True Crime- Jenta i kisten

- Annonse-

I 1977 ble 20-årige Stan kidnappet når hun stod i veikanten og haiket. Colleen Stan ble holdt fanget og torturert i syv lange år. På det værste ble hun innelåst i en eske, kiste, i 23 timer av gangen. Hun fikk komme ut av kisten i blant for å vaske og gjøre rent, i tillegg til å se etter kidnapperens egne barn. Hun fikk også lov til å ta en løpetur i blant og besøke familien sin.

Selv om hun fikk lov til å besøke familien var hun så indoktrinert og hjernevasket at hun ikke torde annet enn å reise tilbake til kidnapperen. Hun hadde blitt fortalt igjen og igjen at en grusom organisasjon ville drepe både henne og familien hennes hvis hun forsøkte å stikke av, eller fortelle hvordan hun hadde det.

Piken i kisten

Med unntak av én time i døgnet var Stan innelåst i en kiste uten mulighet for å komme seg ut.

Det var ikke før i august 1984 at Stand endelig tok sjansen på å rømme. Hun torde ikke å gå til myndighetene med det første, men når hun endelig tok steget videre sjokkerte historien hennes en hel verden.

Stan var blitt 28 år når hun løsrev seg fra grepet til kidnapperen. Det er vanskelig å forstå hvordan hun kunne velge å bli så mange år hos en kidnapper som låste henne inne og torturerte henne.

Begynnelsen

19. mai 1977 haiket 20 åringen Colleen Stan fra hjemmet sitt i Eugene, Oregon. Hun skulle i bursdag til en venninne. Hun anså seg selv som en haiker med erfaring og hadde faktisk latt to biler passere uten at hun ville sitte på, før Cameron Hooker og konen hans kjørte til side for å tilby Colleen skyss.

Colleen hadde ingen betenkeligheter med å gå inn i den blå vanen fordi i bilen satt både kone og barn. Sannsynligheten for at dette var uærlige mennesker anså hun som forsvinnende liten.

Dessverre så ga dette en falsk følelse av trygghet og i løpet av 30 minutter hadde Hooker plassert en kniv mot strupen på Colleen og kidnappingen var et faktum.

En skjebne værre en døden

Colleen har uttalt at hun trodde hun skulle dø. Men det som ventet på henne var kanskje verre enn døden, flere år med tortur og mishandling. Selv om paret kun var noen få år eldre en Colleen klarte de å ta henne med hjem til seg i Red Bluff i California.

Gjennom de første månedene i fangenskap tilbragte Colleen 23 av døgnets 24 timer innelåst i en kiste. Hun fikk kun komme ut for å spise, og når hun skulle bli voldtatt og torturert. Stan hadde et ønske om at Colleen skulle opptre som karakteren i filmen French Erotic Novel Story of O, hvor en kvinne blir en sex slave helt frivillig. Når hun ikke ble torturert og voldtatt ble hun «oppbevart» i en kiste ved siden av parets vannseng på soverommet.

The company

I januar 1978 ble Colleen tvunget til å skrive under på en kontrakt hvor hun sa seg villig til å være en livslang slave. På denne tiden hadde Stan begynt å indoktrinere Colleen ved å sakke om en oppdiktet organisasjon, The Company. Han påstod at organisasjonen ville drepe både henne og familien hennes om hun ikke gjorde som hun ble bedt om.

En noe bedre tilværelse

De neste årene fikk Colleen mer og mer frihet. Siden hun var så redd og manipulert torde hun ikke annet enn å bli i den grusomme situasjonen hun var satt i.

Hun fikk lov til å hjelpe til rundt i huset, jobbe ute i hagen og ta vare på parets to barn. Hun fikk også lov til å ta seg en joggetur i området. Men hver natt måtte hun tilbake i kisten og tilbringe natten der.

Besøket hos familien

En dag i 1981 tok Cameron med seg Colleen for å besøke familien hennes og lot henne faktisk være der over natten. Colleen torde ikke å fortelle noe om hvordan hun hadde det, i frykt for at «organisasjonen» skulle drepe både henne og familien. Dagen etter ble hun hentet av Cameron og han sa helt enkelt at han var kjæresten hennes.

Galskapen lenge leve

Mange år senere var Colleen med i et intervju i CBS og hun uttalte at mange stilte spørsmålstegn ved hvorfor hun ikke gjorde sånn eller slik. Men som hun sa » dere var ikke i min situasjon».

På et tidspunkt så var det faktisk så galt at Colleen fikk beskjed av Cameron om å putte løpet på en pistol inn i munnen. Hun visste ikke om den var ladet eller ikke. Dette var Camerons måte å sjekke om hun ville gjøre som han sa eller ikke.

Tortur og fornedrelse

Etter besøket hos foreldrene til Colleen ble hun nok en gang plassert tilbake i kisten. De neste tre årene tilbrakte hun igjen 23 timer i døgnet i den forhatte kisten. Gjennom sommeren ble temperaturen nesten uutholdelig. Når hun skulle på toalettet måtte det gjøres på en spadelignende sak som Cameron førte inn i enden av kisten,ved føttene hennes.

Hun ble pisket og utsatt for strøm direkte på kroppen og hun var full av brennmerker. Det som ble utslagsgivende for Camerons kone, Janice, var når han ville ha Colleen som sin andre kone. Da bestemte hun seg for å frigjøre Colleen og fortalte henne at Cameron ikke var en del «The Company». Der med hadde hun ingenting å frykte.

Flukten

Endelig var hun fri og hun løp til nærmeste buss stopp og kom seg hjem. Men hun anmeldte ikke sine kidnappere med en gang. Hun ringte Cameron og fortalte at hun ville forlate han, hvorpå han brøt ut i tårer.

Tre måneder senere anmeldte Janice sin ektemann. Hun påstod også at Cameron hadde kidnappet og drept en jente ved navn Elizabeth Spannhake. Hun forsavnt fra Chico i California i 1976.

Cameron fikk 104 år i fengsel for alt han hadde utsatt Colleen for og ble fengslet i 1985.
Verden er full av gale mennesker. Selv om det langt i fra er like populært å haike i dag som det en gang var, er det viktig å fortsatt være forsiktig der ute!

 

- Annonse-

Disse ormene og slangene finnes i Norge

Norge har en begrenset, men interessant fauna når det gjelder krypdyr. Selv om vi ikke har et stort antall arter, er de som finnes,...

Optimalt kosthold og trening for god helse: En vitenskapelig tilnærming

Et sunt kosthold er grunnlaget for god helse og velvære. Det bidrar til å forebygge kroniske sykdommer, forbedrer mental helse, og støtter optimal kroppsfunksjon....

Hva er viktig for menn når det kommer til sex?

Seksualitet er en kompleks og individuell del av menneskelivet, og det som er viktig for menn i seksuelle forhold kan variere betydelig fra person...

Hvor farlig er det å bli bitt av en hoggorm?

Hoggormen (Vipera berus) er Norges eneste giftige slange og er relativt vanlig i store deler av landet. Selv om de fleste bitt fra hoggorm...

MontessoriKidz: Fremmer barnas utvikling med innovative og trygge produkter

MontessoriKidz er et ledende merke innen pedagogiske leker og møbler som fremmer barnas utvikling gjennom lek og aktivitet. Inspirert av Montessori-prinsippene, fokuserer produktene deres...

Pesta Core- Dette trender nå

Det er ingen tvil om sosiale medier er med på å sette i gang trender, og denne trenden er intet unntak. Pesta Core regjerer...