Dette bør du tenke på for den perfekte jobb garderoben

- Annonse-

Det er mange måter å fremstå selvsikker og profesjonell på, og hvordan du kler deg er en av dem. Hvordan du kler deg handler ikke bare om å se bra ut, men også om å utstråle selvtillit. I tillegg handler det også om å kle seg riktig til ulike anledninger. Hvordan man kler seg har faktisk en hel del å si for hvordan man blir oppfattet. Skal du i et viktig møte så passer det seg ikke å stille opp i en hullete joggebukse og skitne joggesko. Det vil fort ta fokuset vekk fra det du vil formidle, og du kan risikere og rett og slett ikke bli tatt seriøst. Bygg den perfekte jobb garderoben med enkle grep.

Kle deg etter anledningen og de du skal møte. Du vil garantert kle deg annerledes når du skal ut med jentene enn når du skal i et møte på jobben. Å kle seg etter anledningen betyr ikke at du må ha siste mote eller en garderobe som tømmer lommeboken. Skap deg en garderobe som du kan mikse og matche og sørg for at du kan «dress too impress».

Velg antrekk etter anledning

Før du velger antrekk, er det viktig at du forstår anledningen du kler deg for. Skal du på et jobbintervju, en konferanse eller et forretningsmøte? Skal du ut med venner, på middag med kjæresten eller skal du hjem til svigerforeldrene for første gang? Ulike anledninger krever ulikt antrekk. Selv om ulike anledninger krever ulike antrekk er det fult mulig å skape den perfekte garderoben som passer både til jobb og festlige anledninger.

Velg kvalitet

Det er bedre å ha noen få, velvalgte kvalitetsplagg i garderoben enn masse klær av lav kvalitet. Investering i tidløse og plagg av god kvalitet som varer lenger. Sett sammen en basis garderobe hvor du har flere plagg som passer sammen, hvor alt du trenger å gjøre er å bytte ut tilbehøret etter hvilken anledning du kler deg til.

Ha fokus på farger

Farger har en betydelig innvirkning på hvordan du blir oppfattet. Mørke farger som svart, marineblå og grå sender vanligvis et sterkt inntrykk av autoritet og profesjonalitet og passer godt i en jobb sammenheng. Hvitt passer spesielt godt på sommeren og gir alltid en følelse av sunnhet og ser ekstra flott ut på solbrun hud.

Rødt er en sprek farge og krever litt selvtillit å bære. Tar du sjansen kan du komme godt ut av det med en rød kjole til forretningsmiddagen. Du kan fint bruke sterke farger hvis det passer til anledningen eller bransjen du jobber i.

Velg riktig passform

Uansett prisen eller merket på klærne dine, er god passform avgjørende. Klær som sitter pent gir et velstelt utseende og vil gi et bedre inntrykk enn tøy som er enten for stort eller for smått. Klær som er for trange kan fort se vulgært ut og antrekk som er for stort kan se sluskete ut.

Velg tidløse og klassiske plagg

Å velge tidløse plagg som en hvit skjorte, blazer, blyantskjørt og dressbukser er allsidige og kan brukes i mange forskjellige sammenhenger. I tillegg er tidløse plagg bra for både lommeboken og miljøet.

Det er ikke mange plaggene du trenger, men sørg for at du har litt å bytte på med. Tidløse klassikere vil også garantert sørge for en sofistikert og tidløs fremtoning, og passer perfekt i jobb garderoben.

Sko, veske og tilbehør

Fine sko og tilbehør er som prikken over i-en. Velg komfortable sko av god kvalitet, helst med en moderat hælhøyde. Tilbehør som en klokke, et pent belte og en lekker veske kan være med på å gi antrekket ditt et sofistikert preg.

Personlig stil

Selv om det kan være fristende å kle seg i trendy eller i vågale antrekk, bør du unngå å overeksponere deg selv hvis du ønsker å fremstå profesjonell. Hold gjerne antrekket klassisk og la personligheten din være det som blir ekstra synlig.

Selv om det er viktig å kle seg profesjonelt, betyr det ikke at du må ofre din personlige stil. Legg til et personlig preg gjennom farger, tilbehør og andre detaljer. Alt handler om hvordan du setter sammen antrekkene,

Sørg også for at tøyet ditt er rent og velstelt. Stryk klærne dine om nødvendig og fjern nupper på gensere og jakker. Husk også at både hår og sko har en hel del å si for hvordan du fremstår. Skoene bør være pene, uten synlige merker og håret ditt bør være velstelt.

Lykke til med å skape den perfekte garderoben som passer til alle anledninger.

- Annonse-

Pesta Core- Dette trender nå

Det er ingen tvil om sosiale medier er med på å sette i gang trender, og denne trenden er intet unntak. Pesta Core regjerer...

Horoskop- Februar 2024

Da var vi i gang med en ny måned, februar 2024. Historien for 2024 har så vidt begynt, og ditt månedlige horoskop for februar...

True Crime- Vampyren i Sacramento

Av og til et virkeligheten mer brutal enn fantasien. True Crime saken om Richard Trenton Chase er kanskje verre enn den verste skrekkfilmen du...

Dette bør du vite om stjernetegnet Vannmann

Stjernetegn og horoskop er begge knyttet til astrologi, et system som studerer posisjonen til himmellegemene og deres påståtte påvirkning på menneskelig atferd og hendelser....

Inspirerende stilikoner gjennom tidene

Mote og stil endrer seg hele tiden. Vi henter gjerne inspirasjon fra trendsettere over hele verden, og skaper vår egens stil. Mange kjente personligheter...

Horoskop januar 2024

Nytt år, nye muligheter. Har du som mange andre kjent på at 2023 har bydd på en del utfordringer? Da kan du glede deg...