Grøssermaraton? Her finner du tidenes thrillere

- Annonse-

Vi er mange som setter pris på en skikkelig god grøsser i blant, og det er mange gode thrillere å velge mellom dere ute. Vi har funnet frem 8 klassikere som du bør ha sett, og hvis ikke, bør du se dem nå. Selv om du kanskje er lettskremt er det noe eget med å se en skikkelig god thriller. Du kan kjenne redselen starte i bena og strekke seg helt opp til hodet og du sitter som fjetret til skjermen.

De beste thrillerne er gjerne de eldre klassikerne og har du ikke sett dem kommer du garantert til å like dem. Gjør deg klar for en filmkveld fylt med spenning og grøss. Husk å invitere noen hjem til deg på filmkveld. Det kan være ekstra skummelt å være alene når du setter i gang med et grøsser maraton.

The Silence of the Lambs (1991)

The Silence of the Lambs» (1991) er en amerikansk thriller regissert av Jonathan Demme og er basert på romanen med samme navn av Thomas Harris. Filmen følger FBI-agenten Clarice Starling som er spilt av Jodie Foster. Hun blir bedt om å intervjue den beryktede kannibalen og seriemorderen Dr. Hannibal Lecter som er spilt av Anthony Hopkins. Hun trenger hans hjelpe til å fange en annen seriemorder, Buffalo Bill.

I løpet av intervjuene utvikler Starling og Lecter en underlig relasjon samtidig som Buffalo Bill fortsetter å drepe. Filmen utforsker temaer som psykologisk manipulasjon, makt og forholdet mellom ofre og overgripere.

«The Silence of the Lambs» var en kritisk og kommersiell suksess og vant fem Academy Awards, inkludert beste film, beste regi, beste mannlige hovedrolle for Anthony Hopkins, beste kvinnelige hovedrolle for Jodie Foster og for beste tilpassede manus.

The Shining (1980)

«The Shining» (1980) er en amerikansk skrekkfilm og thriller regissert av Stanley Kubrick, basert på romanen med samme navn av Stephen King. Filmen følger Jack Torrance, spilt av Jack Nicholson. Han er en forfatter og tidligere lærer som tar en stilling som vaktmester på et isolert hotell i fjellene i Colorado med sin kone Wendy og deres sønn Danny.

Mens familien bor på hotellet gjennom vinteren begynner Jack å miste forstanden og blir gradvis mer voldelig. Han blir hjemsøkt av både spøkelser på hotellet og hans eget mørke sinn. Filmen utforsker temaer som isolasjon, familieforhold, psykisk sykdom og overnaturlige krefter.

«The Shining» har blitt ansett som en av de beste skrekkfilmene noensinne laget og har inspirert en rekke etterfølgere og lignende filmer. Kubricks regi og Nicholsons prestasjon har blitt spesielt berømmet. Filmen har også blitt studert og analysert for dens symbolikk og temaer og har fortsatt å påvirke populærkulturen i over 40 år etter sin opprinnelige utgivelse.

Psycho (1960)

«Psycho» (1960) er en amerikansk thriller regissert av Alfred Hitchcock. Filmen følger den unge kvinnen Marion Crane, spilt av Janet Leigh. Hun stjeler penger fra sin arbeidsgiver og rømmer i håp om å starte et nytt liv med kjæresten sin. Hun ender opp på et isolert motell som drives av Norman Bates, spilt av Anthony Perkins. En tilsynelatende uskyldig ung mann som bor sammen med sin dominerende mor.

Mens Marion forsøker å skjule seg, begynner Norman å vise tegn på en farlig, psykotisk oppførsel. Det blir gradvis avslørt hva som virkelig skjer på motellrommet og det er ikke så rent lite skremmende. Filmen utforsker temaer som isolasjon, psykisk sykdom og seksualitet, og er kjent for sin overraskende vending og grusomme voldelige handlinger.

«Psycho» ble en stor suksess og har blitt ansett som en av Hitchcocks beste filmer. Filmen  er kjent for sin ikoniske dusj scene og skuespillerprestasjonene til Leigh og Perkins. «Psycho» har også blitt studert og analysert for sin visuelle stil og sin betydning for utviklingen av skrekkfilm sjangeren.

Alien (1979)

Alien» (1979) er en amerikansk science fiction thriller regissert av Ridley Scott. Filmen følger mannskapet på romskipet Nostromo. Det blir oppsøkt av en parasittisk utenomjordisk skapning som avler inne i en av mannskapet. Skapningen, kjent som en «Xenomorph», utvikler seg til å være en dødelig trussel mot resten av mannskapet. De må gjøre alt de kan for  å overleve og finne en måte å drepe den på.

Filmen har en mørk og klaustrofobisk atmosfære og utforsker temaer som isolasjon, overlevelse og fremmedfrykt. Den er også kjent for sin ikoniske skapning, designet av kunstneren H.R. Giger.

«Alien» ble en stor suksess og har blitt ansett som en av de mest innflytelsesrike skrekk- og science fiction filmene noensinne laget.

Jaws (1975)

Jaws» (1975) er en amerikansk thriller regissert av Steven Spielberg. Filmen følger politimannen Martin Brody som blir satt til å løse mysteriet om en rekke dødsfall som har skjedd i en kystby i New England. Det blir snart klart at en stor hvithai er skyldig. Brody og hans team må prøve å stoppe haien før den angriper igjen.

«Jaws» er kjent for sin intense spenning og skremmende musikk av John Williams. Filmen var en stor suksess og ble den høyest innbringende filmen noensinne på det tidspunktet den ble utgitt. Filmen har også hatt en betydelig innflytelse på populærkulturen og er kjent for å ha definert skrekkfilmen som en sjanger på 70-tallet.

«Jaws» har blitt studert og analysert for sin visuelle stil og sine tematiske elementer, inkludert fremstillinger av naturen og menneskets forhold til den.

The Exorcist (1973)

The Exorcist» (1973) er en amerikansk skrekkfilm regissert av William Friedkin. Filmen følger historien om en 12 år gammel jente ved navn Regan som spilles av Linda Blair. Hun blir besatt av en demon, og hennes mor søker hjelp fra en katolsk prest for å utføre en eksorsisme.

Filmen er kjent for sin intense og skremmende fremstilling av demonisk besettelse og for sin realistiske gjengivelse av eksorsisme prosessen. «The Exorcist» var en stor suksess i sin tid og har siden da blitt ansett som en av de beste skrekkfilmene noensinne laget.

Filmen er også kjent for sine prestasjoner av skuespillerne, spesielt Linda Blair, som ble nominert til en Oscar for sin rolle som Regan. Filmen har også blitt studert og analysert for sine tematiske elementer som fremstillinger av tro, eksistensialisme og det onde.

Us (2019)

«Us» er en amerikansk skrekkfilm fra 2019, regissert av Jordan Peele. Filmen handler om en familie på fire som reiser til en hytte ved stranden for å tilbringe tid sammen. Her blir de fort konfrontert med en grusom og skremmende utfordring når de oppdager en annen familie, som ligner på dem, stå utenfor huset deres.

Filmen er kjent for sin intense skrekk og spenning, og ble godt mottatt av både kritikere og publikum. «Us» blir ansett som en av de beste skrekkfilmene som kom ut i 2019 og har blitt hyllet for sin originalitet og komplekse tematikk.

I tillegg til sin intense skrekk er «Us» også kjent for sin tolkning av samfunnsproblemer, inkludert temaer som rasisme, klassisme og menneskelig undertrykkelse. Filmen utforsker disse temaene gjennom sin unike fortelling og symbolikk.

The Amtyville Horror

The Amityville Horror» fra 2005 er en amerikansk thriller basert på en sann historie. Filmen handler om en familie som flytter inn i et hus i Amityville, New York, hvor en grusom massakre har funnet sted. Så snart de flytter inn begynner de å oppleve uforklarlige og skremmende hendelser som tilsynelatende har sammenheng med husets mørke fortid.

Filmen er en nyinnspilling av den originale filmen fra 1979 og er kjent for sin intense skrekk og spenning. Den utforsker temaer som besettelse, overnaturlige krefter og de mørke sidene ved menneskelig natur.

«The Amityville Horror» fra 2005 er også kjent for sin gode skuespillerprestasjoner, spesielt fra hovedrolleinnehaverne Ryan Reynolds og Melissa George. Reynolds spiller en far som gradvis blir mer og mer besatt av husets mørke krefter. Konen prøver desperat å beskytte sine barn og finne en måte å komme seg ut av huset på.

Selv om filmen har blitt kritisert for å ikke være like skummel som originalen fra 1979, har den likevel blitt en populær og kult klassiker innen skrekkfilmer. Den er et godt eksempel på en skrekkfilm som utforsker mørke temaer og tvinger publikum til å utforske det ukjente og det uhyggelige.

Selv om spesialeffektene ikke var de samme for over 40 år siden klarte de likevel å skape noen klassiske grøssere som vi gjerne ser igjen.

Lykke til og kos deg!

- Annonse-

Pesta Core- Dette trender nå

Det er ingen tvil om sosiale medier er med på å sette i gang trender, og denne trenden er intet unntak. Pesta Core regjerer...

Horoskop- Februar 2024

Da var vi i gang med en ny måned, februar 2024. Historien for 2024 har så vidt begynt, og ditt månedlige horoskop for februar...

True Crime- Vampyren i Sacramento

Av og til et virkeligheten mer brutal enn fantasien. True Crime saken om Richard Trenton Chase er kanskje verre enn den verste skrekkfilmen du...

Dette bør du vite om stjernetegnet Vannmann

Stjernetegn og horoskop er begge knyttet til astrologi, et system som studerer posisjonen til himmellegemene og deres påståtte påvirkning på menneskelig atferd og hendelser....

Inspirerende stilikoner gjennom tidene

Mote og stil endrer seg hele tiden. Vi henter gjerne inspirasjon fra trendsettere over hele verden, og skaper vår egens stil. Mange kjente personligheter...

Horoskop januar 2024

Nytt år, nye muligheter. Har du som mange andre kjent på at 2023 har bydd på en del utfordringer? Da kan du glede deg...