Spiser du dette holder du deg både Slank og Mett

- Annonse-

Det er allmenn viten at du har større sansynlighet for å gå ned i vekt, eller å holde vekten, med riktig mat. Noen matvarer hemmer vektnedgang mens andre matvarer er med på å fremme vektnedgangen. Det er mange enkle grep du kan gjøre i hverdagen for å stimulere kroppen til å slippe de ekstra kiloene, og ett av grepene er å spise mindre kalorier enn hva du forbruker i løpet av én dag.

Et annet grep er å spise mat som fremmer forbrenningen, slipper vannet og som sørger for å holde blodsukkeret stabilt. Vi har tatt en kikk på hvilke matvarer du bør spise litt av hver dag for å holde deg slank og mett.

Chili

chili
Chili er en fantastisk matvare du burde bruke ofte.

Denne sterke, men o så smakfulle saken kan du bruke i nesten all matlaging. Den er med på å øke forbrenningen, samt stoffskiftet ditt. Den er full av antioksidanter og hjelper deg også med å hindre vannansamlinger i kroppen. Husk at det er frøene som er med på å gjøre maten ekstra sterk så de kan du gjerne fjerne om du ønsker det.

Kanel

kanel
Litt kanel på frokostblandingen din vil gjøre deg godt.

Kanel skal vi ikke ha mye av, men litt nå og da går fint. Med inntak av kanel så produserer kroppen mindre insulin. Det er insulinet som stimulerer til fettlagring og samtidig hemmer den fettforbrenningen. Ha litt kanel på frokosten din og du får en god start på dagen.

Hvitløk

hvitløk
Bruker du hvitløk i matlagingen vil du øke forbrenningen.

Hvitløk er en fantastisk smakstilsetter og er full av velgjørende virkestoffer som er bra for deg. Den hjelper kroppen å fjerne giftstoffer og kick- starter forbrenningen. Den er med på å fremme blodsirkulasjonen samt at den har betennelses dempende egenskaper. Denne lille vidundersaken bør du derfor alltid ha liggene i grønnsaksskuffen.

Salat

salat
Salat er både kalorifattig og vanndrivende.

Salat har faktisk også en del gode egenskaper og kan være med på å glede kroppen din. Den inneholder både jern og fiber, samt at den er vannlatende.

Grapefrukt

grapefrukt
Du kjenner nok grapefrukten som en syrlig frukt, men den er veldig god i en dressing eller i en marinade.

Grapefrukten er syrlig på smak og inneholder faktisk så mye som 90 % vann. Den er spekket med sitronsyre som er bra hvis du ønsker å oppnå vektnedgang. Synes du den er for sur til å spise passer den utmerket i en dressing eller i en marinade.

Epler

eple
Spis et eple før middag og se resultatene etter kort tid.

Epler er en god kilde tll et blodsukkerstabilt kosthold. Det som er så fantastisk med denne frukten er at hvis du spiser ett før middag så vil stoffet, pektin, som er i eplene, være med på å redusere mengden av sukker og kalorier som blir absorbert i blodet etter et måltid. Fantastisk ikke sant? Med et blodsukkerstabilt kosthold så spiser du ikke det kroppen ikke trenger, og det må jo være målet til slutt.

Eddik

eddik
Bruk eddik i maten så ofte du kan.

Eddik er et vidundermiddel som egentlig ikke blir snakket så mye om. Med eddik i maten vil opptaket av karbohydrater bremses og sørge for at blodsukkeret ditt holder seg jevnt. Eddik sørger for å at du holder deg mett lenge fordi den bremser passasjen av mat gjennom magen. Bruk gjerne litt eddik i en god salat så har du et godt utgangspunkt.

Grønn Te

grønn te
Grønn te smaker best med litt frisk sitron i.

Grønn te er verdens kjent for sine egenskaper for god helse. En kopp grønn te hjelper deg også å stagge sultfølelsen mellom måltidene. En kopp med grønn te kan også være med på å forhindre lagring av overflødig fett. Mange som drikker grønn te trenger ofte noen kopper før de blir helt bekvem med smaken, men tilsett gjerne litt frisk sitron så smaker den bedre.

Gresskarkjerner

gresskarfrø
Gresskarkjerner kan du bruke både til frokosten eller til f.eks en suppe.

Gresskarfrø får du kjøpt ferdig ristet og tørket i butikken, men du kan fint bruke ferske frø direkte fra gresskaret. Da tar du ut gresskarkjernene fra gresskaret, skyller dem og legger dem til tørk på et tørkepapir. Deretter rister du dem i en tørr panne og spiser dem enten alene, på en salat, eller du kan ha dem over grøten til frokosten. Kresskarkjernene reduserer kroppens evne til å lagre fett, hjelper til med å dempe suget etter søtsaker og styrker musklene.

Rapsolje

rapsolje
Rapsolje er en av de beste oljene du kan bruke i matlaging.

Å lage mat med rapsolje er nesten det beste du kan gjøre hvis du ønsker vektnedgang. Rapsolje forbrennes raskt av kroppen ved at kroppen raskt ønsker å kvitte seg med oljen som igjen gjør at mye av den oljen du spiser ikke vil bli lagret som kroppsfett.

Blåbær

blåbær
Blåbær er godt for kroppen uavhengig av om du vil gå ned noen kilo eller ei.

Hvis du spiser en neve blåbær før et måltid så bremser du nedbrytningen av karbohydrater som igjen fører til en mer langsom blodsukkerstigning. Blåbær er fulle av antioksidanter og fattig på kalorier. Med et stabilt blodsukker spiser du mindre søtsaker, og du vil holde kallorinntaket ditt i sjakk.

Poteter

poteter
Spis poteten rå så blir stivelsen resistent.

Selv om poteter er kjent for å inneholde mye karbohydrater inneholde de likevel lite kalorier og er mettende. Hvis du spiser potetene kalde så inneholder potetene mindre av stivelsen som blir omgjort til sukker, stivelsen blir såkalt «resistent».

 

Dette er enkle grep du kan gjøre for å sørge for at du holder blodsukkeret ditt stabilt og samtidig øker forbrenningen. Disse matvarene kan hjelpe deg med å både holde vekten og gå ned de ekstra kiloene som du kjemper med. Husk at du alltid må drikke godt og spise jevnlig. Legg gjerne inn en ekstra gå tur her og der også. En sunn kropp fungerer alltid best, lykke til.

 

- Annonse-

Pesta Core- Dette trender nå

Det er ingen tvil om sosiale medier er med på å sette i gang trender, og denne trenden er intet unntak. Pesta Core regjerer...

Horoskop- Februar 2024

Da var vi i gang med en ny måned, februar 2024. Historien for 2024 har så vidt begynt, og ditt månedlige horoskop for februar...

True Crime- Vampyren i Sacramento

Av og til et virkeligheten mer brutal enn fantasien. True Crime saken om Richard Trenton Chase er kanskje verre enn den verste skrekkfilmen du...

Dette bør du vite om stjernetegnet Vannmann

Stjernetegn og horoskop er begge knyttet til astrologi, et system som studerer posisjonen til himmellegemene og deres påståtte påvirkning på menneskelig atferd og hendelser....

Inspirerende stilikoner gjennom tidene

Mote og stil endrer seg hele tiden. Vi henter gjerne inspirasjon fra trendsettere over hele verden, og skaper vår egens stil. Mange kjente personligheter...

Horoskop januar 2024

Nytt år, nye muligheter. Har du som mange andre kjent på at 2023 har bydd på en del utfordringer? Da kan du glede deg...