daglig om mangel på alt fra korn til medisiner og da kan det være greit å vite hvordan du kan lage ditt eget antibiotikum. Antibiotika er et legemiddel som brukes til å kurere infeksjonssykdommer som er forårsaket av bakterier. Antibiotika fungerer ikke på virus og for å få bukt med virussykdommer så må vi enten vaksineres eller stå i det til vi blir friske igjen. Antibiotika har den evnen at det enten hemme veksten av bakterier og sopp eller det tar liv av bakteriene.

Vi har i flere tiår ukritisk brukt store mengder med antibiotika, også mot de bakteriene som vi lett kan bli friske av på egen hånd. Ulempen med stort antibiotikabruk er at vi risikerer å bli antibiotikaresistente og da kan vi virkelig få problemer.

Det første antibiotikum som ble oppdaget var penicilin i 1928 og det har siden den gang blitt utviklet flere ulike varianter.

Slik lager du antibiotika hjemme

Det finnes en mengde med tips der ute for å få bedre helse og bedre immunforsvar. Det er mange som sverger til alt fra solhatt til grapefrukt og hvitløk for å sørge for bedre motstandskraft i kroppen.

Et godt kosthold og bruk av urter og grønnsaker er kjent for å være viktig for å holde oss friske, men det finnes også dem som mener at du kan lage ditt eget antibiotikum av krydderier du mest sannsynlig allerede har i kjøkkenskapet. Vi har tatt en kikk på oppskriften og kanskje kan det være du får bruk for den en dag.

Dette trenger du:

  • 1 ts organisk gurkemeie
  • 1/2 ss organisk ingefær
  • 1/2 ts cayennepepper
  • 1 dl honning

Slik gjør du:

Bland sammen alle ingrediensene og ha det over på et rent glass. Dette skal, etter sigende, hjelpe mot både infeksjoner og smerter og det anbefales å spise én spiseskje hver dag.

Siden denne blandingen kun inneholder tørt krydder og honning kan det fint oppbevares på kjøkkenbenken i et rent glass. Husk at honning ikke skal gis til små barn under ett år.

Sjekk medisinene dine

Selv om alle disse ingrediensene er kjent for sin legende kraft og har blitt brukt i lange tider er det fortsatt viktig å oppsøke lege om du skulle bli syk. Legemedisinen er godt dokumentert og redder liv hver eneste dag.

Det har blitt mer og mer populært med alternativ behandling og ulike kosttilskudd, men du bør være klar over at både enkelte frukter og urter kan ha innvirkning på medisiner du allerede står på som for eksempel blåbær og grapefrukt. Disse kan være med på å forringe virkningen og i verste fall gjøre deg dårligere.

Få bedre helse med riktig mat

Det viktigste du kan gjøre for helsen din er å spise variert og sørge for å få i deg godt med grønnsaker og vitaminer. Det har vist seg at ren mat og mindre kjøtt kan ha stor innvirkning på helsen din, forsøk også styre unna mat som er fritert i olje og hvert fall potetgull.

Når vinteren melder sin ankomst til vårt nordlige land bør du også sørge for å ta tilskudd av D-vitaminer, da det vi opparbeider oss av lager gjennom sommeren faktisk kan ta slutt allerede i slutten av oktober.

Lykke til og hold deg frisk!

Slik blir du kvitt urinveisinfeksjon helt naturlig

Det er mange som til stadighet sliter med urinveisinfeksjon og det er ikke alltid det er behov for å ty til antibiotika. Det er...

Slik strikker du en enkel genser av restegarn

Er du en av dem som elsker å strikke så har du garantert garnrester igjen av alt du har strikket. Har du haugevis med...

Horoskop Februar 2023-Dette kan du forvente denne måneden

Ny måned med nye muligheter og ett skritt nærmere våren med sol og varme. Vi går en deilig tid i møte og kanskje er...

Slik kan du klare å bli mindre sjenert

Sjenanse er en følelse av ubehag eller nervøsitet som oppstår når man er i selskap med andre mennesker. Det kan være en reaksjon på...

Derfor bør du unne deg litt tid i en sauna så ofte du kan

Sauna er et rom eller en bygning som blir varmet opp til høye temperaturer og har vanligvis benker eller senger som folk kan ligge...

Slik holder du deg sunn og slank med Middelhavsdietten

Middelhavsdietten er et kosthold som er populær i områdene rundt Middelhavet, samt i land som Italia, Hellas og Spania. Middelhavsdietten er kjent for å...