Slik bleker du håret med sitron

Innimellom kan det være greit med en kjapp løsning for å lysne håret, og da kan du faktisk bruke sitron. Det finnes stoffer i sitronsaften som får den naturlige solblekingen av håret til å gå raskere. Det ultrafiolette lyset fra solen er med på å lysne håret. Sitronen åpner skjellaget i håret og sammen med solen vil pigmentene i håret lysne. Påfør gjerne sitronen i håret etter et bad i saltvann, da vil du få best effekt.  Dette er en metode som mange har benyttet seg av i en årrekke. Du blir nok ikke platinablond med det første, men noen sverger til sitron i håret mens andre ikke synes det fungerer optimalt. Alt avhenger nok litt av fargen du har fra før. Det kan være verdt å prøve hvis du ønsker å lysne håret litt nå som sommer og sol er rett rundt hjørnet.

Men husk at sitron er syre så vær forsiktig. Sett deg ikke ut i solen med ren sitronsaft i håret som trekker ned i hodebunnen, det kan gå hardt utover hodebunnen din. Du må ikke påføre sitron i håret og deretter bade i klorvann, da kan håret ditt bli grønt.

Lysne håret med sitron

sitron

Vi har funnet en grei oppskrift, men det finnes flere å ta av der ute. Velg den som passer best for deg.

Dette trenger du:

  • Balsam ( kan sløyfes)
  • Sitronsaft
  • En boks å blande det i eller en sprøyteflaske

Slik gjør du:

  • Bland sammen 1/4 balsam og 3/4 sitronsaft. Mengden avhenger av hvor mye du trenger til håret ditt.
  • Påfør blandingen i håndkletørt hår, helst etter et bad i saltvann, og helst i lengden. Forsøk å unngå å ha noe særlig av blandingen i hodebunnen.
  • Når håret du ønsker å lysne er smurt inn med blandingen bør du sørge for å ikke ha håret i nærheten av huden. Sitronen kan faktisk gi deg brannskader på huden.
  • Du kan ha blandingen i håret fra 15 til 35 minutter. Det kan være greit å begynne litt forisktig første gangen.
  • Vask håret som normalt i løpet av dagen og påfør gjerne litt olje i håret så du slippet at det blir tørt og sprøtt.
  • Du vil se forskjell på hårfargen din etter at du har gjentatt kuren noen ganger. Som regel så regner man en gradvis lysning av håret fra to til fire uker.

Sitronsaft på sprayflaske

Du kan også blande sammen 3/4 sitronsaft og 1/4 varmt vann og ha på en sprayflaske og spraye håret godt her og der. Igjen bør du passe på at håret med sitronblandingen ikke er i kontakt med huden din. Vil du ha ekstra effekt bruker du ren sitronsaft på enkelte steder på håret ditt.

Har du sår hodebunn eller eksem bør du avstå fra denne metoden. Det samme gjelder om du har sitrusallergi. Da er er det best å gå til frisøren og bruke fagfolk.

Sitronen er allsidig og det er fantastisk at den kan brukes på flere områder. Husk at bleking  ved hjelp av sitron fungerer best på sommeren siden du trenger det ultrafiolette lyset som en slags «aktivator» for å sette i gang blekingsprosessen. Håret kan bli litt tørt av denne behandlingen så pass på å stelle pent med håret ditt underveis og gi det gjerne en kur eller to.

Lykke til!

 

Slik blir du kvitt urinveisinfeksjon helt naturlig

Det er mange som til stadighet sliter med urinveisinfeksjon og det er ikke alltid det er behov for å ty til antibiotika. Det er...

Slik strikker du en enkel genser av restegarn

Er du en av dem som elsker å strikke så har du garantert garnrester igjen av alt du har strikket. Har du haugevis med...

Horoskop Februar 2023-Dette kan du forvente denne måneden

Ny måned med nye muligheter og ett skritt nærmere våren med sol og varme. Vi går en deilig tid i møte og kanskje er...

Slik kan du klare å bli mindre sjenert

Sjenanse er en følelse av ubehag eller nervøsitet som oppstår når man er i selskap med andre mennesker. Det kan være en reaksjon på...

Derfor bør du unne deg litt tid i en sauna så ofte du kan

Sauna er et rom eller en bygning som blir varmet opp til høye temperaturer og har vanligvis benker eller senger som folk kan ligge...

Slik holder du deg sunn og slank med Middelhavsdietten

Middelhavsdietten er et kosthold som er populær i områdene rundt Middelhavet, samt i land som Italia, Hellas og Spania. Middelhavsdietten er kjent for å...