Slik takler du Kjærlighetssorgen

- Annonse-

Vi har nok alle vært der og gått gjennom den vonde og altoppslukende sorgen som et samlivsbrudd medfører. Bare tanken på å stå opp av sengen er nok til å bli liggende. Alle de vonde tankene om hvor han er nå, hvem er han sammen med og hva gjør han? Inn og ut av profilen hans hvor vi går gjennom alle kommentarer og hvem som har likt den siste statusen hans. Så går det sånn tålig greit en stund, helt til vi oppdager at noen har likt statusen hans med et hjerte og da faller verden i grus igjen.

Midt i en livskrise som kjærlighetssorg faktisk er så tror vi ofte at livet er over og at vi aldri kommer til å klare å gå videre, men det blir faktisk bedre, en gang. Vi har sett litt på hva du kan gjøre for å komme deg lettere gjennom kjærlighetssorgen slik at du kan leve livet ditt med et smil.

Det er i motbakke det går oppover

Det er helt naturlig å reagere med smerte og sorg når vi mister noen vi er glade i, vi er faktisk programmert fra naturens side til å reagere med smerte. Det får oss til å holde sammen og passe på hverandre. Viten om sorg følelsen skal sørge for at vi beskytter familien vår, og holder oss til den. Men noen ganger kan vi likevel ende opp alene og mange ganger skjer det uten at vi så det komme. Husk at kjærlighetssorg går over, men litt av jobben må du gjøre selv.

Gjør noe hyggelig

kjærlighetssorg kino
Gjør noe hyggelig så du får tenkt på noe annet enn savn og sorg.

Når kjærlighetssorgen tar skikkelig overhånd så har vi stort sett ikke lyst til å gjøre noe, og hvertfall ikke noe som er hyggelig, men det hjelper å flytte fokuset. Gjør noe av det du vet at du egentlig synes er hyggelig. Tving deg ut av sengen, stell deg og flytt fokuset.

Stopp hodekjøret

kjærlighetssorg kjærester
Prøv å ikke tenke på alt du savner og stopp hodet når det tar helt fyr i minner og savn.

Vi vet hvor lett det er og ligge der å se på gamle bilder og rulle oss rundt i det vi kan huske som gode minner. Den første gangen dere gjorde det eller det, hvordan han pleide å ta på deg og se på deg. Også fortsetter vi med hodekjøret. Er han sammen med en annen jente tro? Får hun kanskje den oppmerksomheten som du savner. Dette tankekjøret må du bare slutte med først som sist, det kommer ingenting godt ut av det, annet enn mer vondt. En metode å stoppe en slik vond sirkel på er å lære seg å meditere. Du trenger ikke å sitte i lotus i sofaen å gynge og si «hmmmmm», men du kan legge deg i sengen og laste ned noen apper og lære deg å finne roen.

Vær med venner

kjærlighetssorg venner
Gode venner er gull verdt.

Kanskje har du oversett vennene dine litt mens du har vært med kjæresten din? Da er det på tide å vinne dem tilbake. Har du hatt gode venner med deg hele veien så må du snakke med dem om hvordan du har det. Det hjelper å dele det med noen når man har det vanskelig. Snakk ut og la vennene dine komme med gode råd og gråt på skulderen deres hvis du trenger det. Huske også på å gi dine venner rom for å snakke om seg og sitt, alle har noe de sliter med som de kanskje trenger å prate om.

Begrens kontakten

kjærlighetssorg melding
Ikke ta kontakt. Det beste du kan gjøre er å begrense all kontakt.

Vi vet den følelsen hvor vi så inderlig håper at x én skal ta kontakt at vi ser på tlf hvert femte minutt, og til slutt sender vi en melding selv. Kanskje får du ikke svar med én gang, og da er du tilbake der du ikke skal være, nemmelig med hodekjøret. Gjør noe annet når du får lyst til å sende en melding eller å ta kontakt. Ta noen knebøy istedet så får du brukt fortvilelsen til noe bra.

Ta vare på deg selv

kjærlighetssorg sove
Få nok søvn, beveg deg og spis riktig.

Det er en vond prosess å gå gjennom en kjærlighetssorg og det er viktig at du tar vare på deg selv mens du krabber deg igjennom smertene. Forsøk å få nok med søvn, beveg deg og spis riktig. Han kommer ikke tilbake til deg selv om du skulle bli tynn som en strek og suicidal pga søvnmangel. Nå er tiden inne hvor du skal reise deg som fugl Føniks og vise hva du er laget av.

Gjør noen forandringer

Tannbørste
Alt i huset kan minne om alt som hadde med dere to å gjøre, gjør forandringer.

Hvis dere har bodde sammen og det er han som flyttet ut kan det være ekstra vanskelig når du bor igjen i det som var deres fellest bolig. Det er én tannbørste på badet, bare dine sko i gangen og du husker kun det som var hyggelig. Gjør forandringer i hjemmet ditt. Flytt på sofaen, bytt puter og sov midt i sengen.

Gi deg selv tid

Kjærlighetssorg klokke
Ta en dag av gangen, det blir bedre.

Du har akkurat blitt alene og du har lov til å sørge. Vi vet alle at kjærlighetssorg forsvinner ikke over natten. Det kan være vondt i ukesvis til og med i måneder. Gi deg selv tid til å sørge, men ikke gi sorgen næring. Sørg over det du har mistet og det livet du trodde du skulle ha, også tar du ett og ett steg fremover. Rett og slett minutt for minutt. Hvert minutt du ikke tenker på han er en seier, du er på rett vei. Det er viktig at du jobber deg gjennom dette bruddet slik at du ikke tar med deg unødvendig bagasje inn i neste forhold. For du kommer til å klare å gå videre en gang.

Ofte, hvis vi tenker oss litt om, så har vi kanskje innerst inne kjent at forholdet har vært litt ugreit, men vi har ikke orket å tenke tanken helt ut. Sett deg ned og kjenn litt på hva du ikke var fornøyd med i forholdet og fokuser litt på det.

Aksepter følelsene

kjærlighetssorg sint
La sorgen gå sin gang og gå gjennom alle stadiene.

Å bli forlatt, eller å føle på kjærlighetssorg, går ofte gjennom flere stadier. Alt i fra sinne til sorg. La deg styre gjennom dem, uten å sette deg fast. Er du sint så vær sint. Ras fra deg og gå videre. Trenger du å gråte så gjør det også. Følg hodet og jobb deg gjennom stadiene, men sørg for at du går ut av dem igjen.

Styr unna smerte-forsterkerene

Kjærlighetssorg fest
En fest kan være hyggelig, men kanskje ikke akkurat samme dagen du har blitt alene.

Du vet hvilke de er ikke sant? Det som trigger smertene og sorgen enda mer. Som å oppsøke gamle plasser dere pleide å være, eller å hive seg ut på en skikkelig fest samme helg du ble alene. Det er ikke smart, da gjør du vondt verre. En dag av gangen.

Søk hjelp

Kjærlighetssorg terapi
Prat med noen om livet føles ekstra vanskelig.

Kommer du deg ikke videre i livet på egen hånd er det ingen skam å søke hjelp. Det finnes grupper både i og utenfor sosiale medier. Det finnes forum hvor du kan skrive med noen som har opplevd det samme som deg, men husk at det hjelper lite å dyrke sorgen. Det kan være mange spørsmål du ikke får svar på, som f.eks det uendelige spørsmålet, hvorfor? Det beste du kan gjøre er faktisk så enkelt som å akseptere at det ble som det ble og jobbe med det du kan gjør noe med, som dine egne tanker.

 

Husk at selv om du er den som har blitt forlatt så har du fortsatt masse verdi, og verden ligger fortsatt åpen for deg. Vi lever kun én gang og det sies at vi ikke får mer enn vi kan bære, og dette klarer du <3

Husk at du alltid kan ringe noen på hjelpetelefonen på 116 123. Det er bedre å ringe én gang for mye enn én gang for lite.

- Annonse-

Pesta Core- Dette trender nå

Det er ingen tvil om sosiale medier er med på å sette i gang trender, og denne trenden er intet unntak. Pesta Core regjerer...

Horoskop- Februar 2024

Da var vi i gang med en ny måned, februar 2024. Historien for 2024 har så vidt begynt, og ditt månedlige horoskop for februar...

True Crime- Vampyren i Sacramento

Av og til et virkeligheten mer brutal enn fantasien. True Crime saken om Richard Trenton Chase er kanskje verre enn den verste skrekkfilmen du...

Dette bør du vite om stjernetegnet Vannmann

Stjernetegn og horoskop er begge knyttet til astrologi, et system som studerer posisjonen til himmellegemene og deres påståtte påvirkning på menneskelig atferd og hendelser....

Inspirerende stilikoner gjennom tidene

Mote og stil endrer seg hele tiden. Vi henter gjerne inspirasjon fra trendsettere over hele verden, og skaper vår egens stil. Mange kjente personligheter...

Horoskop januar 2024

Nytt år, nye muligheter. Har du som mange andre kjent på at 2023 har bydd på en del utfordringer? Da kan du glede deg...