Blodtypedietten-Blodtype O

Blodtypedietten tar utganspunkt i blodtypen din. Vi har fire blodtyper, O, A, B, og AB og i følge blodtypedietten har mat du spiser ulik effekt på de forskjellige blodtypene. Dietten går ut på å spise mat som er tilpasset de individuelle blodtypene. Blodtypen du har kan nemlig være en nøkkelindikator for hvilken type mat som er best for din helse og ditt velvære. I tillegg til at blodtype O er den blodtypen som er ettertraktet som blodgiver blod blir den også ansett som den eldste blodtypen. Sørger du for å spise riktig i forhold til blodtypen din sies det at du vil få en bedre helse med bedre mage -og tarm funksjon.

For dem med blodtype O antas det at de har en fordøyelseskanal som ligner på de eldste forfedrene våre som var jegere og samlere. Derfor anbefales det at personer med blodtype O spiser et kosthold som inneholder mye proteiner og færre karbohydrater.

Høyt nivå av magesyre

Har du blodtype O er sannsynligheten stor for at du har et høyt nivå av magesyre. Magesyre og enzymer er effektive i å bryte ned proteiner, men kan ha vanskeligheter med å fordøye karbohydrater.

Det høye innholdet av magesyre gjør at du fort kan reagere på matvarer som både eddik og ketchup, samt jordbær og epler. Du er i teorien laget for å fordøye tyngre matvarer som blant annet kjøtt, og bør holde deg unna syrlige tilsetningsstoffer.

Tren regelmessig og tungt

I tillegg til å spise mat som passer til blodtypen din, anbefales det også at du trener regelmessig og engasjerer deg i fysisk aktivitet som er intens og variert. Løping, svømming og styrketrening er perfekte aktiviteter for deg med blodtype O.

Hvis vi tar utgangspunkt i hvordan våre forfedre levde så var de mye i aktivitet med blant annet jakt. De med blodtype O er derfor skapt for utholdenhet og styrke, og er seige i muskulaturen. Derfor er det viktig at du opprettholder den type aktivitet for best mulig fysisk og psykisk helse.

Dette bør blodtype O spise

Siden våre eldste forfedre var jegere og samlere bør kostholdet innholdet mye proteiner. Kort sagt skal du med blodtype O fokusere på å spise nyttig og grønn mat som vokser over jorden i tillegg til rent kjøtt.

En jeger trenger ikke å løpe etter hverken poteter, mais eller korn og vil ikke ha nytte av den type mat i kostholdet. Du skal helst spise lite karbohydrater og holde deg unna pasta, og poteter. Søtpotet derimot er en god erstatning.

Dette bør du ha i kostholdet ditt:

 • Magert kjøtt som biff, lam og kalkun
 • Fisk og skalldyr
 • Grønnsaker som spinat, brokkoli, rødbeter og søtpotet
 • Frukt som ananas, plommer, fiken, kirsebær og bær som bringebær og blåbær.
 • Nøtter og frø som valnøtter, gresskarfrø og mandel
 • Olivenolje og rapsolje
 • Grønn te og rødbetjuice

Dette bør du holde deg unna

For best mulig helse bør du du som har blodtype O begrense inntaket av ulike matvarer som kan være med å øke magesyreinnholdet og annet som du ikke har godt av. «Feil» matvarer fungerer som «gift» på kroppen og du kan ende opp med mageproblemer, smerter i kroppen, overvekt og lite energi.

Disse matvarene bør du ikke spise:

 • Hvete og glutenholdige matvarer som brød, pasta og kaker
 • Belgfrukter som bønner, erter og linser
 • Meieriprodukter som melk, ost og yoghurt
 • Mais og poteter
 • Appelsiner, meloner og jordbær
 • Nøtter som cashewnøtter og peanøtter
 • Rødt kjøtt som svinekjøtt og bacon
 • Alkohol og koffein

Drikk gjerne vann. Det er en naturlig tørsteslukker og gjør godt for kroppen.

Husk at blodtypediettten ikke er klinisk bevist å ha effekt på helsen, men det er ikke uten grunn at så mange sverger til den likevel. Det kan være en fordel å gi den et forsøk hvis du sliter med helsen.

Riktig mat fungerer som riktig drivstoff på en bil og når du spiser det kroppen kan nyttiggjøre seg av vil den også fungere optimalt. Med riktig mat vil humøret føles bedre, smerter blir borte og energinivået stiger.

Lykke til!

 

 

Womanizer- En revolusjon for alle kvinner

Intimitet og seksualitet er viktig å både utforske og nyte, og det er noe womanizer virkelig har satt i høysetet. Womanizer er et revolusjonerende...

Horoskop for Juni 2023

Da har vi entret juni måned og igjen står stjernetegnene i fokus. Hva har du i vente denne måneden og hva bør du gjøre?...

Blodtype A? Da er dette det beste kostholdet for deg

Blodtypedietten er en populær diett som hevder at blodtypen din påvirker hvordan kroppen din fordøyer mat og reagerer på ulike typer matvarer. Ifølge denne...

True Crime- Jenta i kisten

I 1977 ble 20-årige Stan kidnappet når hun stod i veikanten og haiket. Colleen Stan ble holdt fanget og torturert i syv lange år....

Dette bør du vite om overgangsalderen

Overgangsalderen er en naturlig fase i livet til kvinner, men det snakkes dessverre ikke nok om. Overgangsalderen er en tid hvor menstruasjonen stopper opp,...

Sliter du i varmen? Da bør du sjekke ut disse

Er du en av dem som sliter ekstra i varmen, eller er du kanskje på et stadiet i livet hvor hetetoktene kommer kastende på...