True Crime- Vampyren i Sacramento

- Annonse-

Av og til et virkeligheten mer brutal enn fantasien. True Crime saken om Richard Trenton Chase er kanskje verre enn den verste skrekkfilmen du kan tenke deg. Gjennom en periode på fire uker i -77 og -78 tok Richard Chase livet av seks uskyldige ofre in Sacramento i California. Drapene ble gradvis mer bestialske hvor det hele startet med en drive by-shooting, og kulliminerte med kanibalisme, nekrofili og flere andre ekstreme handlinger. Selv om handlingene i seg selv var grusomme, var det ikke dem han skulle bli husket for. Snarere hans bisarre tro. Han var ekstremt opptatt av blod, hvor han mente at hans eget blod sakte, men sikkert ble omgjort til pudder som et resultat av Nazi forgiftning.

Han mente at hjertet hans hadde sluttet å slå, at beina i kroppen gradvis endret form og at hans mor ved flere anledninger forsøkte å forgifte han. Han klarte også ved en anledning å tilføre blod fra en kanin rett i hans egne blodårer. Noe som førte til en svært alvorlig blodforgiftning.

ADVARSEL! Denne saken inneholder skildringer og beskrivelser av drap og lemlesting av både voksne og barn. Stopp å lese hvis dette er noe som kan føles vanskelig å lese om. 

Torturering fra tidlig alder

Richard Chase var overhodet ikke stabil. Han led av psykoser, chizosofreni og ekstrem paranoia. Over tid utførte han grusomme handlinger mot dem som uheldigvis befant seg i på feil sted til feil tid.
Helt fra Richard var helt ung ble han fysisk mishandlet av faren sin. I det han ble tenåring hadde han utviklet en avhengighet til narkotiske stoffet og alkohol. Fra dette punktet fikk seriemorder genet utvikle seg raskt.
Han startet med å torturere små dyr, blant annet katter han fant i nabolaget. I det han fylte 12 år hadde han utviklet de tre tegnene på en kommende seriemorder, sengevæting, grusomheter mot dyr og interessen for mordbrann.

Mentale problemer

Mens han slet med dype mentale problemer og mangelen på et stabilt liv ble han verre etter som tiden gikk. Som voksen satt han alene i leiligheten sin og spiste rått dyrekjøtt, og noen gang blendet han dyrets indre organer og drakk det. Tidlig i tyveårene var han sikker på at hjertet hans var i ferd med å krympe og at at dyrene han spiste var med på å holde han i live.
I 1975 ble han innlagt på en mental institusjon, men han klarte å rømme året etter. Han ble funnet og sendt til et fengselssykehus og det var nå Richards vampyrtendenser virkelig begynte å blomstre.
Han diskuterte jevnlig sine fantasier om å drikke blod med andre innsatte hvor han etterhvert fikk kallenavnet Dracula. I 1979 ble han ikke lenger ansett som en trussel mot samfunnet og var igjen en fri mann. Men det tok ikke lange tiden før han igjen var tilbake i gammelt mønster. Han fanget, drepte og spiste naboenes kjæledyr.
Han var til og med så freidig at han ved en anledning ringte naboen for å fortelle alt det grusomme han hadde gjort mot hunden hans. Richard ble verre og de morderiske impulsene gjorde han til et svært farlig monster.

Vandring på natterstid

29. desember 1977 utførte Richard sitt første drap. En mann med navn Ambrose Griffin falt død om på utsiden av hjemmet sitt når Richard kjørte forbi og skjøt han med en 22 kaliber. Richard hadde ingen åpenbar grunn til å skyte Ambrose, han var rett og slett bare på feil sted til feil tid.
Richard fortsatte å vandre gjennom gatene på kveldstid og 11. januar 1978 gikk han opp til døren til en ukjent dame ved navn Jeanne Layton. Døren og vinduene var låst, men Jeanne så den langhårede Richard gjennom vinduene og plutselig stod de ansikt til ansikt på hver sin side av de lukkede vinduene. Richard gjorde ikke noe mer ut av det. Han tente en sigarett og gikk sin vei.
Senere samme kveld fant han derimot en dør som var åpen hos en annen familie, Robert og Barbra Edwards. Når de kom hjem fra en handletur møtte de på Richard i det han forlot huset deres med flere verdifulle gjenstander i hendene. Robert løp etter Richard så langt han orket, men Richard hoppet over et gjerde og forsvant i mørket.
Når etterforskerne gikk gjennom huset til Edwards familien oppdaget de at han hadde ikke kun forsynt seg med verdifull gjenstander, men han hadde også urinert i en skuff og gjort fra seg i sengen til sønnen i huset.

Gammelt bekjentskap

Selv om Richard flyktet ut i mørket var kvelden fortsatt ikke over. En kvinne ved navn Nancy Holden hadde vært og handlet på et kjøpesenter i nærheten da hun møtte på en mann hun mente var hjemløs.
Mannen gikk bort til henne og spurte om det var hun som hadde vært på motorsykkelen når Kurt ble drept? Nancy ble målløs. Hun hadde nemlig vært sammen med en mann som het Kurt for 10 år siden som døde i en motorsykkel ulykke, men hun hadde ingen ide om hvem denne mannen som stod foran henne var. Hun husket ham svakt når han sa hvem han var. De hadde gått på skole sammen.

Drapene

23. januar 1978 fant Richard en ny ulåst dør hos Teresa Wallin, hjemme alene og tre måneder gravid. Richard tok seg inn i huset hennes mens hun var ute med søppelet. Han angrep og skjøt henne med den samme pistolen han hadde bruket på det første offeret sitt. 
Alene med det døde offeret hadde han nå muligheten til å sette sine ville fantasier ut i live.
Han dro med seg liket av Theresa inn på soverommet hennes og voldtok henne. Deretter stakk han kniven i henne flere steder, tok ut nyrene og lot innvollene henge på utsiden av kroppen.
Deretter hadde han blodet hennes i et yoghurt beger. Han drakk noe av det og smurte resten av blodet over ansiktet sitt. Før han forlot henne stappet han hundemøkk i munnen hennes som han fant på utsiden. Deretter forlot han henne og lot mannen hennes finne henne når han kom hjem.

Fra Seriemorder til massemorder

27. januar 1978 tok Richard steget fra å være en seriemorder til en massemorder. Han brøt seg inn i huset til en 28-år gammel kvinne, Evelyn Miroth. Evelyn satt barnevakt for sin 2 år gamle nevø, David Ferreira, sønnen hennes på 6 år, Jason, og en nabogutt, Dan Meredith. Fire mennesker oppholdt seg i huset og ingen av dem skulle dessverre komme levende fra besøket til Richard.
Richard gikk inn i gangen og skjøt Dan i hodet. Jason hørte skuddet og løp opp i andre etasje med Richard i hælene. Jason ble skutt og drept med to skudd. På veien opp skjøt han to-åringen i hodet. Evelyn lå i badekaret og mistet livet med ett skudd.
Richard tok liket av Evelyn inn på soverommet og misbrukte henne seksuelt. Han skar i kroppen hennes med en kniv han fant på kjøkkenet. Stakk henne i vagina og anus. Skar ut innvollene hennes, tok ut øynene og knuste nakken. Etter han hadde skåret opp store deler av Evelyn drakk han blodet hennes. Men han stoppet dessverre ikke der.
Han åpnet hjernen til to-åringen og spiste hjernen hans. Han tok han også med seg hjem og fortsatte å utføre grusomme handlinger på den lille barnekroppen. Til slutt kvittet han seg med restene ved å putte dem i en boks og la den ved en kirke i nærheten.

Mistanke og arrest

Nyheten om mordene nådde endelig pressen. Politiet og FBI ba om informasjon som kunne være til hjelp og uheldigvis for Richard var det noen som fattet mistanke til nettop han. Den tidligere klassevenninne, Nancy Holden, som han møtte på parkeringsplassen noen dager i forveien. Hun hadde ant at han ikke var helt stabil og hadde nektet han skyss og innså nå at hun hadde hatt mer enn flaks.
Myndighetene sjekket Richard Chase og fant ut at han passet perfekt til profilen. FBI besøkte Richard hjemme hvor de ønsket å ta han med til forhør, men Richard hadde ingen planer om å gjøre det enkelt for dem.
Han nektet å åpne døren, så FBI latet som deg dro. I realiteten gjemte de seg og ventet på at Richard skulle komme ut. Når han endelig åpnet døren hadde han med seg en liten boks. Han ble øyeblikkelig overmannet av politiet og i boksen fant de tøy med blodflekker.
De fant også lommeboken til Dan Meredith. Som om dette ikke skulle være nok til å sende han i fengsel var leiligheten hans fylt med tørket blod, på både vegger, tak og på kjøkkenutstyret.
I kjøleskap og fryser fant de organer etter ulike dyr, samt rester av Teresa, Evelyn og den unge gutten David. Det ble en kort rettsak hvor han ble dømt for drapet på seks mennesker. Han ble dømt til å avgå med død i gasskammeret.
Dessverre kom aldri Richard Chase så langt. 26. desember 1980 ble han funnet død i cellen sin etter en overdose med antidepressiva.
- Annonse-

Optimalt kosthold og trening for god helse: En vitenskapelig tilnærming

Et sunt kosthold er grunnlaget for god helse og velvære. Det bidrar til å forebygge kroniske sykdommer, forbedrer mental helse, og støtter optimal kroppsfunksjon....

Hva er viktig for menn når det kommer til sex?

Seksualitet er en kompleks og individuell del av menneskelivet, og det som er viktig for menn i seksuelle forhold kan variere betydelig fra person...

Hvor farlig er det å bli bitt av en hoggorm?

Hoggormen (Vipera berus) er Norges eneste giftige slange og er relativt vanlig i store deler av landet. Selv om de fleste bitt fra hoggorm...

MontessoriKidz: Fremmer barnas utvikling med innovative og trygge produkter

MontessoriKidz er et ledende merke innen pedagogiske leker og møbler som fremmer barnas utvikling gjennom lek og aktivitet. Inspirert av Montessori-prinsippene, fokuserer produktene deres...

Pesta Core- Dette trender nå

Det er ingen tvil om sosiale medier er med på å sette i gang trender, og denne trenden er intet unntak. Pesta Core regjerer...

Horoskop- Februar 2024

Da var vi i gang med en ny måned, februar 2024. Historien for 2024 har så vidt begynt, og ditt månedlige horoskop for februar...