Slik bleker du håret med sitron

- Annonse-

Innimellom kan det være greit med en kjapp løsning for å lysne håret, og da kan du faktisk bruke sitron. Det finnes stoffer i sitronsaften som får den naturlige solblekingen av håret til å gå raskere. Det ultrafiolette lyset fra solen er med på å lysne håret. Sitronen åpner skjellaget i håret og sammen med solen vil pigmentene i håret lysne. Påfør gjerne sitronen i håret etter et bad i saltvann, da vil du få best effekt.  Dette er en metode som mange har benyttet seg av i en årrekke. Du blir nok ikke platinablond med det første, men noen sverger til sitron i håret mens andre ikke synes det fungerer optimalt. Alt avhenger nok litt av fargen du har fra før. Det kan være verdt å prøve hvis du ønsker å lysne håret litt nå som sommer og sol er rett rundt hjørnet.

Men husk at sitron er syre så vær forsiktig. Sett deg ikke ut i solen med ren sitronsaft i håret som trekker ned i hodebunnen, det kan gå hardt utover hodebunnen din. Du må ikke påføre sitron i håret og deretter bade i klorvann, da kan håret ditt bli grønt.

Lysne håret med sitron

sitron

Vi har funnet en grei oppskrift, men det finnes flere å ta av der ute. Velg den som passer best for deg.

Dette trenger du:

  • Balsam ( kan sløyfes)
  • Sitronsaft
  • En boks å blande det i eller en sprøyteflaske

Slik gjør du:

  • Bland sammen 1/4 balsam og 3/4 sitronsaft. Mengden avhenger av hvor mye du trenger til håret ditt.
  • Påfør blandingen i håndkletørt hår, helst etter et bad i saltvann, og helst i lengden. Forsøk å unngå å ha noe særlig av blandingen i hodebunnen.
  • Når håret du ønsker å lysne er smurt inn med blandingen bør du sørge for å ikke ha håret i nærheten av huden. Sitronen kan faktisk gi deg brannskader på huden.
  • Du kan ha blandingen i håret fra 15 til 35 minutter. Det kan være greit å begynne litt forisktig første gangen.
  • Vask håret som normalt i løpet av dagen og påfør gjerne litt olje i håret så du slippet at det blir tørt og sprøtt.
  • Du vil se forskjell på hårfargen din etter at du har gjentatt kuren noen ganger. Som regel så regner man en gradvis lysning av håret fra to til fire uker.

Sitronsaft på sprayflaske

Du kan også blande sammen 3/4 sitronsaft og 1/4 varmt vann og ha på en sprayflaske og spraye håret godt her og der. Igjen bør du passe på at håret med sitronblandingen ikke er i kontakt med huden din. Vil du ha ekstra effekt bruker du ren sitronsaft på enkelte steder på håret ditt.

Har du sår hodebunn eller eksem bør du avstå fra denne metoden. Det samme gjelder om du har sitrusallergi. Da er er det best å gå til frisøren og bruke fagfolk.

Sitronen er allsidig og det er fantastisk at den kan brukes på flere områder. Husk at bleking  ved hjelp av sitron fungerer best på sommeren siden du trenger det ultrafiolette lyset som en slags «aktivator» for å sette i gang blekingsprosessen. Håret kan bli litt tørt av denne behandlingen så pass på å stelle pent med håret ditt underveis og gi det gjerne en kur eller to.

Lykke til!

 

- Annonse-

Dette bør du tenke på for den perfekte jobb garderoben

Det er mange måter å fremstå selvsikker og profesjonell på, og hvordan du kler deg er en av dem. Hvordan du kler deg handler...

True Crime- 96 Minutter med galskap av Charles Whitman

1august 1966, klatret Charles Whitman til toppen av tårnet på University of Texas og startet en av de verste masseskytingene i historien. Her er...

Trening på blå resept

Å ta vare på helsen er noe du bør sørge for å prioritere gjennom hele livet. Er du syk er ofte medisiner og legetilsyn...

Horoskop november 2023

Ny måned og nye muligheter. Lurer du på hva stjernene har i vente for deg i løpet av den kommende måned? Svarene får du...

Horoskop Oktober 2023

I det vi går inn i oktober 2023 kan du regne med å gå gjennom en transformasjon som kommer til å gi deg fornyet...

Horoskopet for september 2023

September er den første høstmåneden og vi legger nå for alvor sommeren bak oss. Horoskopet for september 2023 kommer med en mengde muligheter for...