Få penere og yngre hud med Retinol

Få penere og yngre hud med Retinol

Retinol er en type A-vitamin som finnes i matvarer som blant annet lever, gulrøtter og brokkoli. Retinol brukes også som en aktiv ingrediens i hudpleieprodukter, spesielt i anti-aging produkter og produkter for behandling av hudproblemer som akne og hyperpigmentering. Retinol fungerer som en kraftig antioksidant og bidrar til å beskytte huden mot skader forårsaket av frie radikaler. Det hjelper også til med å øke cellefornyelsen og kollagenproduksjonen i huden, som kan bidra til å redusere synlige aldringstegn som fine linjer, rynker og ujevn hudtone.

Retinol kan også hjelpe til med å redusere akne ved å regulere talgproduksjonen i huden og hindre porene fra å bli tilstoppet. Bruk av retinol kan også bidra til å redusere hyperpigmentering ved å hemme produksjonen av melanin i huden. Det er noen hensyn du bør ta når du starter med retinol og vi har tatt en kikk på dem.

Slik får du best effekt av retinol

Retinol er en kraftig ingrediens og det er viktig å bruke den riktig for å unngå irritasjon og tørrhet i huden. Her er noen tips for hvordan du bør bruke retinol slik at du får best effekt. Det kan være greit å være klar over at huden kan reagere litt i starten, men dette går seg som regel til etter hvert som du bruker retinol jevnlig.

I tillegg til rene serum med konsentrert innhold av retinol finnes det også flere ulike nattkremer med retinol som du kan har god effekt av.

Start forsiktig

Det er viktig å merke seg at retinol kan være irriterende for noen hudtyper, spesielt hvis den brukes i høye konsentrasjoner, eller for ofte. Følg bruksanvisningen nøye og start med en lav konsentrasjon retinol og øk bruken gradvis. Du kan også starte med å bruke rensevann til huden som er tilsatt retinol. Det kan være en god og forsiktig start.

Retinol kommer i flere styrker og har du aldri har brukt det før bør du begynne med en lav konsentrasjon, gjerne 0,1 prosent. Bruk retinol kun én eller to ganger i uken i begynnelsen. Deretter kan du gradvis øke bruken til annenhver kveld eller hver kveld hvis huden din tolererer det.

Rens huden

Rens huden din grundig før du påfører retinol for å fjerne smuss og olje som kan forhindre at produktet trenger inn i huden.

Påfør på tørr hud

Påfør retinol på tørr hud. Vent noen minutter etter at du har renset huden. Dette hjelper produktet til å trenge bedre inn i huden.

Unngå øye området

Huden rundt øynene er svært sensitivt så unngå å påføre retinol på øyelokkene og rundt øynene. Det finnes eget serum med retinol som er beregnet på området rundt øynene.

Bruk solbeskyttelse

Retinol kan gjøre huden mer følsom for sollys så det er viktig å bruke solbeskyttelse om dagen. Velg en solkrem med bredspektret beskyttelse og en SPF på minst 30. Bruk gjerne sminke som også inneholder solfaktor.

Unngå andre sterke ingredienser

Unngå å bruke andre sterke ingredienser som glykolsyre eller benzoylperoksid samtidig med retinol, da dette kan føre til irritasjon og tørrhet i huden.

Vær tålmodig

Det kan ta noen uker, eller måneder, før du ser resultater av å bruke retinol. Vær tålmodig og gi det tid. Fortsett å bruke produktet jevnlig, med mindre du opplever irritasjon eller andre negative reaksjoner.

Lykke til!

 

Womanizer- En revolusjon for alle kvinner

Intimitet og seksualitet er viktig å både utforske og nyte, og det er noe womanizer virkelig har satt i høysetet. Womanizer er et revolusjonerende...

Horoskop for Juni 2023

Da har vi entret juni måned og igjen står stjernetegnene i fokus. Hva har du i vente denne måneden og hva bør du gjøre?...

Blodtype A? Da er dette det beste kostholdet for deg

Blodtypedietten er en populær diett som hevder at blodtypen din påvirker hvordan kroppen din fordøyer mat og reagerer på ulike typer matvarer. Ifølge denne...

True Crime- Jenta i kisten

I 1977 ble 20-årige Stan kidnappet når hun stod i veikanten og haiket. Colleen Stan ble holdt fanget og torturert i syv lange år....

Dette bør du vite om overgangsalderen

Overgangsalderen er en naturlig fase i livet til kvinner, men det snakkes dessverre ikke nok om. Overgangsalderen er en tid hvor menstruasjonen stopper opp,...

Sliter du i varmen? Da bør du sjekke ut disse

Er du en av dem som sliter ekstra i varmen, eller er du kanskje på et stadiet i livet hvor hetetoktene kommer kastende på...