Truecrime fan? Da bør du prøve disse Podcastene

- Annonse-

Podcast var noe mange ikke forstod seg på i starten. Masse prat, som på radio, men uten avbrekk med musikk. Dette har endret seg veldig de siste årene og nå brukes podcaster mer enn noengang. Det er noe godt og avslappende med å ha noe å høre på. Enten du driver med husarbeid eller om du bare skal ha 5 minutter i fred og ro. Truecrime har blitt over middels populært og det samme har podcasts. Vi har funnet 5 podcasts som har godt innhold av truecrime som det er verdt å bruke noen minutter på.

Jeg er en av dem som liker å bli skremt, og jeg kan bli like «redd» enten jeg hører en podcast eller ser en film. Det som ofte er avgjørende for om en podcast er god er at fortelleren har en «god» fortellerstemme og at historien er interresant ,og ikke minst må historien være utfyllende.

Hele historien

hele historen
Hele Historien

Podcasten «Hele Historien» som er produsert av NRK er nok ikke som en truecrime å regne, men vi føler likevel at den bør bli tatt med. Hele historien inneholder sterke historier fra norsk virkelighet, dokumentarer som absolutt gjør inntrykk.

Her vil vi på det sterkeste anbefale «Mordbrannen på Scandinavian Star «. Påsken 1990 legger danskebåten Scandinavian star fra kai i Oslo. Båten ankom aldri Danmark og alle  500 menneskene ombord overlever ikke jomfruferden med båten som skulle være en nykommer på ruten Oslo- Danmark. Midt på natten står båten i full fyr og vi får høre overlevende fortelle sin historie, samt at det blir gjort et dypdykk av alt tilgjengelig materiell.

Truecrimepodden

truecrimepodden
Truecrimepodden

Denne norske truecrime podden er én av de bedre. Den har skremmende godt innhold hvor alle mordene og ofrene er ekte. Hver episode er avsluttende og varer pluss/ minus en halvtime.

Truecrimepodden er lest av Pernille Radeid som mestrer å fange lytterne på en fengende måte som gjør at du vil høre mer. Det er gjort godt forarbeid til hver eneste sak, og er du genuint interessert i Truecrime bør du gi denne podden en real sjanse.

Serialpodcast

serial
Serialpodcast

«Serial» podcasten er på engelsk, men i dette tilfelle er dette ingen hindring. Serial forteller en hel historie i løpet av én sesong. Podden tar et dypdykk i hele historien fra a til å. Første sesong tar for seg en student ved navn Hae Min Lee som forsvant etter skolen en dag i 1999 i Baltimore i Maryland. Én måned senere blir hun funnet kvalt i en park. Hennes x-kjæreste ble dømt for mordet og fikk livstid i fengsel.

Sara Koenig, som kjører showet på Serial podden bruker enormt med både tid og resurser til å gå gjennom tusenvis av dokumenter. Hun lytter til politiets vitne avhør og vitneforklaringer i retten, og finner ut at historien er mer enn hva som har kommet frem for juryen og folket. Denne podden er ekstremt fengende og interessant og den har vunnet flere priser. Har du ikke fått med deg denne er det absolutt på tide at du tar frem ørepluggene og stenger verden ute.

Krimanalkrøniken

kriminalkrøniken
Kriminalkrøniken

Kriminalkrøniken er på Norsk og er basert på bokserien Nordisk Kriminalkrønike. Her finner du ekte kriminalhistorier som er fortalt med ordene til påtalemyndighetene i de nordiske landene. Hver episode er avsluttende og den aller første episoden starter med » en død mann i parken».

Politet måtte bruke det meste av sine ressurser før de fant ut av hva som var skjedd med mannen. Hadde han falt ned fra en veranda eller var mannen blitt drept. Her følger du etterforskningen og sakens gang klart og tydelig. Kriminalkrøniken er produsert av Radio Metro.

Weird Darkness

weird darkness
Weird Darkness

Weird Darkness er en prisvinnende podcast med stemme skuespiller Darren Marler i front, som har en artig og tydelig måte å formidle historiene på. Weird Darkness inneholder paranormale historier og true crime. Weird Darkness har et voldsomt reportuoar og de leverer én ny episode hver dag, så her kan du boltre deg i sanne, overnaturlige historier og truecrime i timesvis.

 

Nå behøver du ikke lengre kjede deg hvis du har sett ferdig alt av serier og filmer på streaming kanalene. I tillegg kan du ha skremmende selskap mens du tusler rundt i huset og gjør litt her og der. Tiden kommer til å rase avgårde mens nakkehårene reiser seg mer og mer for hver historie.

 

- Annonse-

Pesta Core- Dette trender nå

Det er ingen tvil om sosiale medier er med på å sette i gang trender, og denne trenden er intet unntak. Pesta Core regjerer...

Horoskop- Februar 2024

Da var vi i gang med en ny måned, februar 2024. Historien for 2024 har så vidt begynt, og ditt månedlige horoskop for februar...

True Crime- Vampyren i Sacramento

Av og til et virkeligheten mer brutal enn fantasien. True Crime saken om Richard Trenton Chase er kanskje verre enn den verste skrekkfilmen du...

Dette bør du vite om stjernetegnet Vannmann

Stjernetegn og horoskop er begge knyttet til astrologi, et system som studerer posisjonen til himmellegemene og deres påståtte påvirkning på menneskelig atferd og hendelser....

Inspirerende stilikoner gjennom tidene

Mote og stil endrer seg hele tiden. Vi henter gjerne inspirasjon fra trendsettere over hele verden, og skaper vår egens stil. Mange kjente personligheter...

Horoskop januar 2024

Nytt år, nye muligheter. Har du som mange andre kjent på at 2023 har bydd på en del utfordringer? Da kan du glede deg...