Ted Bundy- USAs mest beryktede seriemorder

- Annonse-

True Crime- Ted Bundy

En av de mest beryktede True Crime sakene i moderne tid er saken om seriemorderen Ted Bundy, som myrdet minst 30 kvinner i løpet av 1970-årene. Han ble født i Burlington, Vermont i 1946, og ble senere utdannet ved University of Washington.

Bundy var en veltalende og karismatisk person og brukte sitt utseende og sjarm for å manipulere og tiltrekke seg unge kvinner. Han angrep vanligvis kvinner mens de var alene. Deretter drepte han dem ved å kvele dem, eller slå dem i hodet, med en hard gjenstand.

Ted Bundy har opparbeidet seg et rykte som en av de mest beryktede seriemorderne i moderne tid. Han var aktiv i USA på 1970-tallet, og ble til slutt dømt for å ha drept minst 30 kvinner.

Sjarmerende og karismatisk

Bundy var en attraktiv og karismatisk mann som ofte brukte sitt utseende og sjarm for å tiltrekke seg unge kvinner. Han lot som han var skadet, eller trengte hjelp, for å få offeret til å komme nær ham. Når ofrene nærmet seg overmannet han og angrep dem. Ted Bundy torturerte ofrene sine på det værste. Det var noen få som unnslapp klørne hans og de hadde grusomme hendelser å fortelle om.

Bundy var en mester i å manipulere både rettssystemet og mediene. Han klarte å skape en mystikk og interesse rundt saken sin som fortsatt eksisterer i dag. Han brukte også sin tid i fengsel til å studere jus, og forsøkte å representere seg selv i flere av sine egne rettssaker.

Flere arrestasjoner

Bundy begynte sin kriminelle karriere på midten av 1970-tallet. Han fortsatte å drepe kvinner i flere stater i løpet av de neste årene. Han unnlot å la seg fange i lang tid ved å flytte seg fra sted til sted.

Tabben som kostet han friheten

Bundy ble arrestert flere ganger for mindre forbrytelser, men klarte alltid å unngå de store straffene. Hans første kjente drap var på en kvinne ved navn Karen Sparks i 1974. Han fortsatte uforstyrret å drepe kvinner i flere stater. Helt til han gjorde en tappe og mistet et offer. Bundy ble arrestert for kidnapping og drap på en 12 år gammel jente i 1975, endelig ble han identifisert og siktet for sine andre forbrytelser.

Rømlingen

Ted Bundy klare ved flere anledninger å rømme etter arrestasjonen. Med sin sjarm fikk han muligheten til å tilbringe tid alene i rettstbyggningen. En dag så han sitt snitt til å rett og slett hoppe ut av vinduene og ta beina fatt. Han ble raskt hentet inn igjen, men det stoppet ikke Bundy fra å prøve seg igjen.

I 1977 satt Bundy fengslet og han oppdaget et lite hull i taket på fengselscellen sin. Han slanket av seg 13 kilo, og lille julaften redde han opp sengen sin slik at det så ut som om han sov. I virkeligheten tok han seg ut gjennom hullet i taket, og det tok faktisk hele to måneder før politiet fant han igjen. Mens han var på frifot drepte han to kvinnet på et college, i tillegg til å brutalt mishandle flere andre kvinner.

Det avgjørende beviset

Bundy sjarmerte seg gjennom den ene rettssaken etter den andre, og det kunne se ut til at han kunne vinne et par ganger. Det som var Bundys besettelse ble også det fellende beviset. Ted Bundy gjorde en mengde med grusomme og makabre handlinger mot ofrene sine, og et av dem var å bite dem.

Nesten alle ofrene hadde bitemerker, ofte på hele kroppen. Det var tennene og bitemerkene som til slutt sendte Bundy i fengsel og videre til den elektriske stolen.

Med døden til følge

Bundy ble dømt til døden for sine forbrytelser i flere stater. Han gjorde flere mislykkede forsøk på å appellere dommene.

Ted Bundy ble til slutt henrettet i Florida i 1989, etter å ha tilbrakt mer enn et tiår i fengsel. Hans sak har blitt til flere bøker, filmer og dokumentarer. Bundys metoder og motivasjon for å begå disse grusomme handlingene er fortsatt et emne for debatt og interesse i dag.

Bundy giftet seg og fikk en datter ved navn Rose. Dette var før han var mistenkt som seriemorder. Etter fire år innrømmet han drapene ovenfor sin kone og hun tok ut skilsmisse. Barnet, Rose, skiftet navn når hun ble voksen og har i hele sitt liv holdt seg unna pressen og publisiteten.

Du vet aldri hvem du kan stole på. Selv den mest sjarmerende kan skjule grusomme hemmeligheter.

 

- Annonse-

Disse ormene og slangene finnes i Norge

Norge har en begrenset, men interessant fauna når det gjelder krypdyr. Selv om vi ikke har et stort antall arter, er de som finnes,...

Optimalt kosthold og trening for god helse: En vitenskapelig tilnærming

Et sunt kosthold er grunnlaget for god helse og velvære. Det bidrar til å forebygge kroniske sykdommer, forbedrer mental helse, og støtter optimal kroppsfunksjon....

Hva er viktig for menn når det kommer til sex?

Seksualitet er en kompleks og individuell del av menneskelivet, og det som er viktig for menn i seksuelle forhold kan variere betydelig fra person...

Hvor farlig er det å bli bitt av en hoggorm?

Hoggormen (Vipera berus) er Norges eneste giftige slange og er relativt vanlig i store deler av landet. Selv om de fleste bitt fra hoggorm...

MontessoriKidz: Fremmer barnas utvikling med innovative og trygge produkter

MontessoriKidz er et ledende merke innen pedagogiske leker og møbler som fremmer barnas utvikling gjennom lek og aktivitet. Inspirert av Montessori-prinsippene, fokuserer produktene deres...

Pesta Core- Dette trender nå

Det er ingen tvil om sosiale medier er med på å sette i gang trender, og denne trenden er intet unntak. Pesta Core regjerer...