Redd for medisinmangel? Slik lager du antibiotika selv

- Annonse-

Verden er i stadig endring og vi leser daglig om mangel på alt fra korn til medisiner og da kan det være greit å vite hvordan du kan lage ditt eget antibiotikum. Antibiotika er et legemiddel som brukes til å kurere infeksjonssykdommer som er forårsaket av bakterier. Antibiotika fungerer ikke på virus og for å få bukt med virussykdommer så må vi enten vaksineres eller stå i det til vi blir friske igjen. Antibiotika har den evnen at det enten hemme veksten av bakterier og sopp eller det tar liv av bakteriene.

Vi har i flere tiår ukritisk brukt store mengder med antibiotika, også mot de bakteriene som vi lett kan bli friske av på egen hånd. Ulempen med stort antibiotikabruk er at vi risikerer å bli antibiotikaresistente og da kan vi virkelig få problemer.

Det første antibiotikum som ble oppdaget var penicilin i 1928 og det har siden den gang blitt utviklet flere ulike varianter.

Slik lager du antibiotika hjemme

Det finnes en mengde med tips der ute for å få bedre helse og bedre immunforsvar. Det er mange som sverger til alt fra solhatt til grapefrukt og hvitløk for å sørge for bedre motstandskraft i kroppen.

Et godt kosthold og bruk av urter og grønnsaker er kjent for å være viktig for å holde oss friske, men det finnes også dem som mener at du kan lage ditt eget antibiotikum av krydderier du mest sannsynlig allerede har i kjøkkenskapet. Vi har tatt en kikk på oppskriften og kanskje kan det være du får bruk for den en dag.

Dette trenger du:

  • 1 ts organisk gurkemeie
  • 1/2 ss organisk ingefær
  • 1/2 ts cayennepepper
  • 1 dl honning

Slik gjør du:

Bland sammen alle ingrediensene og ha det over på et rent glass. Dette skal, etter sigende, hjelpe mot både infeksjoner og smerter og det anbefales å spise én spiseskje hver dag.

Siden denne blandingen kun inneholder tørt krydder og honning kan det fint oppbevares på kjøkkenbenken i et rent glass. Husk at honning ikke skal gis til små barn under ett år.

Sjekk medisinene dine

Selv om alle disse ingrediensene er kjent for sin legende kraft og har blitt brukt i lange tider er det fortsatt viktig å oppsøke lege om du skulle bli syk. Legemedisinen er godt dokumentert og redder liv hver eneste dag.

Det har blitt mer og mer populært med alternativ behandling og ulike kosttilskudd, men du bør være klar over at både enkelte frukter og urter kan ha innvirkning på medisiner du allerede står på som for eksempel blåbær og grapefrukt. Disse kan være med på å forringe virkningen og i verste fall gjøre deg dårligere.

Få bedre helse med riktig mat

Det viktigste du kan gjøre for helsen din er å spise variert og sørge for å få i deg godt med grønnsaker og vitaminer. Det har vist seg at ren mat og mindre kjøtt kan ha stor innvirkning på helsen din, forsøk også styre unna mat som er fritert i olje og hvert fall potetgull.

Når vinteren melder sin ankomst til vårt nordlige land bør du også sørge for å ta tilskudd av D-vitaminer, da det vi opparbeider oss av lager gjennom sommeren faktisk kan ta slutt allerede i slutten av oktober.

Lykke til og hold deg frisk!

- Annonse-

Pesta Core- Dette trender nå

Det er ingen tvil om sosiale medier er med på å sette i gang trender, og denne trenden er intet unntak. Pesta Core regjerer...

Horoskop- Februar 2024

Da var vi i gang med en ny måned, februar 2024. Historien for 2024 har så vidt begynt, og ditt månedlige horoskop for februar...

True Crime- Vampyren i Sacramento

Av og til et virkeligheten mer brutal enn fantasien. True Crime saken om Richard Trenton Chase er kanskje verre enn den verste skrekkfilmen du...

Dette bør du vite om stjernetegnet Vannmann

Stjernetegn og horoskop er begge knyttet til astrologi, et system som studerer posisjonen til himmellegemene og deres påståtte påvirkning på menneskelig atferd og hendelser....

Inspirerende stilikoner gjennom tidene

Mote og stil endrer seg hele tiden. Vi henter gjerne inspirasjon fra trendsettere over hele verden, og skaper vår egens stil. Mange kjente personligheter...

Horoskop januar 2024

Nytt år, nye muligheter. Har du som mange andre kjent på at 2023 har bydd på en del utfordringer? Da kan du glede deg...