Slik styler og former du brynene dine

- Annonse-

Øyenbrynene kan ha en større innvirkning på ansiktet ditt og utseende ditt enn hva du kanskje har tenkt over. En ting er å sminke ansiktet etter alle kunstens regler, men du må ikke glemme å gi brynene litt oppmerksomhet også. Både hvordan du former og sminker brynene dine vil ha noe å si for helheten i ansiktet ditt. på 90-tallet var det populært med bryn som var nappet helt ned og tegnet opp kun ved hjelp av en strek, gjerne helt sort. Nå, derimot, er det bushy brows som gjelder. Kort sagt er det buskete bryn. Du kan både buste til de brynene du har og tegne opp rundt dem, eller du kan tegne brynene slik du vil ha dem.

Selv om det er trendy med bushy brows betyr ikke det at det nødvendigvis er riktig for deg, men fine bryn har faktisk en del å si for resten av inntrykket når du sminker deg. Prøv deg frem, og som alt annet gjør øvelse mester.

Slik får du vakre øyenbryn

For å få ekstra fine øyenbryn bør du starte med å finne ut av hva slags form du vil ha på dem. Formen du velger avhenger av både ansiktsform og hvilke personlige preferanser du har.

Generelt sett bør øyenbrynene være naturlige og i harmoni med ansiktet ditt. Både farge og form vil avgjøre hvordan resten av sminken fremstår. Er du en av dem som liker skarpe og tydelige bryn, eller liker du de som er pent buede? Ta en kikk i speilet og se hva som passer til deg.

Du trenger ikke være noen make up ekspert for å få pene bryn, men det kan hjelpe med et par tips på veien. Husk å bruke godt utstyr når du skal trimme og forme brynene dine, da er du et steg videre til et godt resultat.

Finn formen på øyenbrynene

 • For å finne den rette formen for øyenbrynene dine, kan du bruke en blyant og plassere den vertikalt langs nesevingen. Øyenbrynet skal starte der blyanten treffer nesen.
 • Deretter plasserer du blyanten diagonalt fra nesen til øyets ytre hjørne for å finne hvor øyenbrynet skal slutte.
 • For å finne det høyeste punktet på øyenbrynet, plasserer du blyanten fra nesen og over øyets midtpunkt. Dette er vanligvis der buen i øyenbrynet skal være.
 • Når du har funnet den rette formen, kan du begynne å plukke eller skjære bort overflødig hår. Det er viktig å plukke hårstråene i den retningen de vokser, da unngår du både inngrodde hår og irritasjon.

Hvis du har sensitive områder rundt øynene, eller huden føles sår, kan du bruke en beroligende gel for å lindre irritasjon etter plukking.

Du kan også få brynene dine formet i en salong om du ønsker det. Da er det fagpersonell som former dem og de følger gjerne den formen som brynene dine allerede har.

Slik sminker du brynene

Når du har formet øyenbrynene dine kan du begynne å fylle dem inn med øyenbrynsmakeup. Det finnes en rekke produkter som kan brukes til å fylle inn brynene, som brynspenn, pulver og gele.

Blyanter gir mer presisjon, mens pulver gir et mykere utseende. Gelé til brynene brukes til å forme og feste sminken slik at den sitter godt. Vannfast pomade vil også sørge for at fargen og formen på brynene sitter gjennom hele dagen. Du kan gjerne bruke disse produktene litt om hverandre for best resultat.

 • Start gjerne med å børste øyenbrynene dine oppover med en øyenbrynsbørste.
 • Deretter kan du bruke en blyant til å forme brynene ved å tegne «rundt» dem.
 • Bruk blyant, pulver eller pomade til å fylle brynene. Start innerst og la fargen duse seg litt utover mot enden.
 • Farge brynene litt og litt og bygg gradvis opp intensiteten. Bruk børsten igjen for å blande ut produktet og skape en mer naturlig utseende.
 • Til slutt kan du bruke en øyenbrynsgelé for å sørge for at fargen sitter. Dette kan også bidra til å holde dem på plass hele dagen og gi et mer definert utseende.

Er du en av dem som ikke har så mye naturlig bryn, eller ønsker du å definere brynene dine høyere opp enn der de naturlig sitter? Da kan du «gjemme» dine naturlige bryn og tegne opp nye.

 • Start med å bruke fixing gel over brynene dine og ha over godt med concealer. Bruk en fuktet beauty blender og tapp inn produktet til du ikke lenger kan se dine naturlige bryn.
 • Fortsett med å tegne opp formen du ønsker på brynene og fyll inn med farge.

Dette krever en stødig hånd og litt trening, men du kommer fort inn i det.

Slik tar du best vare på brynene

Husk at øyenbrynene dine er en viktig del av ansiktet ditt, og det er viktig å ta vare på dem på riktig måte

Unngå å overplukke øyenbrynene. Selv om det kan være fristende å fjerne hår for å oppnå en mer definert form, kan overplukking føre til permanent håravfall eller skade på hårsekkene. Derfor er det best å være forsiktig når du plukker og bare fjerne overflødig hår. Bruk en pinsett til å fjerne hår eller en liten kniv som er laget for å skjære hårene.

Velge riktig farge når du skal farge brynene. Hvis du har lyse øyenbryn, bør du velge en farge som er litt mørkere enn din naturlige farge for å gi øyenbrynene mer definisjon. Hvis du har mørke øyenbryn, kan du velge en farge som matcher fargen du har eller gå en tone opp. Alt etter hvor dramatisk du ønsker resultatet skal bli.

Lykke til og husk at du må ikke fikse brynene for et flott utseende. Gjør det som passer for deg.

Denne artikkelen inneholder sponsede lenker fra Blush.no

Lykke til!

- Annonse-

Horoskop Desember 2023

Vi nærmer oss slutten av 2023, men før vi forbereder oss på det nye året, la oss få mest mulig ut av desember. For...

Dette bør du tenke på for den perfekte jobb garderoben

Det er mange måter å fremstå selvsikker og profesjonell på, og hvordan du kler deg er en av dem. Hvordan du kler deg handler...

True Crime- 96 Minutter med galskap av Charles Whitman

1august 1966, klatret Charles Whitman til toppen av tårnet på University of Texas og startet en av de verste masseskytingene i historien. Her er...

Trening på blå resept

Å ta vare på helsen er noe du bør sørge for å prioritere gjennom hele livet. Er du syk er ofte medisiner og legetilsyn...

Horoskop november 2023

Ny måned og nye muligheter. Lurer du på hva stjernene har i vente for deg i løpet av den kommende måned? Svarene får du...

Horoskop Oktober 2023

I det vi går inn i oktober 2023 kan du regne med å gå gjennom en transformasjon som kommer til å gi deg fornyet...