Slovakia-Hit reiser du for bedre helse, smertelindring og rehabilitering

- Annonse-

Slovakia er kanskje ikke det landet du tenker på først hvis du ønsker å bedre helsen betraktelig, men det bør du faktisk. Selv om Slovakia er kjent for sin vakre natur både i fjellene og i lavlandet har det også det største og mest moderne senteret for balneoterapi og rehabilitering i sentral Europa, Balnea Health Senter. Dette senteret blir også regnet som det beste spaet i hele Slovakia. Området strekker seg over hele 7000 kvadrat og er forbundet med spa-hotellene Splendid og Esplanade.

Slovakia har en mengde med spa- og behandlingssentre, men det største av dem finner du i en den vakre byen Piestany. Dette er en historisk og unik by pakket med historie og tilgangen til intet mindre enn 10 ulike varme kilder.

Spa, velvære og helse i Piestany

Spa- og velvære hotellene ligger på en øy midt i elven Vah, og har en frodig natur som du sjelden har sett maken til. Er du lei av å kjenne at kroppen ikke fungerer optimalt, eller er du plaget av alt fra psoriasis til ulike skjelettlidelser? Da bør du virkelig ta en kikk på dette behandlingstilbudet.

Du kan reise på egen hånd uten henvisning fra det norske helsesystemet, eller du kan reise med støtte fra Helfo. Uansett så kan du være helt trygg på at du bli tatt godt vare på.

Unike behandlingsmuligheter

Selv om spa-tradisjonene på øye strekker seg helt tilbake til 1800-tallet kommer tilreisende til Piestany for mer enn avslapning og skjønnhetsbehandlinger. Hit reiser du for å bedre alt fra revmatiske sykdommer til eksem, psoriasis og muskel-og skjelett lidelser. Her finnes over 60 ulike behandlinger og det utføres over 3000 daglige behandlinger og over én million årlige prosedyrer.

Alt av behandlinger utføres av medisinsk personell og hver behandling er spesialtilpasset til hver enkelt pasient. Faktisk så kan du også få støtte til behandling gjennom Helfo i Norge om du vil forsøke det.

Balnea Health Senter består av tre paviljonger med termiske og terapeutiske basseng, en skjønnhetsavdeling, samt et stort og moderne treningssenter og rehabiliteringssenter. Her blir du tilbudt topp medisinske tjenester som har som formål å behandle revmatisme, muskel-og skjelettlidelser, eksem, psoriasis og andre lidelser.

Vil du vite mer om helsereise for deg med psoriasis og eksem? Da bør du ta en kikk her. 

Behandling med termisk vann

Den største grunnen til den helsemessige suksessen i Slovakia og Piestany er uten tvil det termiske vannet og den mineralrike gjørmen. Dette, sammen med et komplett behandlingsopplegg fra leger og helseteam, vil gi deg den beste og mest unike behandlingen.

Hverken termisk vann eller gjørmebad er spesielt kjent i Norge, men dette blir faktisk brukt til å både lindre og forebygge rygg-og leddsmerter, bedre eksem og psoriasis, samt sørge for bedre energi og smerter generelt.

De termiske kildene og gjørmen inneholder en rekke mineraler som beviselig har god effekt på kroppen og mange melder om bedring i lang tid fra seks måneder til ett år. Hit reiser også mange som har behov for rehabilitering etter ulike sykdommer.

Hver pasient får et tilpasset behandlingsopplegg og turen kan vare i rundt et par uker eller mer, alt etter som hvor mye behandling du trenger.

Planlegg reise til Slovakia og Piestany

Når du reiser på helsereise til Piestany kan Mintur organisere hele turen for deg. Her får du hjelp til alt fra start til slutt. Du blir innkvartert ved en flott fire-stjerners hotell i skandinavisk design som gjør helsereiser din enda litt mer luksuriøs.

Mintur har flere flotte reisetilbud som du kan benytte deg av og drives av en norsktalende slovakiske reisekonsulent. Hun har bodd flere år i Norge og kjenner det norske systemet så vel som det slovakiske helsereise-tilbudet til punkt og prikke. Her blir ingenting overlatt til tilfeldighetene og du er garantert en fantastisk opplevelse.

Vil du se nærmere på helsereiser til Piestany? Da bør du ta en kikk her.

Velvære og hygge i skjønn forening

I tillegg til et unikt behandlingsopplegg får du også et opphold i vakre omgivelser. Øya og Piestany har flere restauranter og caféer i en veldig koselig by hvor du kan sitte ned mellom slagene og slappe av litt.

Du kan også bestille et rent Wellness opphold om du heller ønsker det. Her kan du bo på det samme luksuriøse fire-stjerneres hotellet, Esplanada eller du kan unne deg en litt fem-stjerners luksus ved Thermia Hotell. Alt organiseres av Mintur og du blir hentet og fraktet til og fra flyplassen. Du trenger ikke tenke på noe annet enn hva du skal pakke ned i kofferten.

Vil du se nærmere på et Wellnessopphold? Da bør du ta en kikk her. 

Slovakia har et midt klima så hit kan du reise hele året. Sommeren kan bli relativt varm, men både vår, høst og vinter er gode perioder å reise hit på.

I mange tilfeller kan du også få dekket behandlingene gjennom det norske helfo systemet. For å finne ut mer om den prosessen bør du ta kontakt med fastlegen din, han eller hun vil hjelpe deg videre.

Her finner du alt du trenger å vite om helsereise til Slovakia og Piestany.

Lykke til og god tur.

- Annonse-

Disse ormene og slangene finnes i Norge

Norge har en begrenset, men interessant fauna når det gjelder krypdyr. Selv om vi ikke har et stort antall arter, er de som finnes,...

Optimalt kosthold og trening for god helse: En vitenskapelig tilnærming

Et sunt kosthold er grunnlaget for god helse og velvære. Det bidrar til å forebygge kroniske sykdommer, forbedrer mental helse, og støtter optimal kroppsfunksjon....

Hva er viktig for menn når det kommer til sex?

Seksualitet er en kompleks og individuell del av menneskelivet, og det som er viktig for menn i seksuelle forhold kan variere betydelig fra person...

Hvor farlig er det å bli bitt av en hoggorm?

Hoggormen (Vipera berus) er Norges eneste giftige slange og er relativt vanlig i store deler av landet. Selv om de fleste bitt fra hoggorm...

MontessoriKidz: Fremmer barnas utvikling med innovative og trygge produkter

MontessoriKidz er et ledende merke innen pedagogiske leker og møbler som fremmer barnas utvikling gjennom lek og aktivitet. Inspirert av Montessori-prinsippene, fokuserer produktene deres...

Pesta Core- Dette trender nå

Det er ingen tvil om sosiale medier er med på å sette i gang trender, og denne trenden er intet unntak. Pesta Core regjerer...