Spiser du dette holder du deg både Slank og Mett


Det er allmenn viten at du har større sansynlighet for å gå ned i vekt, eller å holde vekten, med riktig mat. Noen matvarer hemmer vektnedgang mens andre matvarer er med på å fremme vektnedgangen. Det er mange enkle grep du kan gjøre i hverdagen for å stimulere kroppen til å slippe de ekstra kiloene, og ett av grepene er å spise mindre kalorier enn hva du forbruker i løpet av én dag.

Et annet grep er å spise mat som fremmer forbrenningen, slipper vannet og som sørger for å holde blodsukkeret stabilt. Vi har tatt en kikk på hvilke matvarer du bør spise litt av hver dag for å holde deg slank og mett.

Chili

chili
Chili er en fantastisk matvare du burde bruke ofte.

Denne sterke, men o så smakfulle saken kan du bruke i nesten all matlaging. Den er med på å øke forbrenningen, samt stoffskiftet ditt. Den er full av antioksidanter og hjelper deg også med å hindre vannansamlinger i kroppen. Husk at det er frøene som er med på å gjøre maten ekstra sterk så de kan du gjerne fjerne om du ønsker det.

Kanel

kanel
Litt kanel på frokostblandingen din vil gjøre deg godt.

Kanel skal vi ikke ha mye av, men litt nå og da går fint. Med inntak av kanel så produserer kroppen mindre insulin. Det er insulinet som stimulerer til fettlagring og samtidig hemmer den fettforbrenningen. Ha litt kanel på frokosten din og du får en god start på dagen.

Hvitløk

hvitløk
Bruker du hvitløk i matlagingen vil du øke forbrenningen.

Hvitløk er en fantastisk smakstilsetter og er full av velgjørende virkestoffer som er bra for deg. Den hjelper kroppen å fjerne giftstoffer og kick- starter forbrenningen. Den er med på å fremme blodsirkulasjonen samt at den har betennelses dempende egenskaper. Denne lille vidundersaken bør du derfor alltid ha liggene i grønnsaksskuffen.

Salat

salat
Salat er både kalorifattig og vanndrivende.

Salat har faktisk også en del gode egenskaper og kan være med på å glede kroppen din. Den inneholder både jern og fiber, samt at den er vannlatende.

Grapefrukt

grapefrukt
Du kjenner nok grapefrukten som en syrlig frukt, men den er veldig god i en dressing eller i en marinade.

Grapefrukten er syrlig på smak og inneholder faktisk så mye som 90 % vann. Den er spekket med sitronsyre som er bra hvis du ønsker å oppnå vektnedgang. Synes du den er for sur til å spise passer den utmerket i en dressing eller i en marinade.

Epler

eple
Spis et eple før middag og se resultatene etter kort tid.

Epler er en god kilde tll et blodsukkerstabilt kosthold. Det som er så fantastisk med denne frukten er at hvis du spiser ett før middag så vil stoffet, pektin, som er i eplene, være med på å redusere mengden av sukker og kalorier som blir absorbert i blodet etter et måltid. Fantastisk ikke sant? Med et blodsukkerstabilt kosthold så spiser du ikke det kroppen ikke trenger, og det må jo være målet til slutt.

Eddik

eddik
Bruk eddik i maten så ofte du kan.

Eddik er et vidundermiddel som egentlig ikke blir snakket så mye om. Med eddik i maten vil opptaket av karbohydrater bremses og sørge for at blodsukkeret ditt holder seg jevnt. Eddik sørger for å at du holder deg mett lenge fordi den bremser passasjen av mat gjennom magen. Bruk gjerne litt eddik i en god salat så har du et godt utgangspunkt.

Grønn Te

grønn te
Grønn te smaker best med litt frisk sitron i.

Grønn te er verdens kjent for sine egenskaper for god helse. En kopp grønn te hjelper deg også å stagge sultfølelsen mellom måltidene. En kopp med grønn te kan også være med på å forhindre lagring av overflødig fett. Mange som drikker grønn te trenger ofte noen kopper før de blir helt bekvem med smaken, men tilsett gjerne litt frisk sitron så smaker den bedre.

Gresskarkjerner

gresskarfrø
Gresskarkjerner kan du bruke både til frokosten eller til f.eks en suppe.

Gresskarfrø får du kjøpt ferdig ristet og tørket i butikken, men du kan fint bruke ferske frø direkte fra gresskaret. Da tar du ut gresskarkjernene fra gresskaret, skyller dem og legger dem til tørk på et tørkepapir. Deretter rister du dem i en tørr panne og spiser dem enten alene, på en salat, eller du kan ha dem over grøten til frokosten. Kresskarkjernene reduserer kroppens evne til å lagre fett, hjelper til med å dempe suget etter søtsaker og styrker musklene.

Rapsolje

rapsolje
Rapsolje er en av de beste oljene du kan bruke i matlaging.

Å lage mat med rapsolje er nesten det beste du kan gjøre hvis du ønsker vektnedgang. Rapsolje forbrennes raskt av kroppen ved at kroppen raskt ønsker å kvitte seg med oljen som igjen gjør at mye av den oljen du spiser ikke vil bli lagret som kroppsfett.

Blåbær

blåbær
Blåbær er godt for kroppen uavhengig av om du vil gå ned noen kilo eller ei.

Hvis du spiser en neve blåbær før et måltid så bremser du nedbrytningen av karbohydrater som igjen fører til en mer langsom blodsukkerstigning. Blåbær er fulle av antioksidanter og fattig på kalorier. Med et stabilt blodsukker spiser du mindre søtsaker, og du vil holde kallorinntaket ditt i sjakk.

Poteter

poteter
Spis poteten rå så blir stivelsen resistent.

Selv om poteter er kjent for å inneholde mye karbohydrater inneholde de likevel lite kalorier og er mettende. Hvis du spiser potetene kalde så inneholder potetene mindre av stivelsen som blir omgjort til sukker, stivelsen blir såkalt «resistent».

 

Dette er enkle grep du kan gjøre for å sørge for at du holder blodsukkeret ditt stabilt og samtidig øker forbrenningen. Disse matvarene kan hjelpe deg med å både holde vekten og gå ned de ekstra kiloene som du kjemper med. Husk at du alltid må drikke godt og spise jevnlig. Legg gjerne inn en ekstra gå tur her og der også. En sunn kropp fungerer alltid best, lykke til.

 


Annonse


Anbefalt lesing

Du har kanskje hørt om den gjennom store deler av høsten? Insta -og Tiktok drikken som har tatt landet med storm, nemlig rødbete latte. En sunn og smakfull latte laget utelukkende på den fantastiske grønnsaken rødbeten. Denne drikken er fri for koffein og pakket med vitaminer og mineraler som sørger for å gi deg en fantastisk start på dagen....
Slovakia er kanskje ikke det landet du tenker på først hvis du ønsker å bedre helsen betraktelig, men det bør du faktisk. Selv om Slovakia er kjent for sin vakre natur både i fjellene og i lavlandet har det også det største og mest moderne senteret for balneoterapi og rehabilitering i sentral Europa, Balnea Health Senter. Dette senteret blir...
Verden er i stadig endring og vi leser daglig om mangel på alt fra korn til medisiner og da kan det være greit å vite hvordan du kan lage ditt eget antibiotikum. Antibiotika er et legemiddel som brukes til å kurere infeksjonssykdommer som er forårsaket av bakterier. Antibiotika fungerer ikke på virus og for å få bukt med virussykdommer...
blåbær hovedbilde
Vi er heldige som har tilgang til det meste av medisiner som gjør at de fleste av oss kan få god hjelp hvis vi oppsøker lege i tide. Det er mange som går på såkalt "blodfortynnende" medisiner som har god effekt av det og holder helsen i sjakk. Vi er også opplært til at frukt og grønnsaker er sunt,...
blodpropp hovedbilde
En blodpropp kan i mange tilfeller gjøre stor skade på kroppen og i verste fall føre til død. En blodpropp stopper opp blodgjennomstrømningen og vil hindre blodet i å strømme fritt til alle organer. Det finnes likevel håp om du kommer deg til behandling så raskt som mulig, og da er de viktig at du kjenner til hvilke tegn...
målebånd
Mange menn engster seg for om de er vellutstyrte nok når det kommer til hva kvinnene liker. Noen har et veldig urealistisk bilde av hvor stor penis bør være for at kvinnene skal sette pris på det han har å tilby. Det er gjort undersøkelser på undersøkelser, den ene sexologen etter den andre bedyrer at "det er ikke størrelsen...
døden hovebilde
Du har kanskje mistet noen som stod deg nær en gang i livet? Ofte så melder tanken seg om hva som skjer når vi dør. Mange tenker at det er ingenting etter vi er døde. Det er som en lang søvn, og det var det. Mens mange andre både håper og tror at det finnes et liv etter døden....
piller
Det hender vi alle får skikkelig hodepine etter en lang natt, eller smerter i når influensa sesongen slår inn. Da er det fristene å hive innpå med reseptfrie smertestillende medisiner, og gjerne en god blanding av flere varianter. Både Paracet og Ibux får du kjøpt reseptfritt på både apoteket og i butikken, men visste du at du helst ikke...
kjæreste hovebilde
Vi er vel mange rundt forbi som, en eller annen gang i livet, har sett på akkuratt Han som vi likte så godt. Sett på han i smug og smilt sjenert når han har sett din veg. Vært usikker på om han liker deg også, og lurt på hvordan du bør gå frem. Kanskje har dere truffet hverandre én...
gå hovedbilde
Du har sikkert hørt om det, at den beste bevegelsen du kan gjøre gjennom en dag er faktisk å gå, i et så godt tempo at du blir varm. Det spiller faktisk en rolle hvor mange skritt du går i løpet av en dag, ikke kun hvor mange minutter du bruker. Men vet du egentlig hvor mange skritt du...

Annonse