Slik lager du sunnere pizza med søtpotet

- Annonse-

Det er ingen tvil om at pizza smaker godt. Denne italienske herligheten som spises over det ganske land opp til flere ganger i uken. Selv om pizza lages med grønnsaker og ost på en bunn laget av mel er dette dessverre en svært kaloririk og et lite sunt måltid. Vi har likevel funnet en måte å gjøre denne populære retten hakket sunnere på. Ved å bytte ut mye av det fine melet som er i pizzabunnen med speltmel og søtpotet får du en mye sunnere pizza variant.

Er du glad i pizza, men ikke så glad i alle kaloriene finnes det flere måter å redusere kalori inntaket på. Ved å tilsette søtpotet får du også en pizzabunn som inneholder mer grønnsaker som er bra for kroppen. Denne pizzabunnen er full av deilige smaker og er vesentlig sunnere enn en tradisjonell pizza.

Slik lager du sunnere pizza med søtpotet

Å lage en pizzabunn med søtpotet er en perfekt måte å sørge for at familien får i seg mer grønnsaker og gode næringsstoffer på. Når du i tillegg bytter ut vanlig hvetemel med speltmel blir den også mer magevennlig.

Du kan også spare inn på unødvendige kalorier ved å bytte ut vanlig ost med lettost. For ekstra smak kan du for eksempel bruke feta ost. Er du glad i kjøtt på pizzaen kan du bytte ut biff, kjøttdeig og bacon med for eksempel kylling. Server gjerne pizzaen med en deilig salat til. Salaten vil fylle magen og gjøre så du spiser mindre pizza, samtidig som du får i deg gode næringsstoffer.

Dette trenger du til pizzabunnen:

 • 2 mellomstore søtpoteter
 • 200 g speltmel
 • 2 egg
 • 1 spiseskje olje
 • 2 ts Bakepulver

Dette trenger du til pizzaen:

Fyllet er valgfritt, dette er kun et forslag.

 • pizzasaus
 • revet ost
 • feta ost i biter
 • basilikum
 • kyllingkjøttdeig
 • paprika
 • løk
 • sjampinjong

Slik gjør du:

 1. Star med å sette ovnen på 200 grader. Både over-og undervarme.
 2. Lag pizzabunnen ved å kutte søtpotetene i mellomstore biter.
 3. Ha bitene i en mikrobølgeovn på full styrke i 5 min. Snu litt på bitene og kjør dem videre på nye fem minutter. Har du ikke mikrobølgeovn kan du koke søtpotetbitene til de er møre.
 4. Avkjøl søtpotetene og dra av skallet.
 5. Mos dem med stavmikser eller en blender.
 6. Ha mosen over i en bolle og bland inn egg, olje, mel, bakepulver og krydder. Bland godt slik at det blir som en deig.
 7. Legg deigen på et stekebrett med bakepapir. Ha over litt mel og kjevle ut deigen.
 8. Steke bunnen i ca 15 minutter.
 9. Ta ut pizzabunnen og avkjøl den.
 10. Stek kyllingkjøttdeig og tilsett hvitløk, løk, paprika og sjampinjong. Krydre med salt og pepper.
 11. Ha fyllet over på bunnen når den er avkjølt.
 12. Ha over revet ost og feta ost i biter.
 13. Ha over ønsket pizzakrydder.
 14. Sett pizzaen i ovnen og stek til osten er smeltet og gylden.

Server pizzaen nystekt, gjerne med litt salat. Du kan fint ta vare på restene og spise dem til lunsj dagen etter om du til.

Lykke til !

Fakta om søtpotet

 • Rik på næringsstoffer: Søtpotet er rik på næringsstoffer som vitamin A, C og B6, samt fiber, kalium og mangan. Disse næringsstoffene er avgjørende for å opprettholde en sunn kropp.
 • Gir lav glykemisk indeks: Søtpotet har en lav glykemisk indeks, noe som betyr at det ikke fører til en stor økning i blodsukkeret. Dette gjør søtpotet til et flott alternativ for diabetikere eller de som prøver å kontrollere blodsukkernivået.
 • Antiinflammatorisk: Søtpotet inneholder antiinflammatoriske forbindelser, inkludert betakaroten, som kan hjelpe til med å redusere betennelse i kroppen.
 • Kan hjelpe med fordøyelsen: Søtpotet er en god kilde til fiber, som kan bidra til å regulere fordøyelsen og forebygge forstoppelse.
 • Kan styrke immunsystemet: På grunn av sitt høye innhold av vitamin A og C, kan søtpotet bidra til å styrke immunsystemet og beskytte kroppen mot sykdommer og infeksjoner.
 • Kan bidra til å redusere kreft: Søtpotet inneholder forbindelser som kan bidra til å bekjempe kreftceller og redusere risikoen for visse kreftformer.
 • Kan bidra til å opprettholde et sunt hjerte: Søtpotet inneholder kalium, som kan bidra til å senke blodtrykket og redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer.

 

- Annonse-

Pesta Core- Dette trender nå

Det er ingen tvil om sosiale medier er med på å sette i gang trender, og denne trenden er intet unntak. Pesta Core regjerer...

Horoskop- Februar 2024

Da var vi i gang med en ny måned, februar 2024. Historien for 2024 har så vidt begynt, og ditt månedlige horoskop for februar...

True Crime- Vampyren i Sacramento

Av og til et virkeligheten mer brutal enn fantasien. True Crime saken om Richard Trenton Chase er kanskje verre enn den verste skrekkfilmen du...

Dette bør du vite om stjernetegnet Vannmann

Stjernetegn og horoskop er begge knyttet til astrologi, et system som studerer posisjonen til himmellegemene og deres påståtte påvirkning på menneskelig atferd og hendelser....

Inspirerende stilikoner gjennom tidene

Mote og stil endrer seg hele tiden. Vi henter gjerne inspirasjon fra trendsettere over hele verden, og skaper vår egens stil. Mange kjente personligheter...

Horoskop januar 2024

Nytt år, nye muligheter. Har du som mange andre kjent på at 2023 har bydd på en del utfordringer? Da kan du glede deg...