tirsdag, oktober 4, 2022

True crime- Hvor er Amy Bradley?


Hvert år skjer det dessverre tragiske og mystiske hendelser som ikke lar seg oppklare. Igjen sitter en fortvilet familie og krysser fingrene for at de en dag skal få et svar på hva som har skjedd. Barn blir borte på vei til butikken, ungdommer forsvinner på vei hjem fra venner og noen foreldre kommer aldri hjem fra arbeid. Men hvordan det er mulig å forsvinne fra et cruiseskip som ligger til havs er for de fleste fullstendig uforståelig.

I mars 1998 var Amy Lynn Bradley på cruiseferie på Royal Caribbean sammen med broren og foreldrene sine. Plutselig en dag var hun ikke å finne noe sted. Et stort apparat ble satt i gang, men til dags dato står dette mysteriet fortsatt som uløst.

Forsvinningen av Amy Lynn Bradley

amylynnbradley-lede

Amy Bradley var en energisk og godt trent jente som var en aktiv svømmer og som trente ved det lokale svømmelaget. Hun hadde akkurat kjøpt seg sin egen leilighet og gledet seg til å starte på sportspsykologistudiet som ventet på henne ved skolestart. Livet var godt og føltes enda bedre når faren til Amy vant et Cruise med det flotte cruiseskipet «Rhapsody of the Sea», for hele familien. Lite visste de at denne turen ville forandre livene deres for alltid.

Amys forsvinning

En ferie på et cruiseskip var ikke ferier hverken Amy eller broren var vant til å være en del av og de sørget begge for å få meg seg så mye av opplevelsene som mulig. Amy var alltid blid og imøtekommende og dette var ferien de virkelig hadde sett frem til.

Amy fikk fort kontakt med både gjester og ansette ved skipet og festet både sammen med broren sin og sammen med en av bandmedlemmene fra Blue Orhid, Alister. De hadde alle vært på skipets diskotek og i følge Alister hadde han og Amy gått hvert til sitt ved 01.00 på natten.

Amy satte seg på balkongen til skipets soverom som hun disponerte og ble sett sovende ute mellom 05.15 og 05.30 samme natt av faren. Det uforklarlige viste seg når far stod opp når klokken var seks, kun en halv time etter at han så Amy på balkongen. Amy var ikke lenger å se. Sigarettene som hadde ligget på bordet manglet også mens skoene hennes stod igjen. Hun kunne har tatt seg en tur på egen hånd på skipet som sakte, men sikkert begynte å våkne til en ny dag, men samtidig var det svært ulikt Amy å ikke gi beskjed om hvor hun skulle. Faren og familien begynte å kjenne på en knugende uro.

Bortføringen

Stemningen ble mildt sagt frustrende og foreldrene ble fylt med en grusom følelse, samtidig som det var vanskelig å ta innover seg at Amy bare kunne forsvinne i løse luften. Sannysynligheten for at Amy hadde falt over bord var forsvinnende liten. Amy var en trent badevakt og i svært god form. Den eneste muligheten var at Amy var blitt bortført og nå var gode råd dyre for skipet var i ferd med å legge til i en ny havn. Familien satte alle kluter til får å hindre skipet i å legge til land, men dessverre for Amy så bar ikke ønskene frem.

Skipet la til i Curacao og Amy ble ikke meldt savnet av crewet før mange av passasjerene allerede hadde forlatt skipet. Hvis Amy var blitt bortført ble mulighetene for å finne henne mindre og mindre for hver passasjer som forlot skipet.

Oppmerksomheten

amy bradley

Familien begynte å tenke gjennom de små tingene som hadde skjedd mens de var på cruiset og jo sikrere ble de på at Amy var blitt bortført.

Før Amy forsvant hadde foreldrene til Amy reagert på at hun tilsynelatende fikk «spesial behandling» av flere av de ansatte ved cruiset. Oppmerksomheten hadde vært så intens av flere av servitørene at Amy senere hadde sagt til foreldrene at hun synes oppmerksomheten hun fikk var ekkel og at de ansatte fremstod som innpåslitne.

Når alle passasjerene ankom skipet ble det tatt flere bilder av de reisende som et minne fra turen.  Når faren til Amy skulle hente bildene var alle bildene av Amy sporløst forsvunnet. Ingen kunne forklare hvor de var blitt av. Alt dette fikk etterforskerne til å tro at hun muligens var kidnappet og solgt som sex-slave. Det meste av bevisene de satt med rundt forsvinningen til Amy kunne tyde på at hun var blitt plukket ut allerede ved ankomst til skipet.

Letingen

Familien til Amy var sikre på at hun var på Curacao så de bestemte seg for å bli igjen på øya når skipet skulle videre på ferden. De kontaktet FBI som innså alvoret og ankom øya etter 24 timer. Lite av etterforskningen ga resultater og familien måtte til slutt reise hjem uten Amy. Fortsatt overbevist om at hun var i live.

Flere mente å ha sett Amy på øye etter forsvinningen fra cruiset. Med sine lett gjenkjennelige tatoveringer som en Tasmansk djevel med en basketball på skulderen, en sol på nedre del av ryggen, et kinesisk symbol på hennes høyre ankel og en gecko ved navelen var det blant annet to kanadiske turister som var sikre på å ha sett Amy på stranden i Curacao en gang samme år som hun ble borte.

En soldat fra den amerikanske marinen var sikker på at han hadde sett Amy på et bordell i 1999. Han kunne fortelle at kvinnen han hadde møtt sa hun het Amy Bradley og tryglet om hjelp. Hun hadde også sagt at hun ikke hadde lov til å forlate bordellet. Å være soldat og innrømme åpenlyst å ha besøkt et bordell i tjeneste ville ikke falt i god jord så soldaten meldte dessverre ikke i fra før det var gått en god stund.

E-mail sjokket

amybradley

i 2005 får familien, som fortsatt er overbevist om at Amy lever et sted, et bilde på mail. Bildet som kan se ut til være av Amy, viser henne iført kun undertøyet. Bilen ble sent av et medlem av en organisasjon som leter etter potensielle sex-trafficking ofre på internettsider med voksent innhold. Selv med denne informasjonen var det ikke mulige å finne Amy.

Amy Bradley er fortsatt ikke funnet og familien lever i håpet hver dag om Amy på et tidspunkt skal komme til rette. Familien til Amy gir aldri opp å lete etter Amy, men selv med flere rapporteringer om reisende som mener å ha sett henne, har de likevel ikke kommet videre. Broren hennes, Brad, var den siste som snakket med henne før hun forsvant. Hans magre trøst var at han hadde gitt en Amy en klem og sagt han elsket henne før de gikk hver til sitt den skjebnesvangre kvelden på en ferie som skulle være en tur for familien før hverdager, jobb og skole skulle fylle livet.

FBI har utløst en dusør på hele 25000 dollar for informasjon som kan lede til en løsning av saken.

Vi håper Amy en dag kommer til rett og at familien på et tidspunkt endelig kan få fred.

 


Annonse


Anbefalt lesing

Verden er i stadig endring og vi leser daglig om mangel på alt fra korn til medisiner og da kan det være greit å vite hvordan du kan lage ditt eget antibiotikum. Antibiotika er et legemiddel som brukes til å kurere infeksjonssykdommer som er forårsaket av bakterier. Antibiotika fungerer ikke på virus og for å få bukt med virussykdommer...
blåbær hovedbilde
Vi er heldige som har tilgang til det meste av medisiner som gjør at de fleste av oss kan få god hjelp hvis vi oppsøker lege i tide. Det er mange som går på såkalt "blodfortynnende" medisiner som har god effekt av det og holder helsen i sjakk. Vi er også opplært til at frukt og grønnsaker er sunt,...
blodpropp hovedbilde
En blodpropp kan i mange tilfeller gjøre stor skade på kroppen og i verste fall føre til død. En blodpropp stopper opp blodgjennomstrømningen og vil hindre blodet i å strømme fritt til alle organer. Det finnes likevel håp om du kommer deg til behandling så raskt som mulig, og da er de viktig at du kjenner til hvilke tegn...
målebånd
Mange menn engster seg for om de er vellutstyrte nok når det kommer til hva kvinnene liker. Noen har et veldig urealistisk bilde av hvor stor penis bør være for at kvinnene skal sette pris på det han har å tilby. Det er gjort undersøkelser på undersøkelser, den ene sexologen etter den andre bedyrer at "det er ikke størrelsen...
døden hovebilde
Du har kanskje mistet noen som stod deg nær en gang i livet? Ofte så melder tanken seg om hva som skjer når vi dør. Mange tenker at det er ingenting etter vi er døde. Det er som en lang søvn, og det var det. Mens mange andre både håper og tror at det finnes et liv etter døden....
piller
Det hender vi alle får skikkelig hodepine etter en lang natt, eller smerter i når influensa sesongen slår inn. Da er det fristene å hive innpå med reseptfrie smertestillende medisiner, og gjerne en god blanding av flere varianter. Både Paracet og Ibux får du kjøpt reseptfritt på både apoteket og i butikken, men visste du at du helst ikke...
kjæreste hovebilde
Vi er vel mange rundt forbi som, en eller annen gang i livet, har sett på akkuratt Han som vi likte så godt. Sett på han i smug og smilt sjenert når han har sett din veg. Vært usikker på om han liker deg også, og lurt på hvordan du bør gå frem. Kanskje har dere truffet hverandre én...
gå hovedbilde
Du har sikkert hørt om det, at den beste bevegelsen du kan gjøre gjennom en dag er faktisk å gå, i et så godt tempo at du blir varm. Det spiller faktisk en rolle hvor mange skritt du går i løpet av en dag, ikke kun hvor mange minutter du bruker. Men vet du egentlig hvor mange skritt du...
womanizer hovedbilde
Sexlektøy er i vinden som aldri før, og særlig har de fått en oppsving i disse Korona tider. Et av de mest populære produktene er en såkalt "womanizer". Skal vi tro leverandørene vil de "myke trykkbølgene gi deg orgasmer du ikke trodde var mulig" Men hva er egentlig en womanizer og hvorfor bør vi alle ha en? Vi har...
Ibux 400mg 20tab
Det er enkelt å ty til reseptfrie smertestillende når hodeverken banker i topp etasjen, eller når feberen raser i kroppen. Men visste du at selv reseptfrie medisiner kan ha en hel del bivirkninger det kan være viktig å vite om? Det sies at hvis du leser listen over bivirkninger så kan du være garantert å få noen av dem,...

Annonse