Grått hår? Da bør du prøve dette

- Annonse-

Grått hår? Da bør du prøve dette

Vi kommer ikke utenom at håret blir grått etter som vi eldes. Noen får også grått hår i tidlig alder som kan skyldes alt fra arv til stress og livsstil. Håret blir grått fordi kroppen produserer mindre melanin, som er pigmentet som gir hår og hud sin farge. Produksjonen av melanin er regulert av spesielle celler som er ansvarlige for å produsere og distribuere pigmentet i hårsekkene.

Når disse cellene blir eldre, eller skades, kan de slutte å produsere melanin eller produsere mindre av det. Det fører til grått hår. Det er også viktig å merke seg at grått hår ikke alltid er et tegn på aldring eller sykdom. Det er rett og slett en helt normal utvikling for oss mennesker.

Alder er den vanligste årsaken til grått hår, og det skjer vanligvis gradvis over tid. Andre faktorer som kan bidra til grått hår er arv, stress, røyking og ernæringsmessige mangler. Selv om det er helt normalt med grått hår er det mange som plages av det når det dukker opp. Vi har tatt en kikk på hva du kan gjøre med de grå hårene.

Dette bør du gjøre hvis håret ditt er grått

Det finnes dessverre ingen permanent løsning for å reversere grått hår, men det sies at mange har god effekt av å ta kosttilskuddet Magnesium. Det finnes også midlertidige løsninger for å skjule grått hår, eller gjøre det mindre synlig, for den som ønsker det.

Farge håret

Du kan farge håret med en permanent eller semi-permanent hårfarge for å skjule det grå håret. Det er viktig å være oppmerksom på at noen hårtyper kan være mer utsatt for skade fra farging enn andre. Selv om du kan farge håret ditt hjemme på egen hånd, kan være lurt å snakke med en frisør før du bestemmer deg for å farge håret ditt selv.

Velger du å farge håret bør du også være klar over at du må etterbehandle håret hver 4 til 6 uke. Er du i tillegg mørk i håret vil det grå bli relativt synlig når det vokser ut, spesielt ved hårrøttene/etterveksten. Prøv gjerne å legge inn noen fargede striper slik at ikke kontrastene blir så tydelige.

Hårfargingssjampo

Hårfargingssjampo kan brukes for å skjule litt av det grå håret. Dette er en midlertidig løsning og kan være et godt alternativ hvis du bare har noen få grå hårstrå. Sjampo med farge, eller sølvshampo kan for mange være et godt alternativ. Sjampo, eller hårkur, som inneholder farge dekker ikke alt grått hår, men det kan være med på å gi noen fine kontraster.

Hårspray med farge

Det finnes også hårsprayer som kan brukes til å skjule grått hår. Ofte er hårspray med farge laget i form av tørrsjampo eller som en liten spray som du kan bruke på etterveksten eller på enkelte steder som har blitt grått. Fargesprayen varer frem til du vasker håret. Vær klar over at sprayen kan smitte av på tøyet ditt.

Aksepter det

Husk at grått hår er en naturlig del av aldringsprosessen, og mange mennesker finner det både attraktivt og verdig. Å akseptere det grå håret er den beste måten å omfavne situasjonen på og gjøre det beste ut av det. I dag er det også mange som «farger» håret sitt grått med vilje og du kan se flott ut hvis du passer på å stelle håret godt.

Du kan også glede deg over at det blir mer og mer populært å la det naturlige håret gro ut. Det kan ta en god stund å gro ut det naturlige håret og mens du jobber med saken kan du legge inn litt striper slik at overgangen ikke føles så stor.

Du kan farge og stripe håret selv eller du kan gå til en frisør. Mange frisører har lang erfaring i å gjøre overgangen til grått håret så naturlig som mulig. Velg en flink frisør og la han/ henne hjelpe deg i prosessen slik at du føler deg så fresh som mulig. 

Husk at det er ikke verdens undergang at håret blir grått. Det er helt normalt og det finnes mange måter å stelle håret på selv om det ikke lenger har sin ungdommelige farge. Pass på å stelle håret slik at det ser friskt ut og bruk gjerne litt myk make up for å gi ansiktet litt farge og konturer.

Lykke til!

- Annonse-

Pesta Core- Dette trender nå

Det er ingen tvil om sosiale medier er med på å sette i gang trender, og denne trenden er intet unntak. Pesta Core regjerer...

Horoskop- Februar 2024

Da var vi i gang med en ny måned, februar 2024. Historien for 2024 har så vidt begynt, og ditt månedlige horoskop for februar...

True Crime- Vampyren i Sacramento

Av og til et virkeligheten mer brutal enn fantasien. True Crime saken om Richard Trenton Chase er kanskje verre enn den verste skrekkfilmen du...

Dette bør du vite om stjernetegnet Vannmann

Stjernetegn og horoskop er begge knyttet til astrologi, et system som studerer posisjonen til himmellegemene og deres påståtte påvirkning på menneskelig atferd og hendelser....

Inspirerende stilikoner gjennom tidene

Mote og stil endrer seg hele tiden. Vi henter gjerne inspirasjon fra trendsettere over hele verden, og skaper vår egens stil. Mange kjente personligheter...

Horoskop januar 2024

Nytt år, nye muligheter. Har du som mange andre kjent på at 2023 har bydd på en del utfordringer? Da kan du glede deg...