Home Hus&Hjem Oppskrifter Slik lager du nydelig karamell-fudge

Slik lager du nydelig karamell-fudge

0
Slik lager du nydelig karamell-fudge

Fudge er nesten det samme som karamell og kan fint lages hjemme. Det passer perfekt både som ekstra kos eller som gave. De ferdiglagede karamellene holder ca en måned og pakk gjerne hver bit inn i cellofan hvis du vil hindre at de klistrer seg sammen. Du kan også rulle dem i melis om du heller vil det. Husk at du kan tilsette alt fra nøtter til tørkede bær i karamell-røren din om du vil lage noen ekstra spesielle karameller.

Å lage karameller, eller fudge, er en koselig førjulsaktivtet for både store og små, men kan også lages hele året. Ferske og nylagede karameller smaker alltid nydelig.

Slik lager du deilige og smakfulle karamell fudge

Det finnes mange ulike måter å lage fudge og karameller på og du kan både pynte dem og fylle dem med det du vil. Du kan også fint lage karameller som er helt naturell, det bestemmer du selv. Fudge er veldig enkelt å lage og smaker helt fantastisk.

Denne oppskriften passer til liten form på rundt 15 * 15, men har du en større form kan du bare doble oppskriften. Lag gjerne litt ekstra når du først er i gang for disse får garantert ben å gå på.

Dette trenger du:

 • 125 g smør
 • 1 boks søt kondensert melk, ca 400 g
 • 150 g brunt sukker
 • 1 ss lys sirup
 • 100 g grovhakket hvit sjokolade
 • 1 klype flaksalt

Slik gjø du:

 1. Start med å smelte smøret i en tykkbunnet kjele på medium varme. Bruk helst en tresleiv til å røre rundt i massen med.
 2. Tilsett kondensert melk, sirup og brunt sukker. Bland godt, kok opp og la småputre i ca. et kvarter. Husk å røre hele tiden slik at det ikke setter seg fast og blir brent.
 3. Ta kjelen av platen og tilsett hakket hvit sjokolade. La den smelte helt og bland godt.
 4. Kle en liten form med bakepapir og ha i karamell blandingen. La blandingen stå minimum fire timer i kjøleskapet.
 5. Når karamell blandingen har stivnet skjærer du den i like firkanter og nyter hver bit.

Ha gjerne bitene i et rent glass med lokk og gi bort i gave, eller spar dem til deg selv.

Lykke til og kos deg.

Previous article Horoskop November 2022
Next article Disse bøkene bør du ønske deg nå
Levana.no sin redaktør og salgsansvarlig er Michelle Myklebostad. Michelle brenner for interiør, smarte løsninger og design. Michelle lider også av kronisk godt humør og daglige latteranfall. I tillegg til å styre Levana.no er hun også redaktør for HusGlede.no..Hun driver også Michelle MCM DESIGN der hun designer hyggelige og flotte krus som selges i hundrevis av butikker over hele Norge. Har du ideer til artikler eller ønsker at vi skriver om din virksomhet er det bare å ta kontakt med Michelle.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here