Derfor bør du bruke sminke med solfaktor

- Annonse-

Det er viktig å beskytte huden mot skadelige UV-stråler fra solen for å redusere risikoen for solbrenthet, aldring av huden og økt risiko for hudkreft. Sminke med solfaktor kan hjelpe til med å beskytte huden mot disse skadelige strålene og redusere risikoen for hudskader. Vi er alle litt preget av tidsklemma og da passet det perfekt med sminke med solfaktor, da trenger du kun å smøre deg inn som du vanligvis gjør og du er beskyttet mot solens skadelige stråler.

Sminke med solfaktor er faktisk ansett som fullgod beskyttelse mot solen. Husk at solen kan skade huden huden også når det er overskyet ute så prøv å legge på make up med solfaktor som en del av din daglige hudpleie rutine. En perfekt avslutning er en settingspray med solfaktor.

Her finner du all sminke med solfaktor.

Sminke med solfaktor

Sminke med solfaktor kan være et godt alternativ for deg som ønsker å beskytte huden din mot solens skadelige stråler. Slike produkter inneholder vanligvis en lav solfaktor på mellom 15 og 30. SOlfaktor er tilgjengelig i alt fra foundation og pudder til BB krem og leppepomade. Bruk gjerne en dagkrem med solfaktor 30 så har du alltid et lag med beskyttelse på huden.

Det finnes også sminkeprodukter med høyere solfaktor. Det kan være lurt å være oppmerksom på at de ikke nødvendigvis gir like mye beskyttelse som en vanlig solkrem med samme solfaktor. Dette skyldes at du ofte bruker mindre sminke enn du ville brukt solkrem. Dermed vil du ikke oppnå samme mengde solbeskyttelse.

Når du velger sminke med solfaktor kan det være lurt å velge produkter som passer til hudtypen din og som gir ønsket dekkevne. Det kan også være lurt å sjekke om produktet er vannfast, spesielt dersom du skal bruke det under aktiviteter som trening eller bading.

Her kan du se nærmere på sminke med solfaktor. 

Fordeler med sminke med solfaktor

En av fordelene med sminke med solfaktor er at den gir beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler. UVA-strålene kan forårsake aldring av huden, mens UVB-strålene er ansvarlige for solbrenthet.

En solfaktor beskytter primært mot UVB-stråler, men dersom den har bredspektret beskyttelse vil den også beskytte mot UVA-strålene.

Bruk solkrem i tillegg

Selv om du bruker sminke med solfaktor bør du sørge for optimal beskyttelse de timene på dagen hvor solen er som sterkest. Unngå gjerne solen i de mest intense timene på dagen, bruk beskyttende klær og solbriller. Bruk også solkrem i ansiktet med høy faktor hvis du skal oppholde deg lenge i solen. Husk også å påføre solkrem jevnlig gjennom dagen, spesielt hvis du svetter mye og bader.

Sminke med solfaktor er praktisk fordi den gir en enkel og praktisk måte å sørge for beskyttelse mot solen. De fleste av oss bruker sminke på daglig basis og ved å velge produkter med solbeskyttelse vil du effektivt beskytte huden hver dag.

Sterk sol

Husk at solen er spesielt sterk også i påsken. Når du setter deg til i hytteveggen bør du passe på å beskytte huden, det samme gjelder når du skal ut å stå på ski. Bruk gjerne solkrem i tillegg til sminken, så er du sikret optimal beskyttelse.

Sminke med solkrem gir huden din god dagelig beskyttelse og er virkelig verdt å bruke. Huden eldes i solen og med gode hudpleierutiner kan du hindre rynker og fine linjer i komme tidligere enn nødvendig. Huden vår kan også bli ekstra utsatt for både hudkreft og aldrende hud i voksen alder hvis det slurves med hudpleierutinene i ung alder.

Vil du se nærmere på sminke med solfaktor så finner du det her.

Lykke til og kos deg i solen!

Denne artikkelen inneholder sponsende lenker fra Blush.no

- Annonse-

Pesta Core- Dette trender nå

Det er ingen tvil om sosiale medier er med på å sette i gang trender, og denne trenden er intet unntak. Pesta Core regjerer...

Horoskop- Februar 2024

Da var vi i gang med en ny måned, februar 2024. Historien for 2024 har så vidt begynt, og ditt månedlige horoskop for februar...

True Crime- Vampyren i Sacramento

Av og til et virkeligheten mer brutal enn fantasien. True Crime saken om Richard Trenton Chase er kanskje verre enn den verste skrekkfilmen du...

Dette bør du vite om stjernetegnet Vannmann

Stjernetegn og horoskop er begge knyttet til astrologi, et system som studerer posisjonen til himmellegemene og deres påståtte påvirkning på menneskelig atferd og hendelser....

Inspirerende stilikoner gjennom tidene

Mote og stil endrer seg hele tiden. Vi henter gjerne inspirasjon fra trendsettere over hele verden, og skaper vår egens stil. Mange kjente personligheter...

Horoskop januar 2024

Nytt år, nye muligheter. Har du som mange andre kjent på at 2023 har bydd på en del utfordringer? Da kan du glede deg...