Blodtypedietten- Dette bør du vite om Blodtype B

- Annonse-

Vi har alle en unik blodtype, enten det er A, B, O eller AB. Hver av disse blodtypene kan ha ulike preferanser for hva du bør spise og hvordan du bør trene i forhold til hvor mye bevegelse du trenger. Blant de forskjellige blodtypene skiller blodtype B seg ut ved at den er kjent for å ha et mer allsidig fordøyelsessytem. Fra gammelt av er blodtype O den eldste blodtypen og anses som gamle jegere, mens blodtype A kommer fra de som startet med jordbruk. Blodtype B er fra de som etablerte seg i byer. Dermed har de med blodtype B også utviklet et fordøyelsessystem som er mer tolerant enn for eksempel blodtype O.

Selv om du følger anbefalingene for din blodtype så er du ikke sikret å bli fri for hverken ulike sykdommer eller andre utfordringer. Men det kan være en fordel for kroppen og helsen din og gi anbefalingene et forsøk. Husk at hvis du er syk må du kontakte lege og det finnes ingen stadfestede preferanser for at blodtypedietten har effekt.

Viktig kosthold for Blodtype B

Mennesker med blodtype B blir ofte referert til som «nomader» fordi de er kjent for å ha et mer allsidig fordøyelsessystem som kan tilpasse seg både animalsk og vegetabilsk mat. For å få best utnyttelse av hva du spiser bør du sørge for å få i deg mat som er bra for kroppen. De med blodtype B kan spise både magert kjøtt, fisk, ulike meieriprodukter, frukt, korn og bladgrønnsaker. Styr gjerne unna melk. Det kan drikkes, men helst i små mengder.

Siden du er en av dem som fint kan spise kjøtt bør du spise magert kjøtt som kylling, kalkun og lam. Fisk som torsk, sei og laks er også gode valg. Av meieriprodukter tåler du godt yoghurt, kefir og fersk geitost.

De fleste grønnsaker er bra for blodtype B, hvor bladgrønnsaker og brokkoli er spesielt bra for deg.  Unngå mais og tomater i store mengder. Personer med blodtype B kan også nyte godt av en rekke typer frukt. Prøv ananas, druer og plommer. Her bør du begrense inntaket av appelsiner.

Du kan fint spise hele korn som havre og brun ris, men du bør som blodtype O unngå hvete og mais. De fleste nøtter og frø er også gunstige i et kosthold tilpasset deg med blodtype B, spesielt pistasjnøtter og solsikkefrø.

Selv om det er mye du kan spise som kroppen gjør seg nytte av bør du begrense inntaket av mais, hveteprodukter, linser og tomater.

Trening som passer for Blodtype B

I tillegg til et kosthold som består av animalsk og vegetabilsk mat er det også visse former for treningsformer som passer bedre til en med blodtype B enn andre. Blodtype B-personer trives ofte med varierte treningsrutiner som dans, yoga, svømming og fotturer i naturen.

Sørg også for trening med moderat til høy intensitet som sykling og styrketrening. Dette kan hjelpe å redusere stress, samt bygge muskler. Du kan også dra nytte av mentale øvelser som meditasjon og tai chi for å opprettholde indre balanse.

Har du ikke trent på en stund bør du begynne forsiktig med noe du liker. Vær gjerne i bevegelse hver dag, men start pent.

Hva er spesielt for Blodtype B?

Mennesker med blodtype B har noen unike egenskaper som kan påvirke helsen og livsstilen. Mange er ansett som svært tilpasningsdyktige og i stand til å trives i ulike miljøer. Dere er ofte sosiale og trives i grupper, noe som kan påvirke treningspreferansene. Mange synes ofte det er hyggeligere å trene sammen med flere, enn å trene alene.

De med denne blodtypen kan ha et sterkt immunforsvar, noe som kan hjelpe til med å bekjempe infeksjoner. For å styrke immunforsvaret ytterligere kan du med fordel sørge for å ha et allsidig kosthold og gi kroppen den næringen den har behov for.

Greit å vite

Husk at selv om du følger blodtypedietten så vil individuelle forskjeller alltid spiller en rolle. Helse og trivsel avhenger av en rekke faktorer som både genetikk, livsstil og personlige preferanser.

Det er alltid lurt å konsultere en lege eller ernæringsfysiolog før du gjør store endringer i kostholdet eller treningsrutinene, spesielt hvis du har helsemessige utfordringer. Husk at trening og et allsidig kosthold alltid er viktig uavhengig av blodtypen din.

Lykke ti!

- Annonse-

Optimalt kosthold og trening for god helse: En vitenskapelig tilnærming

Et sunt kosthold er grunnlaget for god helse og velvære. Det bidrar til å forebygge kroniske sykdommer, forbedrer mental helse, og støtter optimal kroppsfunksjon....

Hva er viktig for menn når det kommer til sex?

Seksualitet er en kompleks og individuell del av menneskelivet, og det som er viktig for menn i seksuelle forhold kan variere betydelig fra person...

Hvor farlig er det å bli bitt av en hoggorm?

Hoggormen (Vipera berus) er Norges eneste giftige slange og er relativt vanlig i store deler av landet. Selv om de fleste bitt fra hoggorm...

MontessoriKidz: Fremmer barnas utvikling med innovative og trygge produkter

MontessoriKidz er et ledende merke innen pedagogiske leker og møbler som fremmer barnas utvikling gjennom lek og aktivitet. Inspirert av Montessori-prinsippene, fokuserer produktene deres...

Pesta Core- Dette trender nå

Det er ingen tvil om sosiale medier er med på å sette i gang trender, og denne trenden er intet unntak. Pesta Core regjerer...

Horoskop- Februar 2024

Da var vi i gang med en ny måned, februar 2024. Historien for 2024 har så vidt begynt, og ditt månedlige horoskop for februar...