True Crime- Hva skjedde med 10 år gamle Bobby ?

- Annonse-

Det er lite som er mer skremmende enn å miste barnet sitt og det er en tanke de fleste av oss helst ikke vil sette oss inn i. For noen blir dette dessverre en virkelighet, men alt er ikke bestandig som man først tror. I 2006 blir en liten gutt på 10 år meldt savnet etter å ha sittet i bilen og ventet på at moren og stefaren skulle gjøre ferdig sine innkjøp på en handletur i Gøteborg. Gutten er 10 år, heter Bobby og er en engstelig gutt med autismelignende symptomer.

I følge stefaren, som kontakter politet, ble gutten sittende i bilen og når de kom ut fra butikken var Bobby sporløst forsvunnet. De regnet med at gutten hadde gått ut av bilen og kanskje også gjemt seg. Store styrker blir iverksatt for å finne gutten, men han var og ble forsvunnet. De sjekket butikkene i området, bussholdeplassene og togstasjonen, samt sykehus i tilfelle noen hadde bragt han dit, men ingen av søkene ga resultater.

Bobby

Dette er ikke Bobby, bildet er kun brukt som illustrasjon av en liten gutt som har hele livet foran seg.

Selv om Bobby var 10 år gammel ble hans mentale alder regnet til rundt fem år. Det fremstod som uvanlig at Bobby bare gikk avgårde på egen hånd da det var vellkjent at guttten var livende redd for det meste. Moren til Bobby var kun 19 år når han kom til verden og sosialhelsetjenesten ble tidlig koblet inn.

Etter en stund mente de at Bobby kunne ha godt av å få litt andre impulser og han ble satt i et avlastningshjem hver tredje helg. Fosterfamilien holdt til på en gård med dyr og vakker natur og Bobby elsket å være hos familien. Gutten gikk fra å være redd for alt fra dyrene til traktoren og annet som hører til gårdsdrift, til å bli en trygg gutt som virkelig satt pris på sin ekstra familie.

Morens vanskelige barndom

Illustrasjonsfoto

Moren hadde en vanskelig og turbulent oppvekst og startet tidlig med utagerende oppførsel. Seksuell omgang med eldre menn og jevnlig bruk av alkohol var bare noe av det hun fylte dagene sine med. Hun hang i et tungt belastet miljø og når hun ble gravid med Bobby gjorde barnefaren det klart at han hverken ville eller var interessert i henne eller barnet.

Tross sin turbulente barndom og oppvekst med en alkoholisert og voldelig far fikk hun i denne perioden god hjelp av sin mor, og til tross for tingenes tilstand så det ikke så aller verst ut.

Bobby kom til verden i hui og hast og dessverre fikk moren hans dyp fødselsdepresjon og slet med den følelsesmessige tilknytningen til sin nyfødte sønn. Hun tok i mot hjelpen som sosialhelsetjenesten tilbød, i tillegg til at mormor nå virkelig var på banen for både datteren sin og barnebarnet sitt.

Morens nye forhold

Illustrasjonsfoto av stefaren.

Alt så ut til å gå greit med både Bobby og moren frem til hun møtte det som skulle bli Bobbys stefar. Fra begynnelsen ble han ansett som en hyggelig fyr som ble godt likt av naboene, men etter som tiden gikk endret han væremåte. Han ble aggressiv og ufin og de som en gang hadde vært hans venner i nabolaget ønsket ikke lengre å ha noen kontakt med han. Stefaren viste seg full og ufin på dagtid og kom med løgnaktige og horrible historier som ingen ville være seg bekjente av.

Etter forsvinningen av Bobby ble stefaren sjekket nærmere og det politiet fant var ikke småtterier. Mannen hadde en særdeles voldelig fortid med utagerende og dominerende sexliv. Han hadde en x-kjæreste som stod frem som kunne fortelle de mest hårreisende historier om hvordan hun var blitt behandlet i sitt forhold med mannen. På grunnlag av alle hans påståtte handlinger ble han dømt til tre års fengsel uten at det så ut til å hjelpe stort på mannens videre oppførsel.

Voldelig og overdrevent alkoholforbruk

illustrasjonsfoto- Slik det burde vært for Bobby

Kombinasjonen med den voldelige mannen og den dysfunksjonelle moren ga ikke et særlig godt resultat. Når stefaren traff moren til Bobby ble det fort gjort endringer i hjemmet. Bobby fikk ikke lenger lov til å kose med moren og med manglende nærhet og hans medfødte utfordringer ble det for mye for gutten. Han ble mer og mer krevende og etter at foreldrene ble tatt inn til avhør kom det frem grusomme historier om hvordan Bobby var blitt behandlet.

Det ble satt inn store ressurser for å finne Bobby, men etterhvert ble det stilt spørsmål ved om gutten egentlig var forsvunnet den dagen. Han hadde ikke vært på hverken skolen eller hos fosterforeldrene på lang tid og ingen hadde egentlig sett noe særlig til gutten.

Avhørene

Illustrasjonsfoto- Det ble satt inn store styrker for å finne den lille gutten.

Foreldrene blir tatt inn til avhør og i de første møtene virket historiene deres samkjørte. Politiet aner uråd og spiller de to foreldrene opp mot hverandre, noe som viste seg å gi umiddelbare resultater.

Historien slår sprekker og stefaren kan fortelle at moren var mye sint og irritert på gutten. Hun skriker til han og avstraffer han på verst tenkelige vis. Hun kunne finne på å binde han fast i hagen midt på vinteren og skrike høylytt til han.

Moren på sin side forteller om sjalusi fra stefaren mot Bobby og hun må dermed slutte å gi sønnen sin noe særlig oppmerksomhet. Det blir slutt på klemmer og nærhet og gutten ender opp med å bli ekstra vanskelig da dette blir et sårt savn for han. Frustrasjon og følelsesmessig kaos leder frem til den skjebnesvangre kvelden.

Overdreven drikking og mishandling

Illustrasjonsfoto- Tilværelsen til Bobby var fylt med alkohol, engstelse og omsorgssvikt.

Stefaren til bobby mister jobben og dermed begynner både han og moren til Bobby å drikke mer og gjerne gjennom hele dagen, fra morgen til kveld.

Mishandlingen av gutten tiltar i styrke. Han er ikke på hverken skolen eller hos fosterforeldrene og gutten blir vanskeligere og vanskeligere å ha med å gjøre.

De grusomme handlingene

Illustrasjonsfoto- De grusomme handlingene som Bobby ble utsatt for er umulig å forstå.

En dag har stefaren fått nok av gutten og binder han fast til en stol og henter en støvsuger som han setter fast i kjønnsorganet på lille Bobby. Gutten skriker av smerte, men stefaren gir seg ikke. Moren bærer med seg gutten ut i hagen og legger han naken i snøen og legger iskald snø over gutten. Hun lar han ligge ute alene i en lang stund mens hun går inn i huset.

Etter å ha latt gutten ligge ute i den isende kalde snøen går stefaren ut for å se om gutten nå hadde blitt «snill». Bobby var kald og ble båret inn og satt foran peisen. De bar han opp i sengen og så til han når de selv skulle legge seg siden de ikke hadde hørt en lyd fra soverommet. Gutten var kald og hadde oppkast i munnen, Bobby hadde endelig fått slippe, han var død.

Dagen etter ringte moren til skolen og sa at Bobby var syk. De håpte at dette ville gi dem litt tid til å finne ut av hva de skulle gjøre. De pakket gutten inn i et tepp og kjørte til et tjern som ikke var langt unna der de bodde. De skar hull i isen og pakket liket av Bobby inn i plast og bandt på kjettinger slik at han skulle synke til bunnen av tjernet.

Bobby ble, etter avhørene, hentet opp av tjernet av politiet. Det var ikke mulig å fastslå endelig dødsårsak fordi gutten var så skadet og mishandlet, men de antok at han var blitt kvelt av sitt egen oppkast.

Rettssaken

Illustrasjonsfoto- Hverken moren eller stefaren viste noen tegn til sorg eller anger i rettssaken.

Gjennom rettssaken kom det frem at gutten var blitt jevnlig mishandlet i over en måned før han døde. Grusomme historier kom frem om hvordan han var blitt pisket, slått og tvunget til å drikke sprit gjennom en trakt. De hadde bundet han fast, brent han med stearin og slått han med vedkubber.

Hverken moren eller stefaren viste noen form for anger over hva de hadde gjort. De tenkte mest på seg selv og var redde for å bli satt i fengsel. Fosterforeldrene ble knust når de endelig fikk høre hva Bobby var blitt utsatt for.

Stefaren og moren ble dømt til 10 års fengsel. Årsaken til at de ikke fikk lengre straff var fordi det ikke kunne bevises at Bobby døde som følge av drap, og det at foreldrene hadde forsøkt å gjennopplive gutten fikk formildende omstendigheter. Foreldrene er i dag ute av fengsel og lever et tilbaketrukket liv med ny identitet og de er ikke lengre sammen.

Hvil i fred lille venn

Bobby fikk en vakker avskjed og mottok mange tusen roser i forbindelse med sin begravelse.

Begravelsen ble en nydelig avskjed for Bobby og det ble sendt 29049 roser fra fjern og nær til minne om gutten.

Det er grusomt å tenke på alt som Bobby ble utsatt for og han er dessverre ikke den eneste som har opplevd omsorgssvikt på det groveste. Den, eller de personene, som skulle stå gutten nærmest var også de som sviktet han.

Skulle du mistenke vold og omsorgssvikt må du aldri nøle med å melde i fra. Det er bedre å si i fra en gang for mye enn én gang for lite.

 

 

- Annonse-

Disse ormene og slangene finnes i Norge

Norge har en begrenset, men interessant fauna når det gjelder krypdyr. Selv om vi ikke har et stort antall arter, er de som finnes,...

Optimalt kosthold og trening for god helse: En vitenskapelig tilnærming

Et sunt kosthold er grunnlaget for god helse og velvære. Det bidrar til å forebygge kroniske sykdommer, forbedrer mental helse, og støtter optimal kroppsfunksjon....

Hva er viktig for menn når det kommer til sex?

Seksualitet er en kompleks og individuell del av menneskelivet, og det som er viktig for menn i seksuelle forhold kan variere betydelig fra person...

Hvor farlig er det å bli bitt av en hoggorm?

Hoggormen (Vipera berus) er Norges eneste giftige slange og er relativt vanlig i store deler av landet. Selv om de fleste bitt fra hoggorm...

MontessoriKidz: Fremmer barnas utvikling med innovative og trygge produkter

MontessoriKidz er et ledende merke innen pedagogiske leker og møbler som fremmer barnas utvikling gjennom lek og aktivitet. Inspirert av Montessori-prinsippene, fokuserer produktene deres...

Pesta Core- Dette trender nå

Det er ingen tvil om sosiale medier er med på å sette i gang trender, og denne trenden er intet unntak. Pesta Core regjerer...