Slik sminker du moden og voksen hud

- Annonse-

Det kan føles utfordrende når sminken plutselig legger seg annerledes enn hva du er vant til. Når huden eldes og modnes må vi lære oss å legge sminken på nytt. Fortsetter vi som vi alltid har gjort har sminken lett for å legge seg i våre fine linjer og rynker og vi kan fort se eldre ut enn vi er. Når vi er yngre er det ikke stort mer å tenke på enn å legge foundation og pudder akkurat slik det passer oss, men plutselig kommer dagen hvor vi oppdager at make-up langt i fra ser så bra ut på oss som den engang gjorde.

Å sminke eldre og voksen hud kan føles som en utfordring, men det er ikke så komplisert som du kanskje tror. Alt handler om å ta ett steg tilbake, lære seg noen nye teknikker og sørge for at huden får nok fuktighet.

Tørr hud med fine linjer og rynker vil aldri se bra ut uansett hvor mye du prøver. Vi har funnet frem noen tips til deg som kommer til å gi deg et glødende flott resultat slik at du kan omfavne alderen uten å se eldre ut enn du er.

Slik sminker du voksen og moden hud

Å sminke voksen hud kan føles vanskelig. Du er sikkert vant til å bruke noen spesielle produkter, men plutselig skaper de et inntrykk av en særdeles eldre hud. Sminken klumper seg rundt øyenene og alle de fine linjene blir med ett mer fremtredende. Prøv disse tipsene for en glødene hud uten inntrykk av mer aldring enn nødvendig.

Steg 1- Primer med glød

For å få et godt resultat når du sminker moden og voksen hud er det viktig å starte med en god primer som gir glød til huden. En primer med glød vil gi huden et frisk utseende og samtidig gi et inntrykk av en glattere hud. Sørg også for at primeren inneholder ingredienser som strammer opp huden og pleier den, da vil du få det beste resultatet.

Steg 2 – BB Cream eller lett fondation

Med en yngre hud kan du nesten bruke det du vil av produkter, men når huden eldes bør du være forsiktig med tunge produkter som legger seg i de fine linjene. Bruk en fondation eller en lett BB Cream til å jevne ut hudtonene uten at det klabber seg i ansiktet. Bruk produkter med ingredienser som gir fukt til huden og som virker oppstrammende. En BB Cream er en lett dagkrem med farge og passer perfekt til daglig mage-up.

Steg 3 – Concealer

Bruk en lett concealer som ikke legger seg i de fine linjene rundt øynene. Ha på litt concealer under øyet og litt oppover ved enden av øyet for å skape et inntrykk av naturlig løft. Bruk fingrene til å tappe concealeren på plass eller en våt svamp. Hemmeligheten ligger i å tappe produktet på plass med myke bevegelser.

Steg 4 – Rouge og highlighter i krem form

Den beste måten å få huden til å gløde på er å skape et inntrykk av en hud som er er full av fukt og som ser naturlig ut. Ingenting skaper et friskere utseende enn litt krem rouge i kinnene og litt highlighter. Begge produktene bør være i krem form og tappes på huden med en fuktig svamp/ beauty blender. Tapp til det blender seg sammen og gir en naturlig og frisk glød.

Steg 5 – Solpudder til moden og voksen hud

Selv om du bør være forsiktig med bruk av pudder på moden og voksen hud siden det lett kan legge seg i linjene og få deg til å se eldre ut, kan du bruke litt solpudder for å få litt ekstra varme i ansiktet. Bruk pudderet langs hårfestet i pannen og legg et lett strøk over hele ansiktet for en fresh finish. Styr unna pudder med glitter i det vil ha motsatt effekt.

Trenger du å friske opp make-up lageret? Da bør du ta en kikk her.

Husk at riktig hudpleie er alfa omega for huden din enten du har ung eller aldrende hud. Rens huden morgen og kveld og bruk en god fuktighetskrem og øyekrem.

Lykke til!

Denne artikkelen inneholder sponsede lenker fra Blush.no

- Annonse-

Pesta Core- Dette trender nå

Det er ingen tvil om sosiale medier er med på å sette i gang trender, og denne trenden er intet unntak. Pesta Core regjerer...

Horoskop- Februar 2024

Da var vi i gang med en ny måned, februar 2024. Historien for 2024 har så vidt begynt, og ditt månedlige horoskop for februar...

True Crime- Vampyren i Sacramento

Av og til et virkeligheten mer brutal enn fantasien. True Crime saken om Richard Trenton Chase er kanskje verre enn den verste skrekkfilmen du...

Dette bør du vite om stjernetegnet Vannmann

Stjernetegn og horoskop er begge knyttet til astrologi, et system som studerer posisjonen til himmellegemene og deres påståtte påvirkning på menneskelig atferd og hendelser....

Inspirerende stilikoner gjennom tidene

Mote og stil endrer seg hele tiden. Vi henter gjerne inspirasjon fra trendsettere over hele verden, og skaper vår egens stil. Mange kjente personligheter...

Horoskop januar 2024

Nytt år, nye muligheter. Har du som mange andre kjent på at 2023 har bydd på en del utfordringer? Da kan du glede deg...