Home Helse Så mange skritt bør du gå hver dag

Så mange skritt bør du gå hver dag

0
Så mange skritt bør du gå hver dag

Du har sikkert hørt om det, at den beste bevegelsen du kan gjøre gjennom en dag er faktisk å gå, i et så godt tempo at du blir varm. Det spiller faktisk en rolle hvor mange skritt du går i løpet av en dag, ikke kun hvor mange minutter du bruker. Men vet du egentlig hvor mange skritt du bør legge bak deg i løpet av en dag? Det er forskjell på hvor mange skritt du behøver å gå hvis du skal gå ned i vekt eller hvis du bare vil holde deg i form.

En annen stor fordel du får ved å velge å bevege deg litt hver dag er frisk luft, og ikke minst litt dagslys og sol.

Så mange skritt forlenger levetiden

gå
Sørg for å bevege deg litt hver dag.

Det er gjort flere forskninger på hvor mange skritt vi bør ta hver dag for at det skal ha en helsemessig gevinst for oss. Det viser seg at de som går mer enn 8000 skritt pr. dag reduserer risikoen for å dø tidlig, og går du 12000 skritt om dagen reduserer du risikoen med hele 65%. Det som er oppsiktsvekkende er at det finnes lite sammenheng mellom hvor fort du går, det viktigste er at du er i bevegelse. Det er likevel viktig å tenke over at bevegelse som gjør deg litt varm og andpusten også er bra for helsen, men det er viktig at du begynner et sted og øker intensiteten etterhvert som du kommer i bedre form.

Antall skritt for å gå ned i vekt

gå ned i vekt
Gå deg ned i vekt med daglige gå-turer.

Ønsker du å bruke bena for å gå ned i vekt sies det at du bør gå mellom 15 000 til 20 000 skritt hver dag. Men det er viktig å huske at all ekstra bevegelse har effekt. Pleier du vanligvis å ha en svært stillesittende hverdag vil bare noen få tusen ekstra skritt om dagen gi deg en enorm helsemessig gevinst.

Så mye bør du gå hver dag

gå 1
Jo eldre vi blir, jo viktigere er det å være i bevegelse.

Verdens helseorganisjaon anbefaler oss alle å gå minimum 10 000 skritt om dagen. Det skal være med på å forebygge livsstilsykdommer. Men det er også kommet frem av nyere forskning at du kommer langt med daglig bevegelse som måler 7500 skritt, dermed må ikke det magiske taller været 10 000 skritt. 10 000 skritt om dagen tilsvarer ca. 7 km. Det vil selvfølgelig variere litt fra person til person, noen har lengre steg enn andre. Har du bestemt deg for å være mer i bevegelse bør du ta en gå-tur hvor du sørger for å bli litt andpusten og øke mengden med 500 i skritt i uken. Det er en god måte å øke antall skritt på.

Legg inn ekstra bevegelse i hverdagslivet

gå til jobb
Gå til jobb, eller gå av bussen på en holdeplass lengre vekk fra jobben.

Mange av oss har mye stillesittende arbeid og med det øker viktigheten av å være mer i bevegelse når vi kan. Det er mange måter du kan få lagt inn noen ekstra steg i løpet av dagen. Parkér lengre vekk fra inngang til jobben. Ta trappene i istedenfor heisen. Hent deg en kopp kaffe oftere enn du pleier. Er du på hjemmekontor bruk fem minutter av hver time til å bevege deg. Gå i trapper eller ta noen knebøy. Rengjøring av boligen din gir deg også bevegelse, jobb litt fortere så får du opp pulsen litt også. Gå av bussen eller trikken på en tidligere holdeplass og lat som du har dårlig tid. Alt i hverdagen hjelper, spesielt hvis det er vanskelig å legge inn trening i løpet av ettermiddagen og kvelden.

 

For å måle antall skritt du tar i løpet av en dag kan du bruke en smartklokke, en app på telefonen din eller en god gammeldags skritt-teller. De fleste skritt tellerene er forhåndsinnstilt på 10 000 skritt, men det kan du regulere til antall skritt som passer for deg.

Previous article Det uløste mysteriet om Angela Hammon
Next article Denne Datingsiden må du aldri bruke
Levana.no sin redaktør og salgsansvarlig er Michelle Myklebostad. Michelle brenner for interiør, smarte løsninger og design. Michelle lider også av kronisk godt humør og daglige latteranfall. I tillegg til å styre Levana.no er hun også redaktør for HusGlede.no..Hun driver også Michelle MCM DESIGN der hun designer hyggelige og flotte krus som selges i hundrevis av butikker over hele Norge. Har du ideer til artikler eller ønsker at vi skriver om din virksomhet er det bare å ta kontakt med Michelle.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here