Home Mote Slik strikker du en Varm og Tøff lue på én kveld

Slik strikker du en Varm og Tøff lue på én kveld

0
Slik strikker du en Varm og Tøff lue på én kveld

Strikking er, for mange, en deilig form for avslapping og adspredelse. Du trenger ikke være mester i strikking for å lage denne luen. Ikke trenger du å kunne lese avanserte mønstre eller vite hvordan du skal strikke «kast foran, hopp over, og kast bak». Nei, til denne luen holder det med at du kan telle, legge opp masker og strikke rett og vrang. Du strikker denne lett på en kveld eller to. Det er tykt garn på tykke pinner, helt perfekt hvis de store prosjektene ikke er helt for deg.

Den strikkede luen kan strikkes både så den sitter tett på hodet eller den kan strikkes så den blir litt løs og god, du bestemmer.

Rask, varm og tøff hjemmestrikket lue

Strikket lue
Lua har en vrangbord med to rette og to vrange i 10 cm.

Du kan bruke deler av denne oppskirten til å strikke en matchende «hals». En hals holder deg god og varm og blir fin i samme farge som lua. Velger du å strikke en «hals» i tillegg så droppet du vrangborden og legger til 20 masket eller mer, det kommet litt an på hvor løs og ledig du vi ha den. Men nå tilbake til luen.

Dette trenger du:

 • 2 garnnøster i ønsker farge
 • små rundpinner i Str 6 og 9, eller strømpepinner i samme størrelsene.
 • 1 stoppenål

Slik gjør du:

 1. Legg opp 52 masker på liten rundpinne nr. 6
 2. Strikk 2 rett og 2 vrang til arbeidet måler 10 cm.
 3. Bytt til pinne nr 9.
 4. Øk til 55 masker og strikk én rett og én vrang. Disse masken skal ikke komme rett over hverandre, men det kommer de ikke til å gjøre heller fordi du har oddetall i maskeantallet.
 5. Nå strikker du én rett og én vrang, som da faktisk blir perlestrikk. Strikk til arbeidet måler ca 23. cm. Vil du ha en lue som ikke «henger» litt bak, avslutter du når arbeidet måler ca 15 cm.
 6. Strikk 2 rett sammen med en rett maske mellom hver samstrikk. Fortsett med rettstrikk, dvs kun rette masker.
 7. Strikk én runde med rettmasker.
 8. Denne runden strikker du igjen 2 rett sammen med én rett maske i mellom.
 9. Strikk én runde rett, dette er siste runden.
 10. Ta stoppenålen og trekk tråden gjennom de gjenværende maskene og snurp lua sammen og vend stoppenålen og tråden inn på vrangen av lua. Dette gjør du ved rett og slett å ta stoppenålen gjennom hullet du har snurpet sammen.
 11. Vreng luen og fest alle trådene.

Voila! En ny, varm lue til deg selv eller til noen du er glad i.

Når du er ferdig med et nøste og skal strikke på et nytt nøste, legger du den gamle tråden over den nye tråden og strikker begge trådene sammen i ca. 5 masker. Da slipper du knuter og tråder som kan løsne og rakne arbeidet ditt. Husk likevel å feste trådene når du er ferdig.

 

 

 

Previous article Slik kommer du i gang med kryptovaluta på crypto.com
Next article Slik avslører du en Psykopat!
Levana.no sin redaktør og salgsansvarlig er Michelle Myklebostad. Michelle brenner for interiør, smarte løsninger og design. Michelle lider også av kronisk godt humør og daglige latteranfall. I tillegg til å styre Levana.no er hun også redaktør for HusGlede.no..Hun driver også Michelle MCM DESIGN der hun designer hyggelige og flotte krus som selges i hundrevis av butikker over hele Norge. Har du ideer til artikler eller ønsker at vi skriver om din virksomhet er det bare å ta kontakt med Michelle.